România vs Japonia la turneul final al Billie Jean King Cup

Treizecizero | 30 aprilie 2024

Naomi Osaka e, bineînțeles, jucătoarea cu cel mai important CV a Japoniei, însă loturile participantelor sunt departe de a fi cunoscute la acest moment.

Calificată în premieră la BJK Cup Finals după victoria spectaculoasă din meciul de baraj cu Ucraina, România va juca împotriva Japoniei la turneul final găzduit de Sevilla, între 12-20 noiembrie – s-a decis la tragerea la sorți efectuată azi.

În caz de victorie, România ar urma să întâlnească în sferturile de finală echipa Italiei, care are bye în primul tur. Mai apoi, drumul pe tablou ar include o semifinală cu Cehia (bye în primul tur) sau învingătoarea dintre Spania și Polonia.

Pe cealaltă parte de tablou, sferturile sunt Canada (campioana de anul trecut) vs Germania/Marea Britanie și Australia vs Slovacia/SUA.

Billie Jean Cup Finals a trecut la un sistem eliminatoriu, după ce și-a jucat primele ediții într-un format pe grupe.

Formatul fiecărei întâlniri de la BJK Finals constă în două meciuri de simplu, urmate de unul de dublu.

Japonia s-a calificat – de asemenea în premieră – învingând în meciul de baraj echipa Kazahstanului, scor 3-1, cu puncte aduse de Naomi Osaka și Nao Hibino.

Naomi Osaka e, bineînțeles, jucătoarea cu cel mai important CV a Japoniei, însă loturile participantelor sunt departe de a fi cunoscute la acest moment.

Meciul dintre România și Japonia va avea loc într-una din primele trei zile ale competiției, 12, 13 sau 14 noiembrie. Sferturile au loc între 15-17, semifinalele au loc între 18-19 noiembrie, iar finala are loc miercuri, 20 noiembrie.

Competiția va avea loc pe hard indoor. Programul complet va fi confirmat în zilele următoare, urmând ca biletele să fie disponibile începând de săptămâna următoare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi