Steffi Graf și Andre Agassi vin în România, la Sports Festival!

Treizecizero | 15 ianuarie 2024

Steffi Graf și Andre Agassi vor fi prezenți în România pentru un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival

Veste extraordinară: doi dintre cei mai iubiți jucători de tenis din toate timpurile vin în această vară în România. Steffi Graf și Andre Agassi vor fi prezenți în România pentru un meci demonstrativ de dublu în cadrul Sports Festival, au anunțat în urmă cu câteva minute organizatorii evenimentului.

Sports Festival, organizat de aceeași echipă din spatele Transylvania Open, este un eveniment unic în România și printre puținele de asemenea profil și amploare din lume. SF e dedicat sportului de masă, cu focus pe inițiere în sport și pe aducerea copiilor la sport, prezentându-le acestora cât mai multe opțiuni, inclusiv sporturi mai puțin cunoscute. Un „Untold al sportului”, cum mai e descris, Sports Festival ajunge anul viitor la a cincea ediție și va avea loc la Cluj, între 13-16 iunie 2024.

Căsătoriți din octombrie 2001, Steffi Graf și Andre Agassi sunt două mari glorii ale tenisului mondial, iar sosirea lor în România îi face, instant, cei mai titrați foști sportivi care au ajuns vreodată la noi în țară pentru un eveniment de acest gen. Luați la un loc, cei doi au câștigat 30 de titluri de Grand Slam la simplu, precum și numeroase alte trofee și distincții la cel mai înalt nivel. Amândoi au fost numărul 1 în lume la simplu, amândoi au câștigat medalia olimpică de aur la simplu.

Steffi Graf are 22 de titluri de Grand Slam, deținând pentru mult timp recordul de titluri în Era Open la feminin, fiind depășită în cele din urmă de Serena Williams (23). Fosta mare campioană germană a ocupat primul loc în clasamentul WTA pentru nu mai puțin de 377 de săptămâni, iar cea mai spectaculoasă realizare a ei este realizarea Golden Slam, adică câștigarea tuturor titlurilor de Grand Slam și a aurului olimpic în același an calendaristic, performanță reușită în 1988. Graf a fost prima în tenis – masculin sau feminin – care să reușească acest lucru.

Steffi este, de asemenea, singura jucătoare din istoria tenisului (masculin sau feminin) care a câștigat fiecare turrneu de Grand Slam de câte cel puțin 4 ori. Graf s-a retras în 1999, la doar 30 de ani, într-un moment în care ocupa locul 3 în lume. Este considerată, în continuare, de mulți specialiști, drept cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor.

La rându-i unul dintre jucătorii foarte iubiți de publicul de peste tot din lume, Andre Agassi a câștigat 8 titluri de Grand Slam la simplu. A petrecut un total de 101 săptămâni pe primul loc în clasamentul ATP. A reușit să revină spectaculos în mai multe rânduri după căderi mari în clasament, bucurându-se de un reviriment important în partea de final a carierei. Dincolo de teren, Andre a fost un simbol cultural în perioada lui ca jucător activ. S-a retras din tenis în 2006, la US Open.

Autobiografia lui este considerată cea mai bună carte scrisă vreodată despre tenis și a ajutat la deschiderea unei conversații relevante despre relația dintre jucători și tenis, dar și modul în care aceștia își gestionează perioadele dificile.

Steffi și Andre sunt printre cele mai influente personalități din tenis, lucru dovedit de activitatea de pe teren și cea din afara lui, de eforturile caritabile, inițiativele, premiile și recunoașterile primite.

Prezența lor în România va fi, implicit, o oportunitate excelentă pentru sportul nostru să ia contact cu două nume de o asemenea importanță. 

Pe lângă meciul demonstrativ cu cele două vedete, Sports Festival va mai avea în program și ediții noi de Sports Talks, Masterclass, Crosul Super Eroilor, Parada Cluburilor Sportive, concerte și alte evenimente – toate, prezențe obișnuite în programul evenimentului.

Biletele sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

„O ediție de neuitat”

Ne dorim să celebrăm ediția a cincea a Sports Festival alături de publicul nostru, iubitorii de sport din România. Evenimentul pregătit anul acesta este cel mai mare din portofoliul nostru de până acum. Avem în teren doi jucători care au câștigat 30 de titluri de Grand Slam împreună și amândoi au stabilit recorduri greu de egalat: Andre Agassi și Steffi Graf. Această ediție va fi de neuitat. Am ridicat ștacheta foarte mult, dar publicul din România merită să aibă oportunitatea de a vedea legendele sportului care ne-au făcut să visăm” – Patrick Ciorcilă, co-fondatorul festivalului.

View this post on Instagram

A post shared by Sports Festival (@sportsfestival)

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi