Simona Halep: „Sunt convinsă că evenimentul cu Steffi și Andre va inspira. Când suntem copii, avem nevoie de astfel de momente să ne dea încredere”

Treizecizero | 19 ianuarie 2024

Într-un interviu pentru Sports Festival, Simona spune că „a fost o surpriză foarte, foarte mare” că organizatorii s-au gândit la ea pentru evenimentul din iunie, la care va participa alături de legendele Steffi Graf și Andre Agassi și alături de Andrei Pavel, unul dintre cei mai importanți jucători români din istorie.

„Căldura oamenilor, susținerea lor înseamnă enorm și pentru mine și pentru toată lumea”. Simona Halep privește deja cu nerăbdare către prezența ei la Sports Festival, care îi va oferi șansa să reapară în fața publicului român pentru prima oară după doi ani.

Într-un interviu pentru Sports Festival, Simona spune că „a fost o surpriză foarte, foarte mare” că organizatorii s-au gândit la ea pentru evenimentul din iunie, la care va participa alături de legendele Steffi Graf și Andre Agassi și alături de Andrei Pavel, unul dintre cei mai importanți jucători români din istorie.

„Mă bucur tare mult că s-au gândit la mine, mai ales în această perioadă care nu este ușoară deloc”, spune Simona, care are câteva amintiri prețioase cu cele două superstaruri.


„M-am bucurat nespus pentru venirea lui Andre și a lui Steffi pentru că sunt oameni deosebiți. Am avut șansa să-i întâlnesc, am avut șansa să mă antrenez cu ei și am avut șansa să am discuții legate despre tenis, despre emoții, despre presiune, la Las Vegas, împreună cu Darren. Și m-am bucurat din suflet că am șansa să împart terenul cu ei aici, în România, la noi.”

Simona spune că sfaturile primite de la cei doi în acea întâlnire – de la lucruri generale despre sport la idei specifice, despre cum să privească, de exemplu, presiunea apărării punctelor în circuit – i-au prins foarte bine. „A ajutat foarte mult, mai ales la mental, la încrederea mea, pentru că eu mereu am fost o persoană emotivă.”

În ce privește partea concretă, tenisul propriu-zis, Simona spune că cele două legende nu și-au pierdut cu nimic din talent. „A fost foarte bine (când am lovit cu ei). Steffi nu greșește deloc. Slice-ul ei nu este deloc ușor de returnat. Iar Andre este foarte activ pe teren. Se mișcă mult. Reverul lui îmi place foarte mult. Eu sunt fan backhand, este lovitura mea preferată și când îl vedeam pe el așa, natural, mi-a plăcut tare mult.”

„Steffi a fost, cred că, un model pentru toată lumea. Andre, pentru comportamentul lui, pentru starea lui pe teren, a fost un mix de toate și era foarte frumos de urmărit.”

Simona i-a citit cartea lui Agassi. „A arătat toate greutățile pe care le-a avut și cum a trăit el anumite momente. Mi-a plăcut tare mult”

Jucătoarea se așteaptă să fie „nebunie” la intrarea în arena de la Cluj a celor doi invitați speciali, „pentru că toată lumea cred că îi admiră. I-au admirat atunci când au jucat. Și, probabil, au fost idoli pentru foarte mulți copii care joacă tenis.”

Întrebată dacă speră ca evenimentul să fie un moment de inspirație pentru cei la început de drum în sport și pentru copii, Simona, care apreciază foarte mult conceptul Sports Festival tocmai pentru ce oferă copiilor, spune că e convinsă că așa va fi: „Nu sper. Sunt convinsă că o să aibă un efect deosebit. Când suntem copii, avem nevoie de astfel de momente ca să ne dea încredere. Să vedem că și ei sunt oameni, că sunt palpabili. Și că dacă muncim și suntem serioși, cu siguranță vom reuși și noi. Poate nu ca ei, pentru că nu este ușor să ajungi numărul unu în lume, dar putem fi acolo și cu siguranță copiii o să primească un boost de energie, un boost de încredere. Și probabil o să fie mai motivați să muncească, pentru că i-au atins pe cei mari”, spune Simona.

Sports Festival, organizat de aceeași echipă din spatele Transylvania Open, este un eveniment unic în România și printre puținele de asemenea profil și amploare din lume. SF e dedicat sportului de masă, cu focus pe inițiere în sport și pe aducerea copiilor la sport, prezentându-le acestora cât mai multe opțiuni, inclusiv sporturi mai puțin cunoscute. Un „Untold al sportului”, cum mai e descris, Sports Festival ajunge anul acesta la a cincea ediție și va avea loc la Cluj, între 13-16 iunie.

Biletele la eveniment sunt în vânzare pe site-ul Sports Festival. Luni, după anunțul prezențelor lui Steffi Graf și Andre Agassi, cele 1.000 de bilete de tip early-bird au fost epuizate în câteva ore. 



View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi