Vom avea patru turnee challenger în România anul acesta

Adrian Țoca | 21 martie 2012

Vom avea patru turnee challenger în România anul acesta

Se anunţă un an plin pentru iubitorii tenisului din România, cu multe şanse de a vedea pe viu meciuri de calitate, jucători cu nume, dar şi viitoare promisiuni ale acestui sport. Astfel, după ce turneul de la Bucureşti va atrage, anul acesta, foarte mulţi jucători de top, iar, ceva mai devreme, a fost anunţată venirea lui John McEnroe ca invitat în meciul demonstrativ de la BRD Năstase Ţiriac, acum avem confirmarea unui mini-circuit de turnee challenger în România.

Organizatorii celui mai important turneu de tenis din România – BRD Năstase Ţiriac Trophy, susţin în acest an organizarea a patru turnee ATP Challenger Tour. Arad (2-8 iulie), Timişoara (9-15 iulie), Sibiu (6-11 august) şi Braşov (3-8 septembrie) sunt oraşele care vor găzdui turneele în această vară.

Baza Olimpia, Brasov – foto: wikipedia

Média-tique Sport Division şi McCann Worldgroup România, alături de partenerul principal al BRD Năstase Ţiriac Trophy, BRD-Groupe Société Générale, devin în 2012 susţinătorii a patru turnee internaţionale de tenis, din categoria ATP Challenger Tour: BRD Arad Challenger, BRD Timişoara Challenger, BRD Sibiu Challenger şi Ropharma Braşov Challenger prezentat de BRD.

Turneele dotate cu premii în valoare de 30.000 € fiecare, plus ospitalitate şi 80 de puncte ATP pentru câştigător, sunt menite să promoveze un calendar competiţional care să fie atractiv pentru jucătorii români şi să aibă o referinţă în circuitul mondial. În premieră, Sibiul apare în calendar cu un turneu Challenger, după ce Arad, Timişoara şi Braşov s-au bucurat şi în anii precedenţi de organizarea unor turnee ATP.

 

“Seria de turnee Challenger se alătură celui mai important turneu din România, BRD Năstase Ţiriac Trophy, în contextul unei nevoi acute de oportunităţi competiţionale pentru tenismenii noştri cât şi în ideea de a atrage la noi jucători consacraţi din circuitul mondial. BRD-Groupe Société Générale devine din 2012 nu doar partenerul principal al celui mai important turneu de tenis din ţară, ci şi susţinătorul celor 4 turnee locale.

Seria de competiţii va reanima organizarea turneelor Challenger în România, într-o perioadă în care riscam să nu mai avem aceste turnee în calendar. Braşov, Arad, Sibiu, Timişoara sunt oraşe cu mulţi iubitori ai tenisului, dornici de astfel de evenimente. Sperăm ca acesta să fie doar începutul unei serii de proiecte menite să sprijine tenisul românesc” – a declarat Ion Ţiriac, Proprietarul BRD Năstase Ţiriac Trophy şi Promotorul celor 4 turnee Challenger.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi