Simona Halep are numeroase adversare tradiționale în drumul ei spre titlu la Montreal

Treizecizero | 4 august 2018

Cu un ipotetic Simona vs Sorana în turul al treilea, cu un foarte plauzibil nou Mihaela Buzărnescu vs Elina Svitolina, cu multe rivale obișnuite în preajma Simonei, cu meciuri captivante în turneul băieților, ne așteaptă o săptămână cu siguranță interesantă.

Numele mari din cele două circuite trec săptămâna următoare în Canada. Fetele joacă la Montreal, în vreme ce băieții își vor disputa titlul de Masters la Toronto. Să vedem ce e de reținut după tragerile la sorți efectuate vineri noapte.

WTA. Montreal. Simona are companie bună pe jumătatea ei de tablou

– La primul ei turneu după Wimbledon și al doilea de după RG, Simona se reîntoarce la locul unor alte amintiri frumoase. Campioană la Montreal în 2016, Simona va încerca să câștige un nou titlu într-un oraș unde a declarat că se simte foarte bine. Pentru asta, va avea, foarte probabil, de trecut de cel puțin o rivală tradițională din cele care o însoțesc în partea de sus a tabloului; un tablou la a cărui tragere a contribuit chiar ea. Le regăsim acolo pe Angie Kerber, campioana de la Wimbledon, pe Serena Williams, pe Petra Kvitova și Karolina Pliskova, mai mereu pe partea de tablou a Simonei, la fel ca și Maria Sharapova sau Caroline Garcia, alte prezențe frecvente în zonele de tablou ale Simonei.

– Simona va debuta în turul al doilea, contra învingătoarei dintre Anastasia Pavlyuchenkova și o jucătoare venită din calificări, acolo unde tabloul este, de asemenea, foarte tare. Cu Pavlyuchenkova, Simona a câștigat toate cele șapte meciuri din circuit, cel mai recent, anul trecut, la Roma.

– Turul al treilea ar putea aduce un captivant meci Simona vs Sorana. Sori debutează cu o jucătoare din calificări, apoi ar întâlni-o cel mai probabil pe Venus Williams. În circuit, head-to-head-ul Halep vs Cîrstea este 1-1.

– Traseul virtual al Simonei arată așa: R1 – bye, R2 – Pavlyuchenkova/Q, R3: Venus/Sorana, QF: Kasatkina/Garcia/Sharapova, SF: Kerber/Serena/Pliskova/Kvitova. F: Svitolina/Muguruza/Wozniacki/Buzărnescu

– Irina Begu este, ca și Simona și Sorana, pe jumătatea de sus a tabloului. Irina va debuta cu Ashleigh Barty și ar putea-o întâlni în turul doi pe învingătoarea dintre Van Uytvanck și o jucătoare din calificări. La rândul ei, Mihaela Buzărnescu, acum angrenată în semifinale la San Jose, va debuta la Montreal tot cu o jucătoare din calificări. În caz de succes, pentru Mihaela ar urma o a treia întâlnire cu Elina Svitolina, cea pe care a învins-o clar anul acesta, atât pe zgură, cât și pe iarbă.

– Capitolul meciuri captivante este deschis, cu siguranță, de întâlnirea dintre Serena Williams și Alize Cornet. Alize vine după un titlu cucerit recent și a fost o adversară grea pentru Serena, învingând-o de patru ori din opt întâlni, trei dintre aceste victorii venind într-un singur an! Serena, la rându-i, va dori să șteargă impresia celui mai dur eșec din carieră, înregistrat săptămâna aceasta la San Jose, unde a luat un singur game cu Johanna Konta, la revenirea pe hard. Bonus: învingătoarea o va întâlni pe Kerber în turul al doilea. Posibilă, astfel, o reeditare a finalei Wimbledon. Alte meciuri tari sunt Mladenovic – Azarenka, Ostapenko – Konta.

– Însă posibilele meciuri din turul al doilea sunt și mai captivante. Avem potențiale Serena – Kerber, Ostapenko/Konta vs Azarenka/Mladenovic, Kasatkina – Sharapova sau un alt Kvitova-Kontaveit. Tabloul complet.

„Am amintiri grozave de acum doi ani, când am câștigat turneul și am jucat finala la dublu. De fiecare dată când sunt în Canada, în special aici, joc un tenis bun. Sunt nerăbdătoare să încep turneul și să încerc să dau tot ce am mai bun” – Simona Halep.

 

ATP. Toronto. Rafa revine după ani buni de absență. Murray se retrage în ultimul moment

Liderul mondial nu mai jucase la Toronto din 2010, dar va fi atracția principală a ediției din acest an. Rafa va căuta să-și reia momentul bun întrerupt pentru moment la Wimbledon de Novak Djokovic, într-un meci superb. Campionul de la Wimbledon este și el în Canada, gata să-și reia și dominația pe hard, după ce a regăsit drumul spre succes într-un Slam pentru prima dată după doi ani. Roger Federer lipsește, elvețianul alegând anul acesta ruta sa obișnuită pentru sezonul de hard de vară, cea via Cincinnati. De asemenea, lipsește Andy Murray, cel care se resimte după maratoanele acestei săptămâni de la Washington, cel mai recent dintre ele, cel dramatic cu Marius Copil.  Andy s-a retras atât din sferturile de la Washington, cât și din Canada, și va reveni la Cincy.

– Nadal – Cilic, Del Potro – Isner, Dimitrov – Anderson și Thiem – Zverev sunt sferturile ipotetice, dacă s-ar respecta capii de serie.

– Drumul lui Nadal nu-i tocmai ușor. El va debuta în turul al doilea contra lui Benoit Paire sau al unui jucător venit din calificări. Apoi Wawrinka/Kyrgios, Cilic/Coric/Schwartzman în sferturi, și unul dintre Isner / Del Potro / Nishikori în semifinale.

– Pentru Nole, drumul spre titlu, cel puțin pe hârtie, e plin de obstacole. Novak deschide în turul 1 cu un meci tare contra sud-coreeanului Chung, prilej de revanșă în fața celui la care a pierdut la Australian Open. Dacă totul va fi bine, Novak are un tur 2 cu învingătorul dintre Polansky și Ebden, în vreme ce runda a treia i l-ar aduce pe Thiem sau pe Tsitsipas. Sasha Zverev ar fi în sferturi, cu Anderson sau Dimitrov în semifinale.

– Sigur a sărit tuturor în ochi meciul Wawrinka – Kyrgios. Stan nu primise inițial wildcard și n-ar fi avut loc pe tablou, dar retragerea făcută la timp de Andy Murray a direcționat wildcard-ul către elvețian. Un pic de noroc, dar asta până când sorții i l-au repartizat pe Kyrgios. E de referință ciocnirea lor cu scântei, la propriu, de acum trei ani tot din Canada, dar de atunci ei au mai jucat de două ori, împărțindu-și victoriile (2-2 per total). Amândoi vin înconvoiați de probleme. După ce și Murray pare să fi găsit drumul cel bun, Stan rămâne superstarul cu cea mai lentă revenire dintre toți cei cinci, dificultățile lui de a câștiga meciuri la ora asta fiind evidente. Kyrgios, la rându-i, are în continuare probleme la șold, el trebuind să se retragă de la Washington.

– Pe lângă meciul menționat, alte meciuri tari din turul 1: Shapovalov – Chardy, Raonic – Goffin, Chung – Djokovic. Întâlniri tari sunt posibile în runda a treia: Nadal  – Wawrinka/Kyrgios sau Thiem – Djokovic.

***

Nu rata Povestea Primului Slam!

Simona Halep este campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviu exclusiv și extins cu Darren Cahill, o listă solidă de invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei. Alte detalii despre surprizele din cuprins, aici.

 

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi