Simon: “Am amintiri frumoase de la București, sper la al treilea titlu”. Și alte știri pe scurt de la BRD Năstase Țiriac Trophy

Adrian Țoca | 23 aprilie 2012

Simon: “Am amintiri frumoase de la București, sper la al treilea titlu”. Și alte știri pe scurt de la BRD Năstase Țiriac Trophy

Jurgen ne-a spus “auf wiedersehen”

Din păcate, am mai avut o retragere importantă de pe tablou. Jurgen Melzer, favorit trei al turneului și fost câștigător aici, s-a retras după ce s-a accidentat la gleznă la antrenamentul de duminică dimineață. În urma retragerii, s-au efectuat și niște modificări pe tablou, după cum urmează: Baghdatis (favorit 5) îi ia locul lui Melzer (favorit 3); Chardy (favorit 9) îi ia locul lui Baghdatis (favorit 5); locul liber ramas prin mutarea lui Chardy va fi ocupat de un jucator venit din calificari sau lucky loser.

Toți românii rămași în calificări au pierdut. A pierdut și Moraru

Toti cei patru romani ajunși în turul secund al calificărilor au părăsit turneul. Săvulescu, Mlendea, Sabău și Ghilea au pierdut duminică, iar numărul tenismenilor noștri de pe tabloul principal rămâne la patru. Disputate în prima parte a zilei de luni, cele patru finale ale calificărilor s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Balazs – Chvojka 6-0, 6-3, Brands – Naso 7-6, 6-2, Zopp – Mektici 6-3, 6-2, Rufin – Di Mauro 6-1, 6-1. Dintre învinși, încă unul va ajunge pe tablou din postura de lucky-loser, după retragerea lui Melzer. 

Dintre românii aflați pe tablou, primul care a intrat în joc a fost Gabriel Moraru, posesorul unui wild-card. Moraru n-a reușit însă să țină pasul cu Lukasz Kubot, în fața căruia a cedat, 2-6, 3-6.

Simon: “Ultima oară n-am avut șansa să îmi apăr titlul”

 

Ajuns, între timp, pe locul 12 în lume, francezul Gilles Simon vine la București pe cai mari, după ce a făcut semifinale la Mastersul de săptămâna trecută, de la Monte Carlo. “Sper să fie al treilea titlu, însă va fi dificil. Am câteva amintiri frumoase la București, de aceea am ales să joc aici și nu la Barcelona, și sunt bucuros să mă întorc, deoarece nu mi-am apărat titlul când l-am câștigat a doua oară. Sper să fie anul acesta pentru a treia oară când mă impun la București”.

Gilles stă bine și cu memoria: “Îmi amintesc de primul meci câștigat aici și de al doilea titlu, când l-am învins, în finală pe Victor Hănescu și nimeni nu mă încuraja. A fost un meci dificil și îmi amintesc că l-am câștigat după o lovitură perfectă de volley-cross cu forehand-ul”, a spus Simon, într-un interviu pentru site-ul oficial al turneului. 

Simon are un record de 11-1 la turneul de la București.

Hagi se pricepe și la tenis

Primul demonstrativ al turneului i-a opus pe Gheorghe Hagi și Andrei Pavel lui Iosif Rotariu și Horia Tecău. A durat aproape 90 de minute și s-a terminat cu 9-6 pentru cei din urmă. Tricourile celor patru sunt scoase la licitație pe pagina de Facebook a turneului, iar încasările vor fi donate fetiței lui Rotariu, Kassandra, care va fi supusă unor operații. Câteva secvențe din meciul care a atras un număr mare de spectatori:

Sorana s-a antrenat la Arene

Ajunsă deja în țară după ce a pierdut în calificările de la Stuttgart (1-6, 0-6 cu Anna Chakvetadze), Sorana Cîrstea s-a antrenat azi la Arenele BNR. 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi