Trei campioane de Grand Slam la Cluj: Garbine Muguruza se alătură Simonei Halep și Emmei Răducanu pe un tablou impresionant

Treizecizero | 15 octombrie 2021

Garbine devine astfel a treia câștigătoare de Grand Slam (la simplu) care va juca la Transylvania Open, după prezențele deja confirmate ale Simonei Halep și Emmei Raducanu.


este partener principal al Transylvania Open

Un turneu oricum foarte tare a devenit și mai bun, odată cu anunțul făcut de organizatorii Transylvania Open: Garbine Muguruza, numărul 6 în lume, a primit un wild card și va juca la turneul găzduit de Cluj între 23 – 31 octombrie.

Garbine devine astfel a treia câștigătoare de Grand Slam (la simplu) care va juca la Transylvania Open, după prezențele deja confirmate ale Simonei Halep și Emmei Raducanu.

Fiecare dintre aceste prezențe are o semnificație aparte. Simona este cel mai important nume al tenisului românesc, iar fanii ard de nerăbdare să o vadă iar jucând un turneu acasă. Emma este cea mai spectaculoasă apariție în tenis în acest an, iar titlul ei de la US Open, plus conexiunile românești, o fac o prezență specială. Iar Garbine este jucătoarea cu cel mai bun clasament din tot entry list-ul de la Cluj și, în plus, este în luptă pentru calificarea la WTA Finals.

Celor trei li se adaugă și alte jucătoare foarte valoroase, precum Elise Mertens, Anett Kontaveit și Paula Badosa – ultimele două, cu un turneu excelent la Indian Wells, unde au ajuns până în sferturi, respectiv în semifinale. (Later edit: Paula Badosa a mers până la capăt în California)

La 28 de ani, Garbine Muguruza este una dintre jucătoarele care au marcat tenisul ultimului deceniu, perioadă în care a reușit ambele obiective majore pe care le are orice jucătoare, adică să câștige un titlu de Grand Slam și să ajungă pe primul loc în lume. Începând din 2015, când a jucat prima ei finală de Grand Slam – învinsă de Serena Williams la Wimbledon -, Garbine a fost aproape permanent în grupul favoritelor la turneele mari. Muguruza i-a întors serviciul Serenei anul următor, la Roland-Garros, oprind-o momentan în tentativa ei de a-i egala recordul lui Steffi Graf. Apoi, un an mai târziu, a devenit singura jucătoare din istorie care le-a învins pe ambele surori Williams în finale de Grand Slam, după succesul reușit cu Venus Williams în finala de la Wimbledon.

Patru ani mai târziu, Garbine reușea să lase în spate câteva sezoane mai dificile și să revină într-o finală de Slam. Se întâmpla asta la Australian Open 2020, unde o depășea într-o semifinală foarte strânsă pe Simona Halep, devenind prima jucătoare care ajunge în finala AO fără să fie cap de serie de la Serena Williams în 2007.

Cu momente de tenis foarte bune și anul acesta, în special în startul anului, când a regăsit în special intensitatea anilor în care câștiga Slamuri, Garbine își vede eforturile răsplătite; de luni, ea reintră în Top 5, iar șansele ei de calificare la WTA Finals arată foarte bine. Prezența ei la Cluj e menită să-i securizeze această calificare.

Revenirea ei în România, unde va juca prima dată într-un turneu WTA, ne reamintește că tot în țara noastră a reușit și prima ei finală semnificativă. Se întâmpla în 2012, la un turneu ITF de 100k găzduit de București, unde Garbine pierdea într-o finală strânsă cu compatrioata ei Maria Teresa Torro Flor. Un ITF câștigat în anii precedenți de Irina Begu și Andrea Petkovic (la rândul lor, prezente anul acesta la Transylvania Open), precum și de Sorana Cîrstea.

De atunci, Garbine a mai venit în România în 2015, pentru un duel de Fed Cup strâns, pe care Spania l-a pierdut cu România la Galați, în ciuda faptului că Garbine și-a câștigat ambele meciuri de simplu, cu Simona Halep și cu Irina Begu. Ea și Carla Suarez au pierdut însă dublul decisiv cu perechea Begu/Niculescu.

Rivalitatea ei de peste ani cu Simona Halep e una dintre cele mai intense din carierele celor două. Garbine și Simona s-au duelat în multe ocazii importante, s-au luptat inclusiv pentru locul 1 și și-au împărțit victoriile mari. Acum, sunt șanse ca ele să se revadă într-o nouă ocazie specială.

https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1448927460796600322?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1448976949666369542?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi