Monica, Irina: “Îi mulțumim mult Simonei pentru tot. Ne pare rău. Mulțumim fanilor! N-o să ne dăm bătuți” Segărceanu: “Visul frumos nu s-a terminat”

Adrian Țoca | 21 aprilie 2019
Monica Niculescu:

“A fost grozav, nu mă așteptam să fie atâta lume. Am fost foarte aproape. Foarte, foarte aproape, nici nu vă dați seama cât de aproape. Îmi pare rău că nu s-a putut.”

Conferința de presă a României a fost un moment greu pentru toate părțile implicate. Echipa a venit fără Simona, care făcuse deja o conferință de presă și n-a mai venit la a doua. Irina a venit cu piciorul bandajat, șchiopătând vizibil și având dificultăți mari să urce podiumul pe care e instalat pupitrul la care stau jucătoarele. Ea a fost și prima care a vorbit, dar n-a reușit să-și ducă ideea la capăt.

“Nu e bine deloc piciorul, dar cred că asta contează cel mai puțin. În momentul de față, pot doar să spun că sunt foarte dezamăgită că nu am putut să-mi ajut echipa. Era un punct pe care, practic, trebuia să-l… să-l iau. (Lacrimi) Ce putem spune. Doar că … Îi mulțumim mult Simonei pentru dăruirea ei (lacrimile o copleșesc)…”

Monica a intervenit ca să-și salveze colega: “Și suporterilor, bineînțeles. Le mulțumim.” Apoi a continuat: “Îmi pare rău, au fost doar câteva puncte diferență. Acele puncte le-am luat noi la Ostrava, aici nu s-a mai putut. M-am simțit bine în teren, chiar mi s-a părut că nivelul meu a crescut în setul al treilea. Îi mulțumesc mult Simonei pentru tot ce a făcut, a luptat cu sufletul. Era obosită, dar și-a dorit foarte mult. Suporterii au fost extraordinari, am încercat să mă hrănesc cu energia lor și am reușit cât am putut. Îmi pare tare rău, sunt dezamăgită și nu pot să zic decât că se poate. Adică ne dorim să câștigăm acea cupă și n-o să ne dăm bătuți. 

“A fost grozav, nu mă așteptam să fie atâta lume. Am fost foarte aproape. Foarte, foarte aproape, nici nu vă dați seama cât de aproape. Îmi pare rău că nu s-a putut.”

Monica a continuat apoi să mulțumească în mai multe rânduri suporterilor și Simonei:

“Îmi pare rău că n-am putut mai mult, am încercat să o ajut pe Simona cât mai mult, dar n-au mai fost mingile acelea ca la Ostrava, au dat foarte multe tușe, mi-a sărit de vreo 2-3 ori rău.”

Florin Segărceanu: “Nu-mi reproșez nimic”

Întrebat care a fost planul pentru dublu, Florin Segărceanu a spus: “Prima noastră opțiune la dublu a fost Begu/Niculescu, a doua opțiune a fost Halep/Niculescu.”

Apoi a detaliat: “Aveam acest plan făcut cu o seară înainte, am discutat aceste aspecte. În primul rând, după accidentarea nefericită a Irinei am întrebat dacă totul e ok cu ea și a spus că își dorește să joace. Că e obosită puțin, dar că va da totul și că își dorește să joace. S-a și văzut, a jucat foarte bine, a dat totul. Un meci care se pierde la câteva puncte. Nu ai ce să spui. ”

Căpirtanul nejucător al României a încercat apoi să reamintească tuturor că nu e capătul lumii: “Concluzii foarte frumoase. A fost un vis frumos pentru noi, nu s-a terminat. Am avut un meci, o semifinală cu Franța într-o atmosferă incredibilă, un eveniment cum eu nu am trăit încă. Le mulțumesc fetelor pentru cum s-au dăruit. Iar în rest, ce putem face decât să ne reîncărcăm datoriile, eu să mă rog pentru fete să aibă un sezon bun și să o luăm de la capăt de la anul.”

Întrebat dacă simte că are ceva să-și reproșeze, Florin Segărceanu a spus: “Nu, nu-mi reproșez nicio decizie. Chiar pot să spun că sunt foarte mulțumit și dacă ar veni cineva să mă întrebe dacă aș merge încă o dată pe aceeași formulă, aș face-o la fel.”

Fotografii: Ramona Toderaș

 
 

 


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi