Simona Halep revine pe teren pentru demonstrativul de la Sports Festival, se alătură lui Steffi Graf și Andre Agassi!

Adrian Țoca | 18 ianuarie 2024

Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep se alătură, astfel, lui Steffi Graf și lui Andre Agassi în programul unui meci-eveniment, ce va avea loc pe 15 iunie, în cadrul celei de-a 5-a ediție a Sports Festival, la Cluj-Napoca.

În ceea ce va fi, fără îndoială, un moment foarte emoționant, Simona Halep va participa la demonstrativul de tenis organizat la Sports Festival, au anunțat organizatorii în urmă cu câteva minute.

Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep se alătură, astfel, lui Steffi Graf și lui Andre Agassi în programul unui meci-eveniment, ce va avea loc pe 15 iunie, de la ora 18:00, în cadrul celei de-a 5-a ediție a Sports Festival, la Cluj-Napoca, în BT Arena.

Articolul se va actualiza cu un interviu despre eveniment cu Simona Halep

Va fi prima apariție în fața fanilor români pe terenul de tenis pentru Simona după doi ani. Jucătoarea nu a mai evoluat într-un meci oficial de la US Open 2022. Ultima oară când a putut fi văzută în România într-o competiție oficială a fost tot la Cluj, la Transylvania Open 2021, când a ajuns până în finală. Turneul respectiv, aflat atunci la ediția inaugurală, s-a jucat, însă, cu ușile închise, astfel că Simona a putut fi urmărită din tribune doar de voluntari și de membrii staff-ului organizator. Mai apoi, ea a mai jucat într-un meci demonstrativ prilejuit de sărbătorirea retragerii lui Horia Tecău, de asemenea la Sports Festival, în 2022.

”Am trăit momente speciale la Cluj, pe acel teren minunat amenajat în cadrul Sports Festival. Abia aștept să mă reîntorc și să joc acolo, alături de Andre Agassi și Steffi Graf”, spune Simona.

Însă, indiferent de rezultatul apelului pe care jucătoarea îl are în derulare la TAS, în cazul suspendării primite din partea ITIA, se anunță a fi un moment cu totul special și emoționant la Cluj, atunci când jucătoarea va intra pe teren și se va reuni cu fanii ei. Dacă va câștiga, iar suspendarea va fi ridicată până la ora demonstrativului, va putea sărbători momentul alături de publicul român. În caz contrar, Simona va putea să primească în mod direct susținerea fanilor, o susținere pe care până acum a primit-o prin mesaje și prin social media, și una care, cu siguranță, îi va prinde foarte bine.

Sports Festival a anunțat, luni, că Steffi Graf și Andre Agassi vor fi prezenți în premieră în România pentru un meci demonstrativ ce va avea loc în BT Arena pe 15 iunie, specificând că alți invitați vor fi comunicați ulterior. Astfel, cele două glorii – probabil cei mai faimoși și titrați campioni care ajung în România pentru un astfel de eveniment – vor face pereche împotriva unui dublu alcătuit din Simona Halep și Andrei Pavel, cel mai de succes jucător român din ultimii 30 de ani. Andrei, care s-a retras din activitate în 2009, are trei titluri ATP în palmares, dintre care unul Masters, un sfert de finală de Grand Slam (la Roland-Garros în 2002) și un career-high de locul 13 în lume.

Andrei și Andre Agassi sunt conectați într-un fel specific, pentru că românul i-a fost adversar lui Agassi la ultimul turneu al acestuia, US Open 2006. Cei doi s-au întâlnit în primul tur, iar la momentul respectiv, o victorie a lui Pavel i-ar fi încheiat cariera americanului. Jucat pe Arthur Ashe în sesiune de seară, într-o atmosferă extraordinară, meciul a fost electric, de un nivel foarte ridicat, iar Andrei, în formă bună atunci, i-a creat multiple probleme lui Andre, până la urmă acesta din urmă reușind să se impună în patru seturi strânse, 6-7, 7-6, 7-6, 6-2. A fost al șaptelea duel dintre cei doi în circuit, Agassi câștigând șase dintre ele.

E important de notat, în contextul actual în care se regăsește Simona, cât de relevant este faptul că Andre Agassi și Steffi Graf se vor afla alături de ea în public, ba, mai mult, s-au declarat încântați să fie prezenți la eveniment alături de jucătoarea noastră. Susținută de mai multe voci importante ale tenisului mondial pe parcursul ultimului an, care și-au declarat încrederea în ea, Simona primește și o astfel de susținere din partea a două legende ale tenisului.

View this post on Instagram

A post shared by Sports Festival (@sportsfestival)

Sports Festival, organizat de aceeași echipă din spatele Transylvania Open, este un eveniment unic în România și printre puținele de asemenea profil și amploare din lume. SF e dedicat sportului de masă, cu focus pe inițiere în sport și pe aducerea copiilor la sport, prezentându-le acestora cât mai multe opțiuni, inclusiv sporturi mai puțin cunoscute. Un „Untold al sportului”, cum mai e descris, Sports Festival ajunge anul viitor la a cincea ediție și va avea loc la Cluj, între 13-16 iunie 2024. 

Biletele la eveniment sunt în vânzare pe site-ul Sports Festival. Luni, după anunțul prezențelor lui Steffi Graf și Andre Agassi, cele 1.000 de bilete de tip early-bird au fost epuizate în câteva ore.

”E greu să ne exprimăm pe deplin bucuria de a o avea pe Simona Halep din nou, pe teren, la un demonstrativ din cadrul Sports Festival. Simona este foarte iubită în România și abia așteptăm să o vedem din nou. Ea este un model pentru mulți fani și sportivi tineri, o inspirație prin determinare și dedicare, iar modestia ei adaugă o notă de simpatie și respect în comunitatea tenisului mondial. Pentru noi, este și o prietenă apropiată, așa că suntem alături de ea în momentele bune, dar și în cele grele. Un lucru cred că e sigur: ne e dor tuturor de Simona în teren și ne bucurăm că la Sports Festival putem să celebrăm pasiunea și dedicarea ei pentru tenis.” – Patrick Ciorcilă, business development și co-fondator Sports Festival

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Fotografii: Sports Festival

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi