Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Daniel Dobre: „Simona e la fel de profesionistă, la fel de doritoare să câștige, la fel de intransigentă cu ea însăși, dar un pic mai deschisă să accepte ajutorul” (I)

„Treaba Simonei Halep e să fie conectată la meci. Dacă spune ceva pe un ton anume, asta depinde de starea în care e, de situația în care se găsește. Nu are nicio legătură cu o lipsă de respect, cu „sclavie”, cum s-a spus. Nu există niciun resentiment în echipă. Simona se poartă foarte bine cu toată lumea. Ea face foarte multe lucruri cu care arată oamenilor care sunt cu ea că îi pasă și că îi respectă”.

Adrian Țoca 14 aprilie 2019

Daniel Dobre a revenit în echipa Simonei în această primăvară și a trebuit să o facă din mers, fără timp de acomodare și fără spațiu de eroare; după o pauză de la circuit, el a intrat direct în focuri, la unul dintre cele mai mari turnee ale anului, la Miami.

El și Simona nu-s la primul rodeo împreună. Dobre a mai lucrat cu Simona de-a lungul anilor anteriori, pregătind-o în țară și însoțind-o la unele turnee, în special cele la care Darren Cahill a lipsit.

Dar lucrurile sunt altfel acum: el e în scaunul principal, iar întreaga atenție a sutelor de mii de urmăritori ai Simonei e direcționată și spre el. Postul de antrenor al Simonei n-a fost niciodată unul ușor, dar după despărțirea de Darren Cahill, misiunea oricui ar fi venit părea din start și mai grea. E un scaun mare, greu de acoperit, iar lucrul cu una dintre jucătoarele cele mai importante ale lumii, numărul 1 mondial la finalul ultimelor două sezoane, vine nu doar cu multe satisfacții profesionale, ci și cu o presiune publică sporită.

Daniel Dobre a avut ocazia să se lămurească rapid de asta, după ce dialogul dintre el și Simona, de la una dintre sesiunile de on-court coaching de la Miami a fost întors pe toate fețele de presa și de fanii de acasă, și nu neapărat pe fețele r

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?