Când fericirea se regăsește tot în tenis. Cum a trăit Beatriz surpriza oferită de Roger Federer | video

Adrian Țoca | 22 august 2013

ESPN a difuzat, noaptea trecută, emisiunea dedicată unei tinere care a învins cancerul și care a primit cel mai frumos cadou: o zi de naștere petrecută cu idolul ei.

În urmă cu aproape o lună v-am prezentat, cu mult înainte ca informațiile să devină mainstream și să facă turul majorității site-urilor de știri, povestea unei fete bolnave de cancer care a avut parte de surpriza vieții, surpriză oferită de Roger Federer. Există o fundație umanitară, Make-A-Wish, care are ca unic obiectiv să transforme în realitate dorințele copiilor ale căror vieți sunt puse în pericol de boli dintre cele mai grave. Printre alți tineri, Make-A-Wish Fundation a selectat-o pe Beatriz Tinoco, o tânără din Rockville, Maryland, care a fost diagnosticată, în urmă cu doi ani, cu boala Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic. Iar dorința ei a fost una singură: să-l cunoască pe Roger Federer. „A fost primul lucru care mi-a trecut prin cap. Și singurul. Îl urmăresc încă de când aveam 8 ani, l-am văzut mai întâi la un Australian Open. E întotdeauna atât de manierat și drăguț, plus că joacă fantastic”. 

Așa că oamenii de la fundație s-au pus pe treabă, s-au asociat cu ESPN, iar echipa care s-a ocupat de îndeplinirea dorinței lui Beatriz a ajuns la Federer și a obținut implicarea acestuia. Inițial, totul trebuia să se întâmple la Miami, dar Roger n-a mai venit la acel turneu, așa că întreaga surpriză s-a mutat pentru Wimbledon. Cu atât mai bine, pentru că s-a potrivit cu ziua de naștere a fetei. Iar ceea ce a urmat probabil știți, în caz că ați citit povestea scrisă chiar de eroina ei. Dacă nu ați făcut-o, articolul original este aici

Ei bine, aseară a venit și momentul ca ESPN să prezinte înregistrarea cu Beatriz, despre care lumea tenisului a tot vorbit în ultimele săptămâni. Iar înregistrarea completă este mai jos.

Emisiunea urmează exact pașii descriși de Beatriz. Ea a aflat că va merge la Londra într-o zi de luni, iar joi era deja la Londra. Conform scenariului făcut de organizatori, Roger nu trebuia decât să treacă și să salute, dar el a supralicitat. Pe parcursul a două zile, Roger a reușit să-i ofere tinerei sale admiratoare câteva dintre cele mai frumoase amintiri ale vieții: discuții, numeroase autografe, tort, fotografii, un tur al complexului de la Wimbledon, dar, mai ales, o scurtă repriză de tenis cu idolul ei, chiar pe iarba pe care acesta a obținut atâtea victorii.

„Întotdeauna poți să-ți faci timp. Totul depinde de ce priorități ai. Iar în acea săptămână, să o cunosc pe ea a fost una dintre prioritățile mele. Așa a fost posibil să am timp”, a explicat Federer cum a găsit loc în programul de obicei ticsit de obligații înainte de startul unui Slam.

Beatriz, care joacă tenis la liceu, a lipsit un an întreg de pe teren din pricina tratamentelor suferite. „Am fost foarte speriată când a servit prima oară. Dar prima servă a fost ok, iar când a văzut că pot să returnez, a mărit viteza. Nu cred că știa că eu știu să joc tenis”, a povestit, ulterior, tânăra.

„A fost foarte drăguț, deoarece am putut să petrecem ceva timp împreună. N-a fost doar o întâlnire pe fugă. I-am putut arăta cum arată terenurile la Wimbledon, am jucat tenis, practic am sărbătorit împreună ziua ei. I-am cunoscut și familia, ceea ce a fost foarte emoționant. Eu m-am bucurat mult de toate astea, și cred că și ea s-a bucurat, ceea ce contează cel mai mult”, a spus și Federer.

„Bucurat” e puțin spus. „E cel mai frumos cadou din lume. Nu m-aș fi putut gândi niciodată, absolut niciodată, la o astfel de experiență, și dacă aș fi avut toți banii din lume”, a povestit ea.

Înainte să plece, a fost prezentă în tribune la meciul inaugural de pe Centre Court, cel în care Federer l-a învins pe compatriotul nostru, Victor Hănescu. „Atmosfera a fost grozavă, totul a fost perfect și special, dat fiind că a fost meciul de deschidere”.

Spuneam că povestea o știm deja, dar e interesant ce s-a întâmplat cu Beatriz după episodul de la Wimbledon. După ce s-a întors acasă, părinții ei spun că starea ei s-a schimbat fundamental, că este mult mai optimistă și că vorbește mereu despre tenis și despre călătoria ei. „Din cauza tratamentelor, era destul de deprimată înainte de experiența de la Wimbledon, dar de când ne-am întors, este foarte entuziastă și mult mai dinamică”, spune tatăl ei. Beatriz, care urmează să fie supusă unor teste medicale complete la fiecare trei luni, vrea să obțină carnetul de șofer și să călătorească și la alte turnee de tenis în lume. În plus, după ce l-a văzut pe Federer la conferința de presă, și-a schimbat planurile de carieră: a renunțat la specializarea în biologie și acum se orientează către jurnalism.

„Este foarte fericită acum. Simte totul altfel. Își trăiește viața”, conchide tatăl ei.

 

Citiți și Primul articol despre Beatriz și Federer

Sursă info | video | foto: ESPN

Înregistrarea emisiunii:

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi