Simona Halep revine la un turneu din România cu participarea la Transylvania Open, confirmă și Indian Wells

Radu Marina | 13 septembrie 2021

Programul încărcat din luna octombrie al Simonei trădează intențiile ei de a-și recăpăta cât mai repede forma sportivă și match fitness-ul.


este partener principal al Transylvania Open

Simona Halep și-a anunțat astăzi programul pentru restul anului, un program care era sub semnul întrebării, ținând cont de contextul ultimelor luni. Astfel, ea va mai participa la trei turnee și își va încheia sezonul acasă, ea urmând să participe la Transylvania Open, al doilea turneu WTA găzduit de Cluj în acest an, după recentul Winners Open. Simona va evolua la Indian Wells (WTA 1000, 6 – 17 octombrie), Moscova (WTA 500, 18 – 24 octombrie) și Cluj (WTA 250, 25 – 31 octombrie). Sunt trei turnee consecutive, toate desfășurate pe hard, în condiții de joc diferite (hard outdoor/indoor).

Anunțul Simonei Halep privind programul pentru restul sezonului vine la pachet și cu o serie de vești foarte bune. Inițial, după eliminarea de la US Open, Simona a declarat că va decide dacă va mai juca în 2021 în urma unor discuții cu medicii și cu echipa, pentru a vedea cum a evoluat accidentarea. Faptul că Simona urmează să joace încă trei turnee importante arată că nu există probleme fizice, că nu s-au agravat în vreun fel anumite probleme, iar accidentarea nu îi mai dă bătăi de cap. Asta e o primă veste foarte bună. 

A doua veste bună e decizia de a-și încheia sezonul la Cluj. Față de celelalte sezoane, anul acesta Simona nu se mai poate califica la WTA Finals decât într-un scenariu pur teoretic – turneu a cărui desfășurare în 2021 tocmai ce a fost confirmată azi de WTA (se va juca în mod excepțional la Guadalajara, în Mexic). Șansele unei astfel de calificări sunt infime, chiar și în cazul ipotetic în care ar câștiga toate cele trei turnee la care ar participa. Dar reîntoarcerea ei la un turneu important în România, pentru prima dată din 2016, înseamnă foarte mult: și pentru ea, și pentru turneul și publicul din Cluj, și pentru tenisul din România (ca o paranteză, Transylvania Open a mai primit o veste bună azi prin confirmarea WTA Finals, pe care-l va preceda în calendar). Simo va avea toată susținerea, se va putea încărca din energia publicului și are oportunitatea să încheie sezonul într-o notă cu adevărat optimistă. 

Simona ar putea să extragă din această serie de turnee exact ceea ce are nevoie pentru situația în care se află, recent revenită după o accidentare și o pauză îndelungată. Dar și pentru noul sezon. Tocmai de aceea e o veste bună această lună încărcată: arată că ea își dorește să acumuleze meciuri și puncte.

Turneul de la US Open, unul reușit pentru Simona în condițiile date, ne-a arătat, la trasul liniei, că Simonei îi lipsesc meciurile. Tenisul, loviturile și deplasarea sunt unde trebuie, dar lipsa meciurilor se resimte, mai ales în acele momente importante, în care e nevoită să-și ridice și mențină nivelul foarte mult și pentru o perioadă lungă de timp. Ea va putea folosi aceste turnee exact pentru a se testa într-o serie consistentă de meciuri; o serie pe care să construiască în vederea unui 2022 care să o readucă în top. 

Cu un final de sezon în care să strângă o mână de victorii, poate chiar mai mult, și cu un pre-sezon ferit de accidentări și alte probleme, Simona ar putea începe sezonul următor foarte aproape de nivelul ei cel mai bun. Nu are nevoie de prea mult să ajungă acolo, am văzut și la New York, unde s-a surprins și pe ea cu nivelul pe care l-a atins. 

https://twitter.com/treizecizero/status/1437452353658134529?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi