Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Paris: Simona, Iga, Rafa, Novak și Carlos. Roland-Garros vine cu întrebările cele mai grele | Preview

Să câștigi Roland-Garros rămâne una din cele mai grele misiuni din tenis, dacă nu cumva cea mai grea. Turneul acesta găsește mereu modalități noi și complexe ca să-i testeze până la epuizare pe cei care vor să triumfe la Paris. Sunt puține numele celor care se arată pregătiți să o facă anul acesta.

Adrian Țoca 21 mai 2022

Orice turneu de Grand Slam e aproape dator să genereze o cantitate măcar rezonabilă de dramă, iar Roland-Garros 2022 nu face excepție, chit că, deocamdată, asta nu are de-a face în mod direct cu turneul francez. RG începe în contextul în care tocmai ce-am aflat că următorul Slam din calendar, Wimbledon, nu va conta în clasamente, ceea ce-l transformă, dintr-un punct de vedere, într-un soi de competiție demonstrativă. E genul de situație care, dacă nu va fi întoarsă, va avea un impact serios asupra tenisului mult timp de acum înainte. Și e de așteptat ca subiectul să domine și conversația primelor zile de la Paris.

Întorcându-ne la ce e de așteptat să se întâmple la Paris, regăsim un Roland-Garros organizat în condiții normale, cu multe dintre îmbunătățirile făcute în ultimii ani de organizatori fiind acum parte din noul obișnuit. Un RG cu meciuri în nocturnă (am avut și anul trecut, dar fără spectatori). Un RG cu situații mult schimbate în cele două circuite. Cu o favorită covârșitoare pe tabloul feminin și cu trei nume mari și late pe tabloul masculin. Dar, cum s-a întâmplat de atâtea și atâtea ori, calculele sunt făcute să fie demontate.

Simona

Îți place?