Campioana US Open vine la Cluj: Emma Raducanu va juca la Transylvania Open, se alătură pe tabloul Simonei Halep într-o distribuție excelentă

Treizecizero | 29 septembrie 2021

Emma Raducanu se alătură Simonei Halep pe lista participantelor de la Transylvania Open, turneul găzduit de Cluj între 23 – 31 octombrie.


este partener principal al Transylvania Open

Veste grozavă: Emma Raducanu, campioana US Open va fi prezentă la startul Transylvania Open, turneul WTA găzduit la Cluj, la BT Arena, între 23 – 31 octombrie.

Va fi prima apariție în România a Emmei într-un turneu WTA, moment cu atât mai special cu cât se va produce după titlul recent câștigat de ea la Flushing Meadows.

În vârstă de 18 ani, britanica al cărei tată e român, iar mama, din China, este jucătoarea momentului, după una dintre cele mai impresionante trasee către un titlu de Slam din istoria tenisului. Fără să fi câștigat vreodată măcar un meci într-un turneu de categorie WTA înainte, Emma a venit din calificări și a câștigat 10 meciuri la rând, fără să piardă vreun set, în drum spre titlul de la New York. Ea a devenit astfel prima jucătoare venită din calificări care câștigă un Slam în era modernă a tenisului.

Trofeul câștigat la Flushing Meadows a catapultat-o până pe locul 23 în lume, în condițiile în care Emma era pe locul 150 la startul USO.

Ea ocupă acum locul 22 și se va număra printre capii de serie la Cluj.

Apariția ei la Transylvania Open este, implicit, un succes important pentru organizatori, mai cu seamă că el se alătură confirmării deja oferite de Simona Halep, care va fi de asemenea prezentă la turneu și-și va încheia sezonul la Cluj. Pe lângă Simona, a doua româncă anunțată direct pe tablou este Irina Begu.

Asta deschide și calea către, de ce nu, o potențială primă întâlnire istorică între cele două pe terenul de tenis. Ar fi un moment simbolic, mai ales că s-ar petrece în România, mai cu seamă că Emma a declarat în repetate rânduri că a fost influențată și inspirată de Simona – alături de Na Li. Dubla campioană de Grand Slam i-a întors complimentele în mai multe ocazii, nu mai departe de ieri, când a spus despre Raducanu că are potențial să mai câștige și alte titluri de Slam.

„Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în fața fanilor români. Tatăl meu este din România, așa că să particip pentru prima dată la o competiție WTA în țara în care s-a născut este un moment special și abia aștept să ajung la Cluj!”, spune Emma, pentru site-ul oficial al turneului.

Cu două nume atât de captivante pentru fanii români deja pe tablou, Transylvania Open mai are și alte surprize.

Lista de start se anunță foarte tare, ceea ce face evenimentul găzduit de Cluj la finalul lunii viitoare unul de neratat. Pe lângă Simona Halep (15) și Emma Raducanu (22), tabloul va mai cuprinde jucătoare de top, precum Elise Mertens (numărul 18 WTA), Anett Kontaveit (23), Paula Badosa (27), Veronika Kudermetova (31) sau Ekaterina Alexandrova (32). În total, sunt 10 jucătoare din Top 50 pe entry-list.

Cealaltă jucătoare din România care prinde un loc direct pe tablou este Irina Begu (58). În acest moment, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan sau Irina Bara sunt în afara cut-ului, dar în funcție de eventuale retrageri, ele ar putea intra în main draw.

Tabloul are potențialul să devină și mai tare în eventualitatea în care o jucătoare încă în cursa pentru calificarea la WTA Finals va avea nevoie de puncte și va solicita un wild card de ultimă oră.

Turneul va avea un tablou de 32 de jucătoare, cu patru wild card-uri și patru locuri oferite jucătoarelor care vin din calificări.

Meciurile se vor juca în BT Arena, pe hard; două terenuri de joc vor fi amenajate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Ele vor fi complet separate, o premieră în producția de evenimente din România.

Biletele pentru Transylvania Open vor fi puse în vânzare la începutul lunii octombrie, iar numărul lor va fi decis în funcție de reglementările legale în vigoare la data respectivă.

Cluj-Napoca este singurul oraș din Europa care organizează anul acesta două competiții WTA: Winners Open și Transylvania Open.

https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1443177453678170112?s=20
https://twitter.com/TransylvaniaOpn/status/1443166324218384386?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi