Round-up, ziua a 5-a: Lopez l-a eliminat pe Isner într-un alt maraton de cinci seturi

Adrian Țoca | 20 ianuarie 2012

Round-up, ziua a 5-a: Lopez l-a eliminat pe Isner într-un alt maraton de cinci seturi

ISNER N-A MAI PUTUT. John Isner devine un personaj tot mai apreciat în circuit, iar una dintre calităţile pe care nu i-ai fi bănuit-o este anduranţa. Big John rezistă fantastic de bine partidelor cu o încărcătură aparte, atât mental, cât mai ales fizic, ceea ce e surprinzător la fizicul său.

Şi la această ediţie a Australian Open, Isner, care îşi câştigă tot mai mulţi fani şi respect după evoluţiile sale din ce în ce mai bine, a dovedit din plin ce poate, fiind protagonistul a două partide dramatice. A fost, mai întâi, meciul de poveste cu David Nalbandian, care rămâne, momentan, cel mai frumos al turneului. Cumva însă, efectele acelui joc s-au simţit în picioarele lui Isner într-un nou set decisiv, pentru că americanul a ajuns iar în cinci seturi în turul următor, cel jucat cu Feliciano Lopez.

Cei doi jucători şi-au împărţit primele patru seturi. Ibericul l-a luat pe primul, 6-3, Isner a revenit  în tie-break-ul celui de-al doilea, 7-6. Din nou set Lopez, la 4 şi din nou Isner într-un tie-break, la 0. Cum spuneam însă, în decisiv pe Isner l-au lăsat puterile, cedând fără să mai opună prea multă rezistenţă, 6-1.

RĂBDAREA LUI FEDERER. Nu ajungi la 998 de meciuri în carieră şi la atâtea performanţe senzaţionale dacă nu ştii să-ţi aştepţi şansele, situaţiile potrivite. Iar când joci cu un big-server precum Ivo Karlovic, faimos pentru că, atunci când îşi intră în mână, nu-ţi dă aproape nicio şansă de a face break, tot ce ai nevoie este să ai răbdare. Şi Federer a avut, a aşteptat cu grijă momentul când trebuie să forţeze, a avut şi noroc în primul  set, când Ivo a avut minge de set pe propriul serviciu, dar a sfârşit prin a fi lobat, şi, una peste alta, Federer a câştigat iar în trei seturi, 7-6, 7-5, 6-3, pentru ceea ce este cea de-a 22-a victorie a sa consecutivă. Elveţianul n-a mai pierdut de la acea faimoasă partidă cu Novak Djokovic, de la US Open 2011, a cărei poveste o regăsiţi în topul celor mai bune meciuri din 2011.

DEL POTRO, ÎN GRAFIC. Nu s-a vorbit prea mult despre argentinian la această ediţie, dar Juan Martin îşi vede liniştit de joc şi a mai bifat o victorie confortabilă, 6-2, 6-3, 6-0 cu Y.H. Lu, din Taipei. Del Potro a avut parte exact de genul de meciuri care îi permit să-şi intre în mână înaintea marilor meciuri din săptămâna a doua a turneului. S-au mai calificat în optimi Rafa Nadal (3-0 la seturi cu Lacko), Berdych (3-0 cu Anderson), Kohlschreiber (3-0 cu Falla), Almagro (3-0 cu Wawrinka).

AZARENKA A PIERDUT 6 GAME-URI. E o ştire, câtă vreme bielorusa nu cedase, până în turul trei, decât 2 game-uri. A pierdut de trei ori pe atât în meciul cu o altă neînvinsă din 2012, Mona Barthel, dar asta nu a împiedicat-o să câştige, 6-2, 6-4. Alte jucătoare care s-au calificat în optimi sunt Benesova, Goerges, A.Radwanska, Jankovic, Clijsters şi Na Li.

 

 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi