Franța – România e 2-2, iar locul în finală se decide la dublu! Irina pierde cu Parmentier, s-a și accidentat în decisiv

Treizecizero | 21 aprilie 2019

Irina Begu a fost învinsă în meciul cu Pauline Parmentier, a patra întâlnire din Franța – România. A fost 6-4, 2-6, 6-2 pentru Parmentier; ambele jucătoare au fost introduse în ultimul moment de căpitanii nejucători.


Rezultatul meciului patru a făcut ca partida să fie decisă în meciul de dublu.

Florin Segărceanu a decis că Simona Halep și Monica Niculescu vor reprezenta România în meciul de dublu, decisiv pentru calificarea în finală.

Dincolo, Franța reunește, pentru prima dată din 2016 încoace, o pereche câștigătoare de Grand Slam: Garcia/Mladenovic. Cele două n-au mai jucat împreună de la finala Fed Cup pierdută de Franța în 2016, iar de atunci au avut un conflict personal.

Simona și Monica au reușit împreună o finală la Montreal în 2016. În acel turneu de la Montreal, Simona Halep și Monica Niculescu le-au învins în sferturi pe Garcia și pe Mladenovic, 6-4, 3-6, 10-8.

La conferința ei de presă de după meciul cu Mladenovic, Simona spusese: “Căpitanul decide și nu am avut ocazia să vorbim încă. Să vedem ce decide el.” 

***

Cum a decurs meciul Irinei cu Parmentier

Într-o confruntare a două jucătoare tipice de zgură, Pauline Parmentier a găsit mai multă claritate și coerență în joc și a depășit-o pe Irina Begu pentru a patra oară într-un meci jucat pe o astfel de suprafață. Nici de data asta, Irina Begu nu a găsit soluții pentru jocul înșelător al franțuzoaicei, care i-a creat probleme și anul trecut, la Istanbul, când de asemenea a fost învinsă de Parmentier.

De data asta, într-un context special și cu o încărcătură aparte,  desfășurarea meciului a fost complet diferită de ceea ce eram obișnuiți: acesta a fost primul meci de trei seturi jucat între ele. S-a încheiat trist pentru noi, Irina accidentându-se destul de serios în setul decisiv. Irina, care a început setul doi cu un bandaj la genunchi, a călcat strâmb imediat după serviciu la scorul de 2-4, minge de break Parmentier în decisiv, iar glezna piciorului drept i-a fost afectată, având nevoie de îngrijiri medicale.

Până acolo însă, meciul a fost relativ echilibrat, cu un plus pentru Parmentier care a fost mai sigură în execuții și mult mai ordonată în joc. În timp ce pe Irina a costat-o indecizia, în special în primul set.

N-a fost un start fals pentru Irina, care s-a văzut repede condusă, dar selecția loviturilor a lipsit: fie ataca prea repede, fie aștepta prea mult, fie încerca să lifteze prea des. A fost o perioadă în primul set în care răbdarea franțuzoaicei (și jocul la așteptare) avea să fie răsplătită. Irina a fost cu inițiativa, dar Parmentier a adunat cu măiestrie punct cu punct, punându-și în valoare forehand-ul și agățându-se de orice minge pentru a o forța pe Begu să lovească odată în plus. O schemă care a funcționat de minune: Parmentier a făcut break-ul la 2-1 exact pe acest tipar, iar de acolo n-a mai scăpat din mâna acest avantaj, reușind să confirme de fiecare dată break-ul, care i-a asigurat, de altfel, primul set.

Din setul doi, lucrurile au început să capete treptat sens pentru Begu, care a pistonat mai des și mai incisiv reverul franțuzoaicei, punctul slab al întregului său joc.

La 2-1, Irina a jucat exclusiv pe reverul lui Parmentier obținând trei puncte consecutive. De trei a mers pe reverul lui Pauline, de trei ori a obținut punctul, reușind, în fine, să aibă prima minge de break a meciului – fructificată rapid după un forehand aspru, care a dus-o la conducere pentru prima dată în meci. De la acest punct, totul a mers din bine în mai bine pentru Begu, care a câștigat patru din ultimele cinci game-uri jucate, ducând meciul în decisiv.

Doar că pe cât de bine a jucat pe finalul setului doi, pe atât de slab a început decisivul, cu trei erori consecutive, oferindu-i astfel pe tavă break-ul adversarei. Un break care, la fel ca în primul set, n-a mai putut fi recuperat de Irina: Parmentier s-a încărcat din energia publicului, a căpătat și mai multă încredere și n-a mai putut fi întoarsă de o Irina ezitantă și mult prea tensionată.

Iar la 2-4 și mingi de break, după ce anterior salvase alte două mingi de break, a venit și teribila accidentare la gleznă pentru Begu, pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale minute bune. După acest moment însă, a fost doar o formalitate pentru Parmentier să închidă meciul în fața unei Irina diminuate fizic. (Radu Marina)

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi