Tot mai sus: Mihaela Buzărnescu se califică în a șasea semifinală a sezonului!

Radu Marina | 4 august 2018

Pentru a șasea oară în acest sezon, Mihaela Buzărnescu se califică în semifinalele unui turneu WTA, după 6-1, 7-5 cu Ajla Tomljanovic, la San Jose. E a doua oară în carieră când ajunge în această fază a unui turneu Premier.

Ceea ce a început ca fiind un meci controlat total de Mihaela, care a câștigat categoric primul set și a dat senzația că nu poate greși nimic, s-a transformat într-o confruntare suficient de echilibrată cât meciul să-și schimbe traiectoria, Mihaela trebuind să salveze două mingi de set în setul secund.

Până ca lucrurile să se complice, timp de un set și jumătate Mihaela a părut că nu poate rata nimic și orice lovitură încearcă va prinde terenul. A fost o perioadă de joc în care a dominat la toate capitolele și a lăsat-o pe Tomljanovic fără niciun răspuns. Asta, pentru că Buzărnescu n-a avut nevoie de prea mult timp pentru a înțelege ce trebuie făcut în fața unei adversare care lovește bine de pe loc, dar are foarte mari probleme când e deplasată.

Odată localizate slăbiciunile Ajlei, Mihaela s-a pus pe treabă și a insistat asupra lor până când aceasta a cedat: schimbări rapide de direcție, foarte multe schimburi stânga-dreapta, creând acel “V” în raliuri și cât mai multe mingi departe de zona de confort a adversarei. Toate aceste lucruri au fost făcute cu moderație. Nu a devenit previzibilă, dar nici nu s-a abătut vreo clipă de la plan; a continuat să insiste și să profite de vulnerabilitatea adversarei în deplasare, fie căutând tot timpul cel mai scurt unghi, fie încercând să rupă ritmul cu lovituri de slice sau scurte.

Asta a dus la un prim set care a durat puțin peste 20 de minute, încheiat de Mihaela cu 13 lovituri direct câștigătoare, trei erori neforțate și alte trei puncte cedate cu serviciul. În partea cealaltă, Tomljanovic se poate lăuda doar cu 11 puncte câștigate în întreg setul.

Trendul din primul set părea că va continua și în setul doi, după ce Buzărnescu a reușit și aici devreme break-ul și s-a distanțat la 3-1. Doar că, dintr-o dată, ca și în precedentele două meciuri, Mihaela n-a mai putut păstra ritmul. Și-a pierdut serviciul și de la 3-1 s-a ajuns la 3-5 și mingi de set pentru Tomljanovic, fără ca australianca să exceleze în vreun fel.

Mihaela s-a regăsit în aceeași situație ca și în meciul cu Anisimova: aflată la conducere, rămâne fără energie și pare că nu se mai poate concentra. De data asta însă, ajutată puțin și de adversară care a făcut dublă greșeală la prima minge de set (a doua a fost salvată de româncă cu o scurtă), nu s-a mai repetat situația de ieri și n-a fost nevoie de decisv, dar era cât pe ce să-l avem.

Șansa Mihaelei a fost acea dublă greșeală. A receptat rapid mesajul transmis de adversară, a văzut că s-a deschis o mică portiță, așa că a stat aproape, a așteptat și a insistat. Iar odată recuperat break-ul și fiind din nou în avantaj, meciul a reintrat pe făgașul din primul set, Mihaela fiind impecabilă în ultimele două game-uri ale meciului.

Următoarea adversară a Mihaelei va fi Elise Mertens, care a trecut de Johanna Konta, scor 7-6, 6-3. Mihaela s-a mai întâlnit cu Mertens, cea care a învins-o în singurul lor meci jucat, în finala de anul acesta de la Hobart.

Foto: Jimmie48Photography

***

Nou de la 30-0: Icecream Tee! 

Vara asta, răcorește-te cu un tricou cu un design fresh! Tennis to melt for înseamnă acel tenis suprem, pentru care ai trece munții ca să-l poți vedea, trăi, respira. Înseamnă pasiune pentru tenis. Înseamnă și optimism, zâmbet și relaxare.

Mai înseamnă și că te topești după Simona ta, după Federerul tău, după Nadalul tău, după Djokoviciul tău, după tot ce te face să simți că trăiești. Și că e soare și bine.

Vara asta, topește-te după tenis cu acest nou tricou de la 30-0!

Comenzi de pe stoc AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi