Simona, nominalizată din nou pentru "WTA Player of the Month". Serena și Wozniacki sunt concurente

Treizecizero | 6 august 2014

Simona, nominalizată din nou pentru „WTA Player of the Month”. Serena și Wozniacki sunt concurente

La o săptămână distanță de revenirea în circuit, care se va petrece la Cincinnati (favorită 2), Simona Halep reapare într-un loc în care a lipsit foarte puțin anul acesta: pe homepage-ul site-ului oficial al WTA. Simona este din nou nominalizată la titlul de Player of the Month, de această dată pe luna iulie, lună în care a jucat un singur turneu, pe care l-a și câștigat, cel de la București.

Contracandidatele Simonei sunt Serena Williams și Caroline Wozniacki. Ca și Simona, cele două nu au jucat decât un singur turneu, de asemenea câștigându-l; Serena, la Stanford, Caroline, la Istanbul. Argumentul subiectiv în plus pentru Halep ar fi parcursul prelungit de la Wimbledon, care s-a sfârșit în luna iulie, deși în astfel de topuri se ține cont doar de turneele care au început în luna respectivă.

Voturile se fac AICI. 

Nu e prima oară când Simona e nominalizată la acest premiu: în mai, luna în care a început Roland Garros, românca a fost, de altfel, preferata publicului, dar WTA a decis, logic, să treacă peste rezultatele de facto ale votului și să-i ofere premiul Mariei Sharapova, sportiva cu rezultatele mai bune în acea lună. Dacă trendul se va păstra și acum, e de așteptat ca Simona, care acumulează într-un ritm rapid fani în întreaga lume, să fie din nou preferata publicului.

De altfel, Simona mai e nominalizată și la altă categorie, WTA Rising Star of the Month, unde le are concurente pe Elina Svitolina și Kurumi Nara. Svitolina a câștigat titlul la Baku, în vreme ce Nara a făcut finala la Washington. Plasarea unei jucătoare de pe locul 3 (și) la această categorie, care ar trebui, prin definiție, să fie rezervată jucătoarelor în creștere, care se anunță acum, e un pic surprinzătoare.  Votul se face aici.

Premiile lunare WTA sunt pur simbolice, mai degrabă un joc de Social Media, însă rezultatul lor marchează ce s-a întâmplat relevant în luna respectivă și, în plus, reflectă destul de bine preferințele fanilor. 

 

Site-ul US Open, despre Simo: „Doar cineva în formă maximă o va opri”

Deja nu mai e nimic ieșit din comun ca Simona să fie considerată printre favoritele oricărui turneu de Grand Slam, așa că articolele și mențiunile din presa străină pe această temă n-ar trebui să mai mire pe nimeni. Site-ul oficial al US Open o trece pe româncă printre candidatele la titlul de la Flushing Meadows, notând progresul fundamental realizat în ultimul an de aceasta: „Anul trecut, Simona era relativ necunoscută, încă în afara Top 15. Doisprezece luni mai târziu, jucătoarea în vârstă de 22 de ani a mai adăugat patru titluri în palmares, a jucat deja prima finală de Slam și va urca pe locul 2. US Open rămâne singurul turneu de GS la care ea n-a trecut încă de optimile de finală, dar rezultatele ei la Flushing Meadows s-au îmbunătățit de la un an la altul. Rămâne de văzut cum va face față statutului de favorită 2 la un Grand Slam, dar cel mai probabil va fi nevoie de o jucătoare în formă maximă ca să o oprească”.

Celelalte jucătoare pe care site-ul US Open le vede printre favorite sunt Serena Williams, Victoria Azarenka și Maria Sharapova. 

Articolul mai notează că, în pofida unor surprize ocazionale de tipul Sam Stosur, titlul feminin la New York a fost câștigat de o jucătoare din Top 5 în 21 de ocazii din ultimii 25 de ani.

 

Horia Tecău continuă victoriile

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au bifat a 11-a victorie din ultimele 12 meciuri disputate, câștigând în primul tur la Toronto, 6-4, 6-4 cu Lopez/Melzer. Următorii adversari pentru perechea româno-olandeză, campioană în weekendul trecut la Washington, vor fi Llodra și Mahut. 

Horia și Jean Julien au urcat pe locul 7 în Race to London după titlul de săptămâna trecută și sunt acum în căutarea primului titlu de Masters împreună.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi