Simona Halep: „Carantina de dinainte de AO va fi dură, dar experiența de anul trecut mă ajută”. Care este programul Simonei în Australia

Treizecizero | 8 ianuarie 2021

Simona Halep va debuta în sezonul 2021 într-un turneu WTA 500 desfășurat la Melbourne, înainte de startul Australian Open.

La câteva zile distanță de momentul în care își va începe sezonul 2021, Simona Halep spune că se va sprijini pe experiența turneelor de anul trecut pe parcursul perioadei următoare, când va trebui să treacă prin carantina de 14 de zile din Australia, premergătoare primului turneu de Grand Slam al anului.

„Știu că va fi foarte greu, din punct de vedere mental, dar știu la ce să mă aștept, iar experiențele de anul trecut mă vor ajuta să fiu un pic mai pregătită acum. Sunt, de asemenea, mai puțin stresată acum, pentru că știu că în Australia au sub control situația cu COVID, iar odată ce vom ieși din carantină, vom fi liberi”, a spus Simona, într-un interviu pentru Reuters.

La fel ca restul jucătoarelor și jucătorilor de top, Simona va merge spre Australia din timp, pentru a putea petrece 14 zile în carantină, în a doua jumătate a lunii ianuarie. Partea bună este că sportivii vor putea să se antreneze zilnic până la 5 ore, singurul interval al zilei când vor putea părăsi camera de hotel. Sesiunile de antrenament vor trebui efectuate cu un singur partener, așa că tenismenii și tenismenele și-au ales deja câte o pereche pentru această perioadă. Simona se va pregăti cu grecoaica Maria Sakkari, numărul 22 mondial, pe care nu a întâlnit-o niciodată până acum într-un meci oficial.

Jucătorii de top 3 din cele două circuite – adică Barty, Halep, Osaka, Djokovic, Nadal, Thiem – vor petrece carantina la Adelaide, unde vor participa și la un turneu demonstrativ pe 29 și 30 ianuarie.

Ulterior, Simona își va face prima apariție oficială a sezonului la unul dintre cele două turnee WTA 500 organizate simultan la Melbourne Park, chiar înainte de startul Australian Open, între 31 ianuarie – 6 februarie.

49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii (singura absentă fiind Kiki Bertens, accidentată) sunt înscrise pentru aceste două turnee organizate în mod excepțional anul acesta, în condițiile speciale ale calendarului 2021. Turneele sunt denumite Gippsland Trophy, respectiv Yarra Valley Classic, denumite astfel pentru a onora regiuni importante din statul Victoria și pentru a promova revigorarea statului, afectat în ultimele 12 luni atât de pandemie, cât și de incendiile de la începutul anului precedent.

Pe lista de participante la aceste turnee, listă care cuprinde un total de 15 campioane de Grand Slam le vom regăsi, astfel, pe câteva dintre marile rivale ale Simonei: liderul mondial Ashleigh Barty, care revine în circuit după un an de absență, pe Naomi Osaka (care n-a mai jucat de la finala USO 2020), pe Serena Williams sau pe Bianca Andreescu, care va fi la primul ei turneu de la Shenzhen 2019.

În afara Simonei, mai avem alte trei românce pe entry-list: Patricia Țig, Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Cele două turnee WTA 500 vor avea tablouri de 64 de jucătoare. Sportivele din Top 32 vor fi împărțite în două grupuri, câte 16 pentru fiecare dintre cele două turnee; restul de jucătoare vor fi trase la sorți pentru a completa tablourile. Forțat de împrejurări, tenisul ne va oferi astfel un intro excepțional pentru Australian Open, care va începe de pe 8 februarie. Organizatorii AO speră că vor putea avea tribune pline până la 75 la sută din capacitate.

Datele cheie

15 ianuarie (cel târziu) start carantină în Adelaide
29-30 ianuarie turneu demonstrativ la Adelaide
31 ianuarie – 6 februarie două turnee WTA 500 la Melbourne
8 februarie – 20 februarie Australian Open
13 februarie – 19 februarie WTA 250 la Melbourne
21 februarie – 27 februarie WTA 500 Australian (TBD)

Ultimul meci al Simonei datează din optimile de finală de la Roland Garros, din toamna trecută, când a pierdut cu Iga Swiatek, văzându-și astfel oprită o serie de 17 victorii consecutive, serie care îi adusese titlurile de la Dubai, Praga și Roma. Simona spune, în interviul citat, că se uită în urmă la sezonul precedent cu mândrie și cu un sentiment de împlinire. „În special ținând cont de circumstanțe. Când sezonul a fost oprit, nu era clar dacă vom mai putea juca tenis în 2020, ceea ce a fost dur, din punct de vedere mental. Pauza mi-a dat și ceva timp să apreciez tenisul, să fiu recunoscătoare atunci când am primit o altă șansă de a juca.”

Simona n-a avut șansa de a-și folosi calificarea obținută pentru WTA Finals 2020, turneu anulat, laolaltă cu restul competițiilor din Asia, dar campioana de la Wimbledon spune că pauza lungă dintre sezoane i-a permis să se recupereze după tot stresul de peste an.

„Am lucrat din plin la fitness. Trebuie să am grijă de corpul meu acum mai mult ca oricând, așa că am făcut multe exerciții de întărire și de viteză; iar de la începutul lui decembrie am intensificat partea de tenis. Multe exerciții și scheme, iar acum în sfârșit joc și seturi contra altor jucătoare din România, pregătindu-mă pentru primele meciuri din Australia”.

Despre momentul în care a contractat virusul, Simona a reluat că nu a experimentat simptome foarte grave. „Din fericire, nu am fost afectată, dar, bineînțeles, ca atletă profesionistă, am fost îngrijorată în ce privește plămânii. Dar am făcut multe teste și totul a ieșit bine”, spune Simona.

Susține 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ până pe 12 ianuarie ca să beneficiezi de oferta bonus a începutului de an rezervată abonaților: 3 perechi de șosete colorate 30-0 cadou care să-ți coloreze ziua. Am prelungit termenul limită cu încă trei zile, în limita stocului disponibil de șosete.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0. Toate încasările sunt investite în dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi