Franța – România e 2-2, iar locul în finală se decide la dublu! Irina pierde cu Parmentier, s-a și accidentat în decisiv

Treizecizero | 21 aprilie 2019

Irina Begu a fost învinsă în meciul cu Pauline Parmentier, a patra întâlnire din Franța – România. A fost 6-4, 2-6, 6-2 pentru Parmentier; ambele jucătoare au fost introduse în ultimul moment de căpitanii nejucători.


Rezultatul meciului patru a făcut ca partida să fie decisă în meciul de dublu.

Florin Segărceanu a decis că Simona Halep și Monica Niculescu vor reprezenta România în meciul de dublu, decisiv pentru calificarea în finală.

Dincolo, Franța reunește, pentru prima dată din 2016 încoace, o pereche câștigătoare de Grand Slam: Garcia/Mladenovic. Cele două n-au mai jucat împreună de la finala Fed Cup pierdută de Franța în 2016, iar de atunci au avut un conflict personal.

Simona și Monica au reușit împreună o finală la Montreal în 2016. În acel turneu de la Montreal, Simona Halep și Monica Niculescu le-au învins în sferturi pe Garcia și pe Mladenovic, 6-4, 3-6, 10-8.

La conferința ei de presă de după meciul cu Mladenovic, Simona spusese: “Căpitanul decide și nu am avut ocazia să vorbim încă. Să vedem ce decide el.” 

***

Cum a decurs meciul Irinei cu Parmentier

Într-o confruntare a două jucătoare tipice de zgură, Pauline Parmentier a găsit mai multă claritate și coerență în joc și a depășit-o pe Irina Begu pentru a patra oară într-un meci jucat pe o astfel de suprafață. Nici de data asta, Irina Begu nu a găsit soluții pentru jocul înșelător al franțuzoaicei, care i-a creat probleme și anul trecut, la Istanbul, când de asemenea a fost învinsă de Parmentier.

De data asta, într-un context special și cu o încărcătură aparte,  desfășurarea meciului a fost complet diferită de ceea ce eram obișnuiți: acesta a fost primul meci de trei seturi jucat între ele. S-a încheiat trist pentru noi, Irina accidentându-se destul de serios în setul decisiv. Irina, care a început setul doi cu un bandaj la genunchi, a călcat strâmb imediat după serviciu la scorul de 2-4, minge de break Parmentier în decisiv, iar glezna piciorului drept i-a fost afectată, având nevoie de îngrijiri medicale.

Până acolo însă, meciul a fost relativ echilibrat, cu un plus pentru Parmentier care a fost mai sigură în execuții și mult mai ordonată în joc. În timp ce pe Irina a costat-o indecizia, în special în primul set.

N-a fost un start fals pentru Irina, care s-a văzut repede condusă, dar selecția loviturilor a lipsit: fie ataca prea repede, fie aștepta prea mult, fie încerca să lifteze prea des. A fost o perioadă în primul set în care răbdarea franțuzoaicei (și jocul la așteptare) avea să fie răsplătită. Irina a fost cu inițiativa, dar Parmentier a adunat cu măiestrie punct cu punct, punându-și în valoare forehand-ul și agățându-se de orice minge pentru a o forța pe Begu să lovească odată în plus. O schemă care a funcționat de minune: Parmentier a făcut break-ul la 2-1 exact pe acest tipar, iar de acolo n-a mai scăpat din mâna acest avantaj, reușind să confirme de fiecare dată break-ul, care i-a asigurat, de altfel, primul set.

Din setul doi, lucrurile au început să capete treptat sens pentru Begu, care a pistonat mai des și mai incisiv reverul franțuzoaicei, punctul slab al întregului său joc.

La 2-1, Irina a jucat exclusiv pe reverul lui Parmentier obținând trei puncte consecutive. De trei a mers pe reverul lui Pauline, de trei ori a obținut punctul, reușind, în fine, să aibă prima minge de break a meciului – fructificată rapid după un forehand aspru, care a dus-o la conducere pentru prima dată în meci. De la acest punct, totul a mers din bine în mai bine pentru Begu, care a câștigat patru din ultimele cinci game-uri jucate, ducând meciul în decisiv.

Doar că pe cât de bine a jucat pe finalul setului doi, pe atât de slab a început decisivul, cu trei erori consecutive, oferindu-i astfel pe tavă break-ul adversarei. Un break care, la fel ca în primul set, n-a mai putut fi recuperat de Irina: Parmentier s-a încărcat din energia publicului, a căpătat și mai multă încredere și n-a mai putut fi întoarsă de o Irina ezitantă și mult prea tensionată.

Iar la 2-4 și mingi de break, după ce anterior salvase alte două mingi de break, a venit și teribila accidentare la gleznă pentru Begu, pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale minute bune. După acest moment însă, a fost doar o formalitate pentru Parmentier să închidă meciul în fața unei Irina diminuate fizic. (Radu Marina)

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Cu toate absențele lui de marcă, tenisul are două dintre cele mai mari staruri dintre sportivii prezenți la Tokyo 2020 și propune două dintre cele mai captivante subiecte ale Jocurilor.

https://t.co/s7G377SBc5