Irina Begu se întoarce cu victorie la Madrid, Jaqueline Cristian se califică pe tablou, iar Ana Bogdan pierde un meci maraton cu Wang

Radu Marina | 23 aprilie 2024

Revenită în circuit în urmă cu câteva săptămâni, după o absență de șapte luni, Irina Begu se bucură de o victorie foarte bună, în ceea ce a fost primul ei meci la nivel de WTA al sezonului.

Revenită în circuit în urmă cu câteva săptămâni, după o absență de șapte luni, Irina Begu se bucură de o victorie foarte bună, în ceea ce a fost primul ei meci la nivel de WTA al sezonului. Irina a învins-o în primul tur de la Madrid pe Linda Fruhvirtova, 6-4, 7-6.

Clasată în prezent pe locul 128, Irina a intrat pe tabloul principal la Madrid grație clasamentului protejat. Madrid e doar al doilea turneu pe care Irina îl joacă în 2024, dupa turneul de la Antalya (WTA 125K), unde a jucat finala. Comeback-ul Irinei începe, așadar, într-o notă optimistă: deși a avut o pauză îndelungată din cauza unor accidentări, fără vreun meci oficial din august 2023 încoace, tenisul Irinei începe să arate bine. Irina își recapătă treptat intensitatea și încrederea în lovituri, serviciul se apropie de normal, iar deplasarea se îmbunătățește de la meci la meci.

Partida cu Fruhvirtova a fost una foarte echilibrată, în care s-a muncit mult pentru aproape fiecare game. De altfel, ambele jucătoare au jucat în serii: cehoaica a condus cu 4-3 (break) în primul set, dar Irina a revenit puternic și a câștigat următoarele trei game-uri. În setul doi Irina a condus cu 4-0, ca apoi să fie egalată și condusă cu 6-5.

Atunci când a fost necesar și a fost cazul să accelereze, Irina a facut diferența cu destulă ușurință, ceea ce, din nou, e încurajator în condițiile în care Irina chiar vine de departe. Fără meciuri în picioare, lucru important în cazul ei, fără multă încredere, Irina a dus la bun sfârșit un meci complicat, în fața unei adversare tenace.

Următoarea ei adversară va fi Madison Keys, favorita 18 a turneului. Cele două se vor întâlni pentru a doua oară în carieră, primul meci având loc în 2016, la Miami, find câștigat în două seturi de Keys.

O altă veste bună venită de la Madrid e calificarea pe tabloul principal al lui Jaqueline Cristian. Jaqueline va fi prezentă pe tabloul principal după două victorii foarte bune cu McCartney Kesller (7-6, 6-4) și Daria Saville (6-4, 2-6, 6-2). Pe tabloul principal, Jaqueline o va înfrunta în primul tur pe Magdalena Frech.

În schimb, Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur, după un nou meci maraton, încheiat după peste trei ore de joc. Ana a fost învinsă de Xiyu Wang (6-7, 7-6, 6-2), jucătoare clasată pe locul 52. Ana a avut o revenire extraordinară în primul set, când a întors de la 1-5, a dus setul în tiebreak și apoi l-a câștigat, reușind să revină, de asemenea, de la 3-5 în tiebreak.

În setul doi, Ana a revenit din nou de la 1-3 la 4-3 și a avut inclusiv o minge de meci la 5-4. O mică eroare, câteva servicii bine plasate ale chinezoaicei și alte câteva lovituri inspirate i-au permis lui Wang să fugă cu setul doi și mai apoi să pună stăpânire complet pe meci, dominând la jocul de pe linia de fund și servind ireproșabil. A fost a treia victorie din tot atâtea întâlniri cu Ana pentru Wang.

Foto: Profimedia Images

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi