Impact dublu în Luxemburg: Monica Niculescu va juca finala atât la simplu, cât și la dublu, alături de Patricia Țig!

Treizecizero | 21 octombrie 2016

Monica devine a doua jucătoare din România care reușește anul acesta să se califice în finala unui turneu atât la simplu, cât și la dublu, după Simona Halep la Montreal. Care Simona făcuse pereche tot cu Monica. Niculescu va juca pentru titlurile din Luxemburg, contra Kvitovei la simplu, respectiv alături de Patricia Țig la dublu.

După Seul, Monica Niculescu a reușit deja a doua finală la simplu post-US Open: s-a calificat în meciul pentru trofeu la Luxemburg, ultima ei competiție a anului în circuit. Monica a învins-o în două seturi pe Kiki Bertens, olandeza care a ajuns în semifinale la Roland Garros anul acesta. A fost 6-3, 6-3 pentru Moni, care o va întâlni în finală pe Petra Kvitova (7-5, 6-3 cu Davis).

Niculescu le eliminase pe Flipkens și pe Schiavone în primele două tururi; mai apoi a beneficiat de retragerea lui Caroline Wozniacki în sferturile de finală, o adversară de care Monica nu trecuse niciodată în meciurile anterioare.

“Am jucat cu Kiki anul trecut, era pe 130 și ceva, iar acum a progresat atât de mult într-un an, a făcut semifinala la Roland Garros și mă gândeam ce o să se întâmple, nu știam la ce să mă aștept. Poate și de aia am început mai lent, sau ea a început foarte bine. A trebuit să alerg foarte mult în prima parte a meciului ca să pun mingile înapoi”, a spus Moni, care va juca a șaptea finală de simplu a carierei. Trei dintre ele au fost la Luxemburg: “De fiecare dată când ajung aici mă simt foarte bine, mental și fizic”.

Și ca să confirme această stare de fapt, Monica a revenit apoi pe teren și a câștigat și meciul de dublu, reușind calificarea și în finala acestei probe, alături de Patricia Țig. A fost 0-6, 6-4, 10-8 pentru românce. Un rezultat care confirmă rata impresionantă de succes a Monicăi la dublu, indiferent de parteneră, și care îi aduce a 2-a finală la dublu a carierei Patriciei. Prima a fost tot alături de o româncă (Andreea Mitu la București, în 2015). Monica stă remarcabil la acest capitol: va fi a 21-a finală de dublu a carierei (7-13). În meciul pentru trofeu, va fi o reîntâlnire cu Bertens. Olandeza face pereche cu J.Larsson.

Iarăși remarcabil e că Monica devine a doua jucătoare din România care reușește anul acesta să se califice în finala unui turneu atât la simplu, cât și la dublu, după Simona Halep la Montreal. Care Simona făcuse pereche tot cu Monica.

Rezultatul de la simplu o va urca pe locul 39, iar o eventuală victorie în finală ar mai sălta-o alte două locuri.

Va fi a treia întâlnire cu Kvitova de anul acesta pentru Monica și, culmea, toate trei s-au jucat indoor. Românca a câștigat la Cluj, pe hard, apoi a pierdut la Stuttgart, pe zgură, după un meci în care ea a spus că a jucat chiar mai bine decât o făcuse în România. A ajuns de trei ori până la minge de meci, dar a pierdut în trei seturi, a doua oară în câteva zile când i se întâmpla acest lucru, după meciul cu Petkovic (tot din Fed Cup). “Sincer, nu credeam că pot juca așa de bine. Dar e dezamăgitor că sunt atât de aproape de victorie și nu pot închide meciul. Am revăzut după meci cele trei mingi de meci și clar, tot ce mi-a lipsit a fost norocul. Am jucat bine, nu mi-a fost frică, am jucat exact cum o făcusem până atunci”.

În ciuda acestei amintiri, în ciuda formei excelente găsite de Kvitova în această ultimă parte a sezonului, Monica are de ce să fie optimistă pentru finală, dacă privește spre cele două întâlniri cu Kvitova de anul acesta. Ambele s-au jucat în mare parte din timp în condițiile ei și a fost nevoie de un efort masiv al Petrei pentru ca ea să evite eșecul la Stuttgart.

 

Titlurile și finalele românilor în 2016, ATP și WTA, simplu și dublu

Titluri

Simona Halep – București
Simona Halep – Madrid
Simona Halep – Montreal
Monica Niculescu – Shenzhen (dublu)
Monica Niculescu – Washington (dublu)
Monica Niculescu – New Haven (dublu)
Andreea Mitu – Istanbul (dublu)
Andreea Mitu – Bastad (dublu)
Florin Mergea și Horia Tecău – București (dublu)
Horia Tecău – Madrid (dublu)
Irina Begu – Florianopolis
Raluca Olaru – Tashkent (dublu)

Finale

Alexandra Cadanțu – București (dublu)
Raluca Olaru – Rabat (dublu)
Florin Mergea – Madrid (dublu)
Florin Mergea – Sydney (dublu)
Horia Tecău – Australian Open (dublu mixt)
Simona Halep și Monica Niculescu – Montreal (dublu)
Horia Tecău – Cincinnati (dublu)
Monica Niculescu – Seul
Monica Niculescu – Luxemburg*
Monica Niculescu și Patricia Țig – Luxemburg* (dublu)


PLUS: Medalia olimpică de argint câștigată de Horia Tecău și Florin Mergea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi