Monica Niculescu și Patricia Țig sunt în semifinale la Seul, la un pas de o finală românească

Camelia Butuligă | 23 septembrie 2016

Două reprezentante ale noastre gonesc către o nouă prezență românească într-o finală WTA. Ultima oară când am fost aproape de o finală între două românce s-a întâmplat la Florianopolis, când Ana Bogdan s-a oprit în semifinale; ar fi întâlnit-o pe Irina Begu pentru titlu

Am putea avea o finală românească la Korea Open, dacă și Patricia Țig și Monica Niculescu își câștigă semifinalele contra lui Arruabarrena, respectiv Zhang (da, acea Zhang). Ar fi o performanță excelentă pentru ambele fete, după o vară relativ lipsită de strălucire în care s-au confruntat cu accidentări.

Țig a avut un meci mai greu azi (7-6(2), 2-6, 6-3 contra colegei de clasament Sara Soribbes Tormo) complicat și de niște probleme la spate, pentru care a cerut trainerul. Părți mari din meci Patricia a avut dificultăți în a menține un nivel constant al jocului, fiind sabotată de neforțate și de duble greșeli. Spaniola a alergat mult și într-o primă instanță Patricia a încercat să lovească prin ea, fără succes. Nici serviciul, o armă de obicei, nu a ajutat-o prea mult azi: s-au făcut nu mai puțin de 18 breakuri, câte nouă de fiecare parte. Țig a jucat însă un tie-break excelent în primul set, în care și-a etalat forehandul agresiv.

După pierderea setului doi, Patricia a devenit mai răbdătoare în schimburi și loviturile ei au avut mai multă constanță și adâncime. O victorie muncită, și prin prisma eventualelor probleme cu spatele, care sper să nu fie grave.

Monica Niculescu a avut un meci mai lipsit de emoții cu Jana Cepelova, cea care o eliminase în turul anterior pe Irina Begu. Slovaca face parte dintre acele fete care se pierd cu totul când joacă împotriva Monicăi: nu a reușit să-i ia niciun set în cele trei întâlniri de până acum. Jocul a fost echilibrat până la 4-4 în primul set, când Niculescu a făcut break și a fugit cu setul și meciul.

Ambele semifinale vor fi primele întâlniri dintre protagoniste. În Arruabarrena, Țig va avea o adversară cu un stil similar celei de azi, dar mai bine clasată: va trebui să aibă răbdare și să construiască, alegându-și bine momentele când va ataca. Monica Niculescu va fi un test dificil pentru Zhang, așa cum este pentru toate adversarele. Chinezoaica nu va avea prea mult timp să se adapteze, mai ales că e primul lor meci. Niculescu trebuie să închidă meciul înainte ca Zhang să aibă timp să o descifreze.

Simona vs Irina, potențial meci la Wuhan

Pentru că tot suntem într-o zodie a întâlnirilor între românce, întâmplate deja (vezi US Open) sau posibile, o alta se profilează la orizont. E vorba de o reîntâlnire între Simona Halep și Irina Begu, devenită posibilă în turul al doilea la Wuhan, asta dacă Irina trece de o jucătoare din calificări în turul inaugural, în care Simona are liber. Kerber și Muguruza sunt primele două favorite; Simona, care-i cap de serie 4, e pe partea de tablou a lui Angelique, noul lider mondial, care va fi la primul turneu în această calitate. 

Serena Williams nu va juca nici la Wuhan, nici la Beijing, turneul de Premier Mandatory care urmează ulterior Wuhan; Serena spune că țintește o revenire pe teren la Singapore, la Turneul Campioanelor. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi