Florin Mergea și Rohan Bopanna se opresc în sferturi la Paris. "Diferența s-a făcut la câteva puncte"

Adrian Țoca | 1 iunie 2016

După finala de la Madrid și semifinala de la Roma, Mergea și Bopanna se opresc în sferturi la Roland Garros, cu un tur mai bine decât anul trecut. A fost 6-4, 6-4 pentru campionii RG de anul trecut, Dodig/Melo, deși perechea româno-indiană a avut trei șanse de rebreak la 5-4 în setul doi.

În vreme ce dezamăgirea provocată de contextul în care a fost eliminată Simona Halep încă mai era mestecată, a ieșit din turneu și ultimul român rămas în cursă: Florin Mergea și Rohan Bopanna au pierdut în sferturile de dublu cu Ivan Dodig și Marcelo Melo, 6-4, 6-4.

Florin și Rohan avuseseră un traseu solid, cu un singur set pierdut în primele trei tururi, și îi învinseseră pe Dodig și Melo în două ocazii importante recent, în semifinalele de la Madrid și în cele de la Turneul Campionilor de la Londra. Azi, lucrurile n-au mers în favoarea lor; câte un serviciu pierdut în fiecare dintre seturi a fost suficient pentru a decide meciul, încheiat într-o oră și 15 minute. În setul secund, Florin și Rohan au avut șanse de a relansa meciul la 5-4, dar trei șanse consecutive de break au venit și s-au dus.

Din păcate, Florin nu a putut veni la conferința de după meci, grăbindu-se către aeroport și fiind scuzat de oficialii biroului de media. L-am prins însă câteva minute pe Rohan Bopanna, cu care am discutat despre meciul în sine și evoluția sezonului celor doi.

“Cred că ei au făcut un meci foarte bun, sunt o echipă puternică, au câștigat titlul aici anul trecut, ceea ce arată că le place să joace la Roland Garros. Noi am avut două game-uri mai slabe pe serviciu, care n-au mers cum ar fi trebuit. Am avut și ocazii să recuperăm, șanse de break, în special când ei au servit pentru meci, la 5-4 în setul secund, am primit la 0-40. Cred că am jucat un punct foarte bun acolo, dar Ivan a produs un forehand extraordinar cu care și-a adus înapoi echipa în punct, apoi ei au servit foarte bine. Până la urmă, diferența s-a făcut la acele două servicii pe care, dacă le-am fi putut ține, am fi rămas aproape de ei și am fi avut o șansă mai bună. Dar, la urma urmelor, așa-s meciurile în circuit, ai momente de vârf și momente mai puțin bune. Noi i-am bătut de câteva ori, ei ne-au bătut de câteva ori, din păcate nu am putut să fim noi câștigătorii azi”, spune Rohan, care nu crede că terenul mai greu a avut vreun impact în rezultatul de azi:  “Probabil unor jucători le place ca jocul să fie mai lent, dar nu cred că condițiile au făcut diferența azi. Câteva puncte pe care le-am fi putut juca mai bine ar fi făcut diferența.”

Cu un sfert de finală la Paris, Florin și Rohan completează finala de la Madrid și semifinala de la Roma. “Cred că sezonul nostru de zgură a fost foarte bun, chiar și dacă îl comparăm cu cel de anul trecut, când am câștigat Madrid, dar poate nu am avut atât de multă consistență în rest. Acum ne uităm cu încredere spre sezonul de iarbă, chiar dacă este unul scurt, întotdeauna îl așteptăm cu speranțe mari”, spune partenerul lui Florin. Anul trecut, Mergea și Bopanna s-au oprit în semifinale la Wimbledon, învinși în acel meci dramatic de Tecău/Rojer, 13-11 în decisiv.

Tot pe iarbă, Florin și Rohan au făcut finală la Halle, apoi au câștigat titlul la Stuttgart. 

Bopanna spune că e perfect în regulă cu situația specială propusă de acest an, în care Florin face, practic, parte din două echipe diferite în același timp, pregătind alături de Horia Tecău Turneul Olimpic.

“E grozav să vezi că Federația voastră susține jucătorii pentru Jocurile Olimpice, cu antrenori, cu preparatori, așa trebuie făcut ca să te pregătești corespunzător pentru un turneu atât de mare precum este cel olimpic. Nu cred că asta ne afectează pregătirile noastre în vreun fel.”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi