Andreea Mitu, în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam!

Adrian Țoca | 19 iunie 2014

Andreea a trecut de cele trei tururi de calificări de la Wimbledon și va juca, de luni, pe tabloul principal

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Andreea Mitu s-a calificat pentru prima dată pe tabloul unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o cu 6-2, 6-7, 6-2 pe Irina Falconi, din Statele Unite. 

Andreea a revenit de la 0-2 în setul decisiv în fața unei adversare cu mai multă experiență la acest nivel: Falconi a jucat pe tablourile principale ale tuturor turneelor de Grand Slam, ajungând chiar în turul 3 la US Open. Comparativ, Andreea nu trecuse, până azi, mai departe de turul 2 de calificări la niciunul dintre Slamuri, fază în care s-a oprit în șase rânduri.  

Anterior, Andreea le mai eliminase pe Sachia Vickery, 7-5, 7-6, și pe Luksika Kumkhum 4-6, 6-3, 6-4.

Andreea are 23 de ani neîmpliniți și este pe locul 214 în clasamentul WTA. A câștigat 8 titluri ITF la simplu și alte 8 la dublu. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 163, la începutul anului trecut. Ca fapt divers, în prima ei finală de ITF, Andreea pierdea la București, în 2007, în fața Simonei Halep. Cel mai recent titlu ITF a fost obținut la Sofia, în 2012, în fața lui Sharon Fichman.

Despre jocul ei, Treizecizero.ro scria, în urmă cu doi ani, după turneul ITF de la București, că: 

„Loviturile lungi de pe ambele părţi, viteza pe care o generează fără să pară că se străduieşte foarte tare, dinamismul deplasării ( este înaltă, dar foarte sprintenă) şi curajul de a ţâşni cu lovituri agresive oricând în schimb, toate alcătuiesc un joc spectaculos şi captivant. Omogen şi versatil, jocul ei nu are slăbiciuni evidente: Andreea este făcută pentru a ataca, dar poate să reziste, datorită agilităţii ei naturale, şi-n defensivă.

Punctele ei mai vulnerabile ar putea fi gestionarea tactică a meciului, alegerea momentului potrivit pentru a apăsa pe accelerație sau a aştepta (Ca dovadă, a pierdut în turul doi la Pous-Tio, o jucătoare fără un talent ieşit din comun dar experimentată şi dispusă să câştige oricum). Un temperament foarte expresiv şi intens, Andreea ar avea nevoie de un strop de viclenie şi sânge rece şi ar putea deveni o forţă de temut”.

Tragerea la sorți a turneului de la Wimbledon are loc vineri, de la ora 12, ora României. Grație calificării reușite de Andreea, România va avea șase jucătoare pe tablou: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Cadanțu și Andreea Mitu. 

La rândul ei, Alexandra Dulgheru a fost învinsă în turul 2 al calificărilor.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi