Darren Cahill se reîntoarce alături de Simona Halep din 2020. „Abia aștept să încheiem ce am început!”

Treizecizero | 12 septembrie 2019
Simona Halep:

„După un an fără el în echipă, sunt bucuroasă să anunț că Darren Cahill se va întoarce alături de mine în sezonul viitor.”

Simona Halep a anunțat astăzi, printr-o postare pe Twitter, că Darren Cahill va redeveni antrenorul ei începând din sezonul 2020.

„Salut, tuturor, am ceva interesant de anunțat. După un an fără el în echipă, sunt bucuroasă să anunț că Darren Cahill se va întoarce alături de mine în sezonul viitor. Așa că, D., data trecută te-am omorât. Plănuiesc să o fac din nou. Bine te-ai întors! Abia aștept să încheiem ce am început. Ne vedem curând!”, spune Simona.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1172103985039384576?s=20

Darren Cahill și Simona au început să lucreze împreună din 2015, antrenorul australian ajutând-o pe jucătoarea noastră să își îndeplinească cele mai importante două obiective ale carierei: locul 1 în lume și câștigarea primului titlu de Grand Slam.

Dincolo de performanțele de pe teren, legătura trainică dintre cei doi a făcut ocolul lumii, parteneriatul Simona – Darren fiind adesea dat de exemplu sau servind drept inspirație și altor sportivi. Impactul lui Darren la dezvoltarea personală a Simonei este, poate, cea mai importantă contribuție adusă de antrenorul australian.

„În primul rând, trebuie să vrei. Și să accepți că ai de schimbat unele lucruri la tine. Eu mi-am dat seama de aceste lucruri anul trecut și acum mi-e mult mai ușor să lucrez pe ele. Nu neapărat că a fost greu să le accept. Dar trebuie să le simți. Să le conștientizezi. Eu le știam, le spuneam, dar nu găseam soluții, nu înțelegeam de ce trebuie să schimb. Și acum am înțeles și mi-e mult mai bine. Cu ajutorul lui Darren și lucrând cu oameni specialiști pe treaba asta”, spunea Simona Halep pentru 30-0, anul trecut, la Melbourne.

Despre impactul masiv avut de Darren, nu doar asupra Simonei, ci și asupra fanilor români, 30-0 a scris în mai multe rânduri, cel mai detaliat aici.

„Darren a făcut posibil ca eu să ajung pe 1, în opinia mea. Eu cred că asta s-a putut întâmpla datorită lui și personalității sale; e foarte relaxat și m-a făcut și pe mine la fel. M-a făcut să accept mai ușor presiunea, emoțiile și să mă înțeleg mai bine. De aceea am fost capabilă să obțin toate aceste rezultate bune și să ajung pe locul 1. Este o persoană grozavă și cel mai bun antrenor” – a mai spus Simona, în 2018.

La finalul sezonului trecut, la câteva zile după ce Simona primea pentru al doilea an la rând trofeul pentru locul 1 în clasament la final de an, Darren anunța că se retrage din antrenorat timp de un an, pentru a dedica mai mult timp familiei.

„După mult timp de gândire, după multe discuții și după foarte mulți ani cu câte cel puțin 30 de săptămâni petrecute departe de familia mea, am decis să iau o pauză de 12 luni de la antrenorat, pentru a putea petrece mai mult timp acasă. Aș dori să-i mulțumesc Simonei pentru ultimii patru ani, toți, uimitori”

Pe parcursul acestui an, nici antrenorul australian, nici Simona nu au exclus vreun moment posibilitatea reluării colaborării.

„Nu poți să fii un bun antrenor fără să ai un jucător bun, iar Simona a fost o jucătoare foarte bună dinainte să începem să lucrăm împreună. Am fost norocos și am antrenat mulți jucători buni, dar pentru mine, călătoria ei a fost cea mai emoționantă și mai satisfăcătoare”, spunea Darren, când a venit în România anul acesta, la SportsFestival.

Interviul exclusiv cu Darren după titlul de la RG

În ciuda temerilor inițiale, Simona a reușit un alt sezon excelent. Ajutată de Daniel Dobre, cu care a început să lucreze de la turneul de la Miami, ea a reușit o finală la Madrid, sferturi la Roland Garros, iar apoi a făcut performanța sezonului, câștigând titlul de la Wimbledon. Ea a vorbit, însă, în mai multe ocazii, despre nevoia de a ‘respira’ după doi ani incredibil de consumatori din punct de vedere emoțional, fără ca asta să îi afecteze în vreun fel motivația pentru sezonul în curs.

De altfel, Simona este în continuare implicată cu șanse foarte bune în lupta pentru locul 1 la final de sezon. Dacă va reuși, ar fi un al treilea an consecutiv în care ea e liderul WTA la încheierea anului.

La rându-i, Daniel Dobre a câștigat simpatia fanilor Simonei prin implicarea și contribuția evidentă adusă. Cele două părți ale interviului 30-0 cu antrenorul român (partea I, partea a II-a) aduc un pic de context.

În timpul verii, Darren spunea că nu va reveni decât dacă Daniel Dobre va rămâne în echipă. Darren l-a lăudat pe Dobre pentru succesul de la Wimbledon.

https://twitter.com/darren_cahill/status/1153046496998125569?s=20

Darren este autorul unui articol emoționant despre Simona, publicat de Treizecizero în Simona, Al Doilea Slam. Povestea de la Wimbledon (foto, mai jos).

Articol în curs de actualizare.

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi