Jaqueline Cristian câștigă cu Barbora Krejcikova, e în turul al treilea la Madrid

Radu Marina | 26 aprilie 2024

Jaqueline Cristian e în turul trei la Madrid, o învinge pe Barbora Krejcikova și se califică în premieră în turul trei al unui turneu WTA 1000 Jaqueline Cristian merge în turul trei la Madrid după o victorie excelentă contra favoritei 22 Barbora Krejcikova, care o duce la patru victorii consecutive la Madrid. A fost 2-6, […]

Jaqueline Cristian e în turul trei la Madrid, o învinge pe Barbora Krejcikova și se califică în premieră în turul trei al unui turneu WTA 1000

Jaqueline Cristian merge în turul trei la Madrid după o victorie excelentă contra favoritei 22 Barbora Krejcikova, care o duce la patru victorii consecutive la Madrid. A fost 2-6, 6-0, 6-2 pentru Jaqueline, care bifează a treia victorie în fața unei jucătoare din top 30 în ultima lună, după cele reușite la Charleston cu Madison Keys și Emma Navarro.

Venită din calificări, unde a câștigat două meciuri, Jaqueline se califică în premieră în turul trei al unui turneu WTA 1000 după un parcurs impecabil, victoria cu Krejcikova fiind una dintre cele mai bune ale carierei din punctul de vedere al palmaresului adversarei (campioană de Grand Slam, fost număr 2 mondial).

Jaqueline Cristian continuă, așadar, să adune victorii importante și mari, care o pot sălta la un nou nivel. Victoria contra Barborei Krejcikova poate nu e cea mai mare de până acum în termeni de clasament, dar contextul face ca acest succes să fie unul cu adevărat relevant: învinge o nouă jucătoare din top 25 WTA (a treia în ultima luna, după Madison Keys și Emma Navarro), se califică în premieră în turul trei al unui turneu de categorie WTA 1000 și, cel mai important, jocul ei crește – ca încredere, intensitate, nivel.

După turneul reușit de la Charleston, unde a ajuns până în sferturile de finală, Jaqueline vine cu un nou rezultat care confirmă momentul bun pe care-l traversează, dar și faptul ca e pregătită să treacă la un alt nivel, ultimele meciuri arătând că și-a dezvoltat suficient de mult jocul și partea fizică încât să reziste în fața oricui. În plus, toate aceste victorii aduc o încredere foarte mare, înlăturându-i și cele mai mici dubii.

Partida cu Barbora Krejcikova trebuie privită din două perspective: Jaqueline a învins, revenind de la 0-1 la seturi o jucătoare care știe jocul pe zgură, s-a impus la Roland Garros și are un joc extrem de variat și greu de contracarat. De asemenea, Jaqueline s-a redresat la timp și a gestionat impecabil ultimele două seturi, jucând ireproșabil în atac și cu serviciul în fața unei adversare ieșită din formă, care a jucat puțin în acest an și a fost macinată de accidentări.

Barbora Krejcikova nu mai este jucătoarea de acum doi sau trei ani, dar victoria asta importantă obținută de Cristian rămâne una valoroasă: a trecut de o jucătoare bine clasată, care excelează pe zgură și a făcut-o executând impecabil planul de joc, bazat pe jocul ei A, dar ajustându-și tenisul și loviturile în fața unui stil de joc atipic, creativ, care poate da bătăi de cap oricui.

Următoarea adversară pentru Cristian, care va juca la Madrid al 5-lea meci consecutiv, va fi învingătoarea partidei Danielle Collins vs. Olga Danilovic. Până acum, Jaqueline nu a jucat cu niciuna dintre ele, aceasta fiind prima confruntare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi