Incredibil, scenariu repetat: A doua româncă învinsă după o răsturnare dramatică de scor

Adrian Țoca | 23 martie 2012

Incredibil, scenariu repetat: A doua româncă învinsă după o răsturnare dramatică de scor

Turneul de la Miami e unul de tristă amintire pentru jucătorii români, care s-au îngrămădit spre ieşire încă de la primele meciuri. Şi ca şi cum n-ar fi fost de ajuns eliminarea dramatică a Soranei Cîrstea în turul 1, în nişte circumstanţe pe care cu greu le vezi repetându-se, povestea s-a repetat aproape după acelaşi scenariu astăzi. Din nou o româncă, din nou evoluţie a scorului favorabilă, avans mare în decisiv, din nou o răsturnare spectaculoasă. 

Monica Niculescu a fost, de data asta, la capătul greşit al scorului. Românca, favorită 28, a câştigat primul set al meciului cu canadiana Aleksandra Wozniack, 6-4, apoi l-a cedat pe cel secund, 3-6, intrând în decisiv. Şi 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 pentru Niculescu. Şi serviciul. Şi iar coşmarul: ŞASE GAME-URI consecutive câştigate de Wozniack, care şi-a făcut o specialitate din revenirile de acest gen.

Monica i se alătură Soranei, eliminată în aproape acelaşi mod de Heather Watson, după ce a avut 5-0 şi, mai apoi, două mingi de meci. Cum şi Irina Begu a părăsit turneul, singura reprezentantă a noastră a rămas Simona Halep. Dacă ar fi câştigat, Niculescu ar fi avut şansa unui meci cu învingătoarea dintre Venus Williams şi Petra Kvitova.

Şi Tecău a ieşit

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Horia Tecău a fost şi el protagonistul unei eliminări surprinzătoare. Horia şi Robert Lindstedt au fost eliminaţi de spaniolii Marerro/Verdasco, scor 7-6, 6-2. Este al treilea turneu la rând în care Horia şi Robert ies prematur din competiţie, şi toată această serie a început imediat după finala pierdută, dramatic, la Rotterdam, după cinci mingi de meci ratate, semn că rănile nu au fost încă vindecate.

 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi