Visul frumos se amână. Felicitări, fetelor pentru cum ați luptat! Franța bate România cu 3-2. Ne oprim în semifinalele Fed Cup

Treizecizero | 21 aprilie 2019

Meciul acesta a avut tot ce-i trebuie: o miză imensă, jucătoare foarte titrate, multe personalități tari pe teren, stiluri variate, un public incredibil. Dincolo de emoții și de tensiune, a fost un moment de tenis remarcabil. Și rămâne așa, chiar și în ciuda înfrângerii.

Într-o atmosferă incredibilă la Rouen, România a câștigat primul set al întâlnirii cu Franța în meciul decisiv al semifinalei Fed Cup; Monica Niculescu și Simona Halep au luat primul set cu 7-5. Dar Mladenovic și Garcia au revenit, luându-l pe al doilea, 6-3.

Într-un set decisiv absolut dramatic, Franța a avut un strop de inspirație mai mult atunci când a contat, pe linia de sosire: 5-7, 6-3, 6-4, iar Franța câștigă semifinala cu România cu 3-2 și merge în finală, contra Australiei.

A fost un weekend senzațional. Mulțumim fetelor, mulțumim România! Luptăm, câștigăm și pierdem împreună. 

Să învățăm de la ele, să învățăm și de la adversarii noștri care ne-au aplaudat sportiv și care-și cântă, în aceste momente, imnul cu toții, umăr la umăr. 

Și să ne întoarcem mai puternici! 

Hai, România!

Articole despre meci:

SiMonicaaaaa! Atât de aproape în meciul 5

Monica, Irina: Îi mulțumim mult Simonei pentru tot. Ne pare rău. Mulțumim fanilor. N-o să ne dăm bătuți.

Am pierdut o bătălie, nu și războiul. Trei idei după semifinala Franța – România

Cum a decurs meciul:

Setul întâi: 7-5 România

O combinație grozavă, între tenisul world-class al Simonei și experiența la dublu și energia fără egal aduse de Monica Niculescu. Cu asta a venit România la ora adevărului. Iar după aproape o oră de joc, suntem pe drumul cel bun: Simona și Monica au lovit decisiv la 5-5, cu un break obținut cu o scurtă direct din retur a Monicăi. Tot ea a găsit apoi câteva loburi incredibile în game-ul următor, și fetele au închis setul, spre bucuria fanilor din tribune și de acasă.

https://twitter.com/FedCup/status/1120027815133503490
https://twitter.com/FedCup/status/1120028095598276608
https://twitter.com/FedCup/status/1120034445577342976

Setul al doilea: 6-3 Franța

Franța a replicat puternic în setul al doilea. După ce acesta începuse echilibrat, cu trei game-uri incredibil de echilibrate și spectaculoase, Mladenovic și Garcia s-au desprins rapid de la 2-1 la 5-1, iar avansul lor n-a mai putut fi recuperat, în ciuda unui reviriment de final de set al fetelor noastre.

Setul al treilea

Ambele echipe au trăit periculos în prima parte a setului. România a avut 3 mingi de break la 1-0. Franța a avut trei mingi de break consecutive la 2-2. Apoi după acel game câștigat cumva de la 0-40, România a forțat pe serviciul advers, ajungând la 0-30, tot fără succes.

La 3-3, România a ținut iar serviciul într-un game greu, pe serva Monicăi. Era pregătit terenul pentru un eventual sprint final. Din nou ne-am apropiat de un eventual break, am avut 0-30, dar și Franța a avut răspunsuri într-o nouă situație grea.

La 4-4, din păcate, norocul ne-a părăsit, iar Franța a consolidat break-ul, mergând în finală.

Fotografii: SportPictures

Cum am ajuns aici

S-a ajuns la acest meci decisiv la capătul unui weekend extraordinar, jucat pe acorduri de Româniiiiiiaaa! Româniiiiiiaaa!

1-0 România trece în avantaj, după ce Simona Halep câștigă clar meciul cu Kristina Mladenovic, capcana pregătită ei de francezi;

1-1 Caroline Garcia își ține serviciul, o învinge pe Mihaela Buzărnescu; ambii nr.1 ai celor două echipe își făcuseră datoria;

1-1 între timp, Australia câștigă cu Belarus și se califică în finală;

2-1 Simona Halep câștigă un epic cu Caroline Garcia, în duelul starurilor celor două echipe;

2-2 ambii căpitani fac schimbări: intră Pauline Parmentier și Irina Begu. Dar, după câte un set bun de ambele părți, în setul decisiv totul merge prost pentru Irina;

2-2 se iau deciziile pentru dublu. Franța reunește dublul câștigător de Slam Garcia/Mladenovic. România răspunde cu cea mai bună jucătoare a ei împreună cu sufletul echipei.

Australia așteaptă

Australia va fi gazda finalei Fed Cup 2019, după ce a reușit să învingă Belarus cu 3-2. Ashleigh Barty a adus ambele puncte pentru Australia la simplu, învingându-le pe Vika Azarenka și pe Aryna Sabalenka, iar dublul Barty/Stosur a învins perechea Azarenka/Sabalenka în meciul decisiv. 

Finala Fed Cup 2019 va avea loc în weekend-ul 9-10 noiembrie, la finalul sezonului de tenis feminin, într-un oraș și pe o suprafață pe care australienii urmează să le decidă.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi