Simona Halep câștigă o luptă fantastică cu Caroline Garcia, într-unul din meciurile anului! E, negreșit, una din marile victorii ale Simonei

Treizecizero | 21 aprilie 2019

România conduce astfel Franța cu 2-1 și e la o victorie de finala Fed Cup. Irina Begu vs Pauline Parmentier e meciul 4.

Treizecizero e la Rouen

Simona Halep câștigă un meci fantastic cu Caroline Garcia, 6-7, 6-3, 6-4, în trei ore de joc și cu multiple momente de tenis-spectacol. România conduce astfel Franța cu 2-1 și e la o victorie de finala Fed Cup.

Simona a pierdut primul set cu 7-6 (6), într-un meci care a avut o desfășurare nebunească, dar a revenit și l-a câștigat pe al doilea, depășind cele câteva momente de slăbiciune. În a treia oră de tenis, într-o tensiune fantastică, când s-a împărțit victoria, Simona s-a ridicat deasupra tuturor.

Simona a declarat pentru Telekom Sport, la interviul de pe teren, că a luptat indiferent de scor: “Nu mi-am dorit să joc trei ore, dar dacă a trebuit, asta e. Mentalul a facut diferența azi și mă bucur că am fost mai puternică. Am luptat indiferent de scor și am vrut să câștig fiecare minge, fiecare punct. Vreau să mai spun că ea a jucat incredibil.“

Despre varianta în care ea ar intra și la dublu, dacă situația o va cere, Simona a spus: “Eu pot orice vrea căpitanul. Și îmi doresc tare mult să câștigăm.“

Setul întâi

Caroline a început incredibil, dominând-o de pe baseline pe Simona și lovind cu precizie și agresivitate și s-a desprins rapid la 4-0.

Simona a început să se calibreze după ce Garcia a câștigat primele patru game-uri în un pic mai mult de 15 minute și, pas cu pas, a preluat controlul, dominând atât cu tenisul, cât și printr-o prezență autoritară pe teren. Simona a reușit să intre în teren și să lovească lung, apăsat, obligând-o pe Caroline la răspunsuri tot mai scurte.

https://twitter.com/FedCup/status/1119927627307978758

A urmat o serie de cinci game-uri consecutive câștigate de Simona, care a ajuns până la 5-4, 30-0, cu un tenis senzațional, susținut sonor de un public român dezlănțuit.

Dar Simo n-a putut trece pragul, și credit lui Garcia care a regăsit, din corzi, tenisul inspirat și agresiv din primele game-uri. Garcia a făcut rebreak, a trecut la conducere, 6-5, ba chiar a avut două mingi de set pe serviciul unei Simona care avusese câteva minute în care și-a pierdut din energie.

Dar, la rându-i cu spatele la zid, Simona a răspuns magnific. A salvat cele două mingi de set, prima dintre ele, la capătul unui alt schimb nebunesc, și a împins setul în tiebreak.

Aici, ostilitățile au continuat în același stil dramatic, balanța înclinându-se când de o parte, când de alta. Până la urmă, Garcia a luat setul, iar diferența a stat în detalii: un fileu care a căzut în terenul Simonei, apoi, la 6-6, Simona a alunecat și a căzut, lăsând terenul descoperit. Garcia a concretizat apoi a treia minge de set.

https://twitter.com/FedCup/status/1119941716927184897

Setul al doilea

Simona a început excelent setul doi, cu o serie de puncte executate perfect, dar, deși s-a desprins la 3-0, a părut că și-a pierdut tonusul fizic. Garcia a revenit iar în meci și a egalat. La 4-3, Simona a cerut un medical timeout, primind îngrijiri la piciorul stâng. Între seturi, ea primise o îngrijire pentru căzătura de la finalul tiebreak-ului.

Simona a prins o altă viață pe finalul setului doi, în niște momente când meciul părea să devină tot mai complicat pentru ea. La 3-4, ea a găsit câteva forehanduri de impact și a făcut break-ul. Simo a găsit în asta o sursă nouă de energie și a revenit în game-ul următor de la 0-30, închizând setul la a treia minge de set.

https://twitter.com/FedCup/status/1119960809801682946

Setul al treilea

Ambele jucătoare și-au făcut serviciul până la 4-4, mai mult sau mai puțin ușor, într-un set care a alunecat ușor, dar sigur, spre un final de infarct. Cel mai mare pericol a fost cel în care s-a regăsit Simona la 3-4, 0-30, dar a ieșit din acel game cu fața curată.

Imediat după, Garcia a clipit și a făcut două duble greșeli consecutive, oferindu-i Simonei două mingi de break. Simo a atacat și a convertit-o pe prima; de altfel, procentajul ei la mingile de break a fost foarte bun, 6/8.

Simona a servit cu succes meciul, punând capăt acestei lupte incredibile în 2 ore și 57 de minute.

La statistica meciului, lucrurile au arătat astfel: 113-100 total puncte Simona. Winners: 40-29 Garcia, Unforced errors 59-33 Garcia. Mingi de break: 4/13 Garcia, 6/8 Simona.

Irina Begu vs Pauline Parmentier în meciul 4

Irina Begu a plecat la jumătatea primului set de pe teren pentru a se încălzi. Ea a fost urmată, la puține momente, de Pauline Parmentier, francezii părând și ei pregătiți să facă o schimbare.

Parmentier a fost ulterior urmată și de Mladenovic și Cornet, Alize întorcându-se însă la începutul setului doi.

Ulterior, la finalul meciului Simonei, a venit și confirmarea oficială a alegerilor pentru meciul 4.

Pauline Parmentier vs. Irina Begu

-Irina Begu și Pauline Parmentier s-au întâlnit de șase ori până acum (3-3 la întâlnirile directe);

-Pauline Parmentier a câștigat ultimul meci, jucat anul trecut la Istanbul;

-Două din cele trei victorii ale franțuzoaicei au venit în turnee ITF;

-Pe zgură, Irina și Parmentier au jucat de patru ori (3-1 pentru Parmentier);

-Parmentier e o jucătoare clasică de zgură, iar forehand-ul e arma principală. Cu această lovitură își deschide terenul și asta este arma care îi aduce majoritatea punctelor, căutând deseori să lovească inside out, atunci când trebuie să lovească cu reverul. Vulnerabilitatea principală este chiar reverul, cu care rar poate face diferența. Are însă capacitatea de a se agăța de orice minge și reușește, constant, să puncteze mai des prin defensivă decât prin jocul ofensiv – detaliu important, dat fiind suprafața.

-Irinei îi convine tipul acesta de joc în care ea este cea care stabilește ritmul, cu atât mai mult cu cât meciul se desfășoară pe suprafața sa preferată. Pe zgură, jocul Irinei arată complet diferit d față de orice altă suprafață: lovește mult mai liber, dă drumul complet la braț iar lungimea pe care o generează deranjeză vizibil adversara.

Reacțiile pe Twitter: Darren Cahill și Lucas Pouille au felicitat-o pe Simona

https://twitter.com/darren_cahill/status/1119967296435310593
https://twitter.com/la_pouille/status/1119968511227514880
https://twitter.com/FedCup/status/1119966546565193731
https://twitter.com/FedCup/status/1119972796208177154

Australia așteaptă

Australia va fi gazda finalei Fed Cup 2019, după ce a reușit să învingă Belarus cu 3-2. Ashleigh Barty a adus ambele puncte pentru Australia la simplu, învingându-le pe Vika Azarenka și pe Aryna Sabalenka, iar dublul Barty/Stosur a învins perechea Azarenka/Sabalenka în meciul decisiv.

Finala Fed Cup 2019 va avea loc în weekend-ul 9-10 noiembrie, la finalul sezonului de tenis feminin, într-un oraș și pe o suprafață pe care australienii urmează să le decidă.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi