Jaqueline Cristian continuă momentul bun, avansează în turul doi la Madrid

Radu Marina | 24 aprilie 2024

O nouă victorie sănătoasă pentru Jaqueline, care o aduce cu un pas mai aproape de intrarea în top 50 WTA.

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul doi la Madrid după o victorie convingătoare cu Magdalena Frech, jucătoare clasată pe locul 51 WTA. Cristian a trecut de Frech în două seturi, 7-5, 6-2, în ceea ce a fost o evoluție dominantă pe alocuri pentru româncă, fără sincope. Jaqueline se califică astfel pentru al doilea an la rând în turul doi la Madrid iar acest rezultat o apropie de intrarea între primele 60 de jucătoare ale lumii.

Venită din calificări la Madrid, Jaqueline continuă să adune victorii importante. Victoria contra lui Frech e a treia la rând la acest turneu, ceea ce confirmă perioada bună prin care Jaqueline trece. În ultimele săptămâni, Cristian a jucat sferturi la Charleston (WTA 500) trecând de două jucătoare din top 20 la rând și a fost decisivă în întâlnirea dintre Ucraina și România din cadrul BJK Cup, contribuind masiv la calificarea echipei la turneul final.

Ajunsă la Madrid, Jaqueline a luat lucrurile de unde le-a lăsat în urmă cu o săptămână: joc foarte coerent, servicii bine plasate, o combinație eficientă de tenis agresiv și rotund care îi permite să impună ritmul, să aibă controlul în puncte, dar in același timp să nu greșească ușor.

Întâlnirea cu Magdalena Frech, o poloneză de 27 de ani foarte experimentată la nivelul circuitului WTA, nu a fost una deloc facilă – deși scorul ar putea spune o altă poveste. Poloneza a fost jucătoarea mai bună în debutul partidei, a jucat mai inspirat și nu a avut dificultăți în a contracara jocul lui Cristian. În felul acesta, Frech a ajuns la 5-1 în primul set.

De la acest scor a fost rândul lui Jaqueline – acea Jaqueline care lovește cu timing, din alergare și fără nicio reținere – să iasă la suprafață și să arunce înspre Frech tot ce are mai bun. Rezultatul a fost o serie de 10 game-uri consecutive pentru Jaqueline, pe fondul unui joc care nu i-a lăsat prea multe alternative adversarei: Cristian a servit bine, a returnat inteligent și a fost tot timpul bine ancorată în meci, fără să ofere oponentei mici portițe prin care să poată reintra în partidă.

La trasul liniei, aceasta e o nouă victorie sănătoasă pentru Jaqueline, care o apropie de intrarea în top 50 WTA (cu victoria de azi va urca în jurul locului 66) Desigur, mai important decât clasamentul e dispoziția de joc pe care Jaqueline o arată. În ultimele luni, Jaqueline a evoluat la un nivel înalt vreme îndelungată în majoritatea meciurilor, fără să scadă ritmul, fără să-și piardă concentrarea.

Următoarea adversară pentru Cristian va fi Barbora Krejcikova, o jucătoare dificilă și o specialistă pe zgură. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în urmă cu doi ani, la Sydney, meciul fiind câștigat în două seturi de cehoaică. Desi Krejcikova e o jucătoare greu de învins, cehoaica nu a avut cele mai ușoare luni: a jucat puțin (Madrid e doar al patrulea turneu in 2024), a fost accidentată și nu stă tocmai grozav cu încrederea.

Foto: Profimedia Images

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi