Tabloul Simonei Halep la Madrid, plin cu vechi cunoștințe. Rematch Buzărnescu – Sharapova. Irina vs Ostapenko!

Treizecizero | 4 mai 2018

Altă știre importantă oferită de tragerea la sorți? Un nou meci între Mihaela Buzărnescu și Maria Sharapova! Cele două se revăd în turul 1 la Madrid, după ce s-au mai confruntat anul acesta la Shenzhen, cu victoria Sharapovei. Învingătoarea de aici se va confrunta în turul al doilea cu câștigătoarea unui alt meci-popcorn pentru noi: Irina Begu vs Jelena Ostapenko.

Simona Halep va debuta cu Ekaterina Makarova în al treilea turneu Premier Mandatory al anului, și cel la care a avut cele mai bune rezultate, câștigându-l în ultimele două ediții. În turul al doilea se anunță Elise Mertens, o jucătoare în formă anul acesta; mai apoi, drumul Simonei înseamnă un amestec de vechi cunoștințe, nume mari și jucătoare foarte bune, dar pe care condițiile de la Madrid nu par să le avantajeze.

Altă știre importantă oferită de tragerea la sorți? Un nou meci între Mihaela Buzărnescu și Maria Sharapova! Cele două se revăd în turul 1 la Madrid, după ce s-au mai confruntat anul acesta la Shenzhen, cu victoria Sharapovei.

După o încălzire amicală joi seara, când a participat la evenimentul caritabil Mutua Charity Manolo Santana, Simona Halep știe acum cu cine va debuta în weekend la Caja Magica. E vechea ei cunoștință Ekaterina Makarova, pe care a mai întâlnit-o de șase ori (4-2), dar niciodată pe zgură. Vor fi, așadar, condiții noi pentru match-up-ul cu jucătoarea rusoaică de mână stânga rămasă în amintirea fanilor Simonei pentru întâlnirea din sferturile AO 2015. De atunci, Simona a îndreptat bilanțul cu Makarova, câștigând toate cele trei meciuri care au urmat și care au mers până la final. L-a cedat pe cel de la Washington, de anul trecut, când s-a retras la începutul setului decisiv. Makarova a jucat un meci pe zgură anul acesta, pierzând la Istanbul cu Krunic. În 2017, bilanțul ei pe această suprafață a fost 5-5.

La Madrid, Simona va fi însoțită și de Darren Cahill, ca de obicei în ultimii ani turneul spaniol fiind primul din Europa pe care cei doi îl pregătesc împreună.

În turul al doilea, Simona s-ar putea confrunta cu o belgiancă, învingătoarea dintre Elise Mertens și Alison Van Uytvanck. Dacă Alison a revenit în ultima perioadă în Top 100, ochii vor fi pe Mertens, semifinalistă la Melbourne anul acesta și cu un bilanț de 19-5 în 2018, an în care a câștigat două titluri (la Hobart, cu Mihaela Buzărnescu în finală, și recent, la Lugano). Mertens era angrenată, la ora tragerii la sorți, în turneul de la Rabat, unde urma să o întâlnească în semi pe Su-Wei Hsieh.

În runda a treia, Simona ar putea-o vedea pe Madison Keys, locul 19 în lume. În vreme ce Madison a avut de câteva ori rezultate notabile pe zgură (în 2016 a jucat finala la Roma cu Serena și a ajuns în turul 4 la RG), ea rămâne totuși suspectă pe zgură. Și apoi, întregul ei istoric cu Simona nu o avantajează: e 5-1 pentru Halep, cel mai recent duel, în 2016, la Singapore, și unul pe zgură, la Roma, în 2014, ambele luate de româncă.

În sferturi, lista de oponente posibile pentru Simona le evidențiază pe Karolina Pliskova, Sloane Stephens sau Victoria Azarenka. Cu Pliskova ar fi prima revedere pe zgură de la semifinalele RG de anul trecut, respectiv prima întâlnire de la sferturile Australian Open încoace. Karolina a câștigat titlul la Stuttgart pe zgură indoor, iar Simona o conduce cu 6-1.

Cu Azarenka, Simona nu s-a întâlnit niciodată pe zgură (2-2 în H2H), în vreme ce pe Sloane (5-2) a învins-o de două ori pe această suprafață (în 2012, la Barcelona, în 2014, la Roland Garros).

Garbine Muguruza, Daria Kasatkina, Venus Williams sau Petra Kvitova se numără printre adversarele posibile în semifinale. Garbine, mereu redutabilă indiferent de suprafață, o conduce pe Simona cu 3-1, dar nu are deloc un istoric bun la Madrid. Venus, fostă finalistă la Madrid, o conduce și ea tot cu 3-1 (culmea, 2-1 pe zgură, dar ambele victorii ale lui Venus, inclusiv una la Madrid, sunt înainte de 2013). Cu Kvitova, Simona a câștigat patru meciuri din cinci, inclusiv acea semifinală de la Madrid din 2014, la prima apariție a Simonei în finala turneului spaniol. Petra, bineînțeles, este și ea dublă campioană la Madrid, condiții în care s-a descurcat foarte bine. A triumfat aici în 2011 și în 2015.

Mihaela vs Maria, partea a doua

Unul dintre capetele de afiș ale primului tur va fi confruntarea dintre Mihaela Buzărnescu și Maria Sharapova, deja a doua anului între cele două. Ambele (re)venite în Top 100 în ultimul an, pe trasee și cu povești diferite, ambele au multe motive să-și dorească această victorie. Mihaela, pentru a-și adăuga un nume de prestigiu pe lista victimelor și pentru a sparge gheața la turneele mari. Sharapova, pentru că are nevoie de victorii după dificultățile întâmpinate în ultimele luni, documentate aici. Rusoaica are o serie de 4 înfrângeri la rând, iar o cincea ar fi o raritate. Buzărnescu era, la ora tragerii, în așteptarea semifinalei de la Praga cu Camila Giorgi, în vreme ce Sharapova este, firește, fostă campioană aici.

Ca lista să fie completă, învingătoarea de aici se va confrunta în turul al doilea cu câștigătoarea unui alt meci-popcorn pentru noi: Irina Begu vs Jelena Ostapenko. Este rândul Irinei să o întâlnească pe Ostapenko, după Simona, Sorana sau Mihaela. Irina a început promițător sezonul de zgură, cu semifinala de la Istanbul, iar acum va avea un test brutal atât de devreme în turneu, întâlnind-o pe favorita 5. Pe Ostapenko vor fi mulți ochi săptămânile acestea, pe măsură ce ne apropiem de Roland Garros, iar Irina poate profita de eventualul stres suplimentar care o poate apăsa pe letonă. Madridul a fost bun pentru Irina, așa că meciul e greu și pentru Ostapenko, nu numai pentru româncă. Irina a făcut sferturi de finală aici în doi ani consecutivi, în 2015 (învinsă de Kvitova, în drum spre titlu) și în 2016 (învinsă de Simona, în drum spre titlu). Anul trecut s-a oprit în turul 3, învinsă de Bertens.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Katerina Siniakova, pe care a învins-o în singurul meci anterior, jucat pe iarbă, la Eastbourne, anul trecut. Sorana e pe jumătatea de sus a tabloului, iar în caz de victorie o va întâlni pe învingătoarea dintre Kasatkina și Wang. Ca și Irina, Sorana a jucat excelent la Madrid recent, ea fiind sfertfinalistă aici în ultimii doi ani, 2016 (învinsă de Cibulkova, aflată în drum spre finală) și în 2017 (învinsă de Mladenovic, în drum spre finală).

Rămâne de văzut în ce măsură Madridul se va dovedi și de această dată un teren prolific pentru fetele noastre. Din calificări vor încerca să li se alăture pe tabloul principal Ana Bogdan (vs M.Kato în primul tur) și Irina Bara (vs Kristina Pliskova, în primul tur).

Madridul este lipsit de Serena Williams, care și-a anunțat retragerea din turneu; fostul lider mondial va reveni în circuit la Roma, ca unic test pe zgură înainte de Roland Garros.

 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei, ofertă valabilă un timp limitat!

 

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi