Jaqueline Cristian este oprită la Madrid de Danielle Collins

Treizecizero | 28 aprilie 2024

Jaqueline Cristian s-a oprit în turul al treilea la Madrid, eliminată de favorita 13, Danielle Collins, care ajunge acum la 15 meciuri câștigate la rând.

Jaqueline Cristian s-a oprit în turul al treilea la Madrid, eliminată de favorita 13, Danielle Collins, 3-6, 6-4, 6-1.

Cu patru victorii într-un turneu început în calificări și o prezență în premieră în runda a treia, Jaq poate privi spre prezența de la Madrid ca la un pas înainte, unul pe care-l adaugă celor din ultimele săptămâni, când a ajuns în sferturile de finală la Charleston, a câștigat de două ori în fața unor jucătoare de Top 20 și a contribuit apoi masiv la calificarea României la turneul final al Billie Jean King Cup.

Și poate n-a lipsit mult să vină și o a treia victorie la o jucătoare de Top 20, poate cea mai în formă dintre toate. Jaq n-a ajuns chiar atât de aproape de linia de sosire, dar a fost jucătoarea care a început mai bine și care a pus întrebările o bună parte din meci.

În condiții asemănătoare cu cele indoor în care jocul ei se simte atât de bine, ajutată și de altitudinea de la Madrid în ce privește serviciul, Jaq s-a simțit în elementul ei încă din start. A servit un procentaj impunător în primul set, în care a câștigat 14 din 15 puncte jucate pe primul serviciu, trimițând și trei ași, și neoferind nici măcar o șansă de break americancei. Un set business-like, foarte eficient, în care Jaq a convertit unica șansă de break avută și asta a fost tot de ce a avut nevoie.

Cu încrederea dată de acest set, Jaq a continuat să-și țină serviciul și pe mai departe, chiar dacă mai greu, salvând două șanse de break în primul, respectiv al treilea game pe serviciu din set. Lui Jaqueline a părut că-i place, sau măcar nu o deranjează într-atât de mult mingea lui Collins, că poate sta la joc cu aceasta și că poate să o țină la distanță cu serviciul, să o încurce cu scurtele și să lovească cu tenisul ei suficient de agresiv la nevoie.

Pe măsură ce șurubul s-a strâns, iar miza finalului de set a crescut, am ajuns într-una din acele situații în care diferența o face, pur și simplu, cine are convingerea mai mare în acel moment. Purtată de încrederea seriei de victorii pe care a adus-o în meci, și care a ajuns acum la 15 meciuri la rând, Collins a reușit să facă break-ul exact când avea nevoie mai mare, la 5-4. Din păcate, Jaq nu a mai putut să mențină la fel de competitiv și decisivul. Collins, care evadase dintr-o situație chiar mai limită în turul anterior – când a trecut de Olga Danilovic cu 4-6, 6-4, 7-6 (8), în condițiile în care sârboaica a servit pentru meci la 5-4 – a operat cu mai multă agresivitate și combativitate, având toate răspunsurile.

Însă Jaq nu ar avea de ce să nu ia părțile bune din acest meci, și în special din acest traseu de la Madrid. La urma urmelor, e o altă experiență valoroasă, e o altă jucătoare de top cu care a stat aproape, pe care o poate adăuga la lista de meciuri importante pe care le-a jucat în ultima lună.

Jaq are acum opt victorii din 11 confruntări disputate pe zgură în acest sezon, a mai săltat câteva locuri în clasament și va fi foarte interesant de urmărit cum va continua momentul ei bun de formă în restul sezonului de zgură.

Foto: Profimedia Images

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi