Simona: “Am nevoie să mă recuperez mental și fizic, iar apoi o voi lua de la capăt”

Treizecizero | 23 aprilie 2019

Deloc surprinzător pentru toată lumea care a urmărit-o la Rouen, în weekendul de Fed Cup, Simona Halep a anunțat că nu va participa la turneul de la Stuttgart, unde era programată să joace în această săptămână, din cauza accidentării suferite în meciul cu Garcia de sâmbătă. În plus, Simona a explicat și că are nevoie […]

Deloc surprinzător pentru toată lumea care a urmărit-o la Rouen, în weekendul de Fed Cup, Simona Halep a anunțat că nu va participa la turneul de la Stuttgart, unde era programată să joace în această săptămână, din cauza accidentării suferite în meciul cu Garcia de sâmbătă. În plus, Simona a explicat și că are nevoie să se recupereze emoțional înainte de a reveni pe teren, după maratonul epuizant la care a luat parte în weekend. După ce sâmbătă a învins-o pe Kristina Mladenovic în două seturi, Simona a jucat trei ore cu Caroline Garcia duminică, revenind apoi pe teren pentru alte două ore în meciul de dublu.

“E vorba de accidentarea suferită în meciul cu Caroline Garcia, când am căzut în setul întâi. Am simțit durerea la șold. Dacă nu sunt gata și nu sunt la 100 la 100, atunci nu vreau să intru pe teren. Trebuie să am grijă de sănătatea mea întâi și întâi”, a spus Simona, într-o conferință de presă la Stuttgart, citată de WTA.

Simona a detaliat apoi despre efectele weekendului de Fed Cup. “Mă doare tot corpul, pentru că am dat totul și am vrut mult de tot să câștig Fed Cup. Am fost foarte tristă în ultimele două zile, dar e normal să fie așa. Am mai trecut prin astfel de momente de multe ori, așa că știu cum să le gestionez. Dar am nevoie să mă recuperez mental și fizic, iar apoi o voi lua de la capăt”, a spus jucătoarea.

“Emoțional, sunt consumată acum. Iar șoldul are nevoie să se recupereze, pentru că meciurile de pe zgură te consumă mult fizic. Dar se mai întâmplă astfel de lucruri, n-o să fac o dramă din asta.”

Simona era favorită 2 la turneul la care a jucat semifinala în urmă cu doi ani.

https://twitter.com/PorscheTennis/status/1120619033513091073

Simona are la dispoziție două săptămâni să se recupereze pentru turneul de la Madrid, primul care începe o serie infernală în mai și iunie, Madrid – Roma – Roland Garros. “E suficient timp pentru recuperare. O să merg acasă și o să mă relaxez”, a concluzionat Simona.

Simona nu e singura dintre românce care plătește un preț după acest weeekend. Irina Begu s-a retras și ea de la Istanbul, după accidentarea suferită în meciul cu Pauline Parmentier. La conferința de presă de duminică seara, Irina a venit cu piciorul bandajat și șchiopătând evident. “Nu e bine deloc piciorul, dar ăsta nu e cel mai important lucru acum”, a spus Irina, cu ochii în lacrimi.

În interviul pentru Treizecizero acordat înainte de Fed Cup, Daniel Dobre, antrenorul Simonei, spunea – în segmentul dedicat meciului cu Franța – că Fed Cup poate fi o competiție foarte consumatoare. “Fed Cup îți consumă mult emoțional. Sunt meciuri foarte solicitante. Presiunea, emoția, dezamăgirea, așteptarea, scorul… intri să joci la 1-2, de exemplu, știi că dacă pierzi tu, pierde echipa, nu-i ușor. Lumea trebuie să înțeleagă că e o presiune foarte mare, iar pe echipe, când nu joci doar pentru tine, e și mai mare apăsarea. Un astfel de meci te seacă. Și mental și fizic și emoțional”, spune Dobre, dând exemplul unui meci de aproape șase ore dintre Victor Crivoi și finlandezul Harri Heliovaara, decisiv într-un România – Finlanda la Cupa Davis, după care Crivoi n-a mai fost „bun de nimic două săptămâni”.

În prima parte a interviului, antrenorul Simonei a dat detalii despre importanța pe care Simona o alocă sezonului de zgură, pe perioada căruia e stabilită, deocamdată, colaborarea lor.

„Sper să ducem la capăt această perioadă cu succes. E perioada cea mai grea a anului; ea o consideră suprafața ei de succes, cu toate că a câștigat turnee pe toate suprafețele. După mine, cu toate că ea nu mă crede, poate să câștige Wimbledon chiar și anul acesta, pentru că are joc și de iarbă. Servește cu slice, stă bine pe picioare, e iute, are un joc destul de plat. Nu vorbim de hard, unde a câștigat atâtea turnee. Asta înseamnă că nu trebuie să aibă presiunea punctelor. Chiar dacă, să zicem, n-o să-și facă toate punctele acum pe zgură, are destul timp ulterior și pe hard, și în toamnă. E presiune, dar ea poate juca pe orice suprafață bine. ”

Simona își stabilise Fed Cup ca principal obiectiv, dar avea și alte lucruri pe care și le-a propus. „Ar fi, clar, foarte frumos să mai câștige un Grand Slam anul acesta. Sau să câștige Madridul din nou, că l-a câștigat de două ori; iar e frumos. Dar nu am plecat cu gândul la un turneu anume. Așadar, întâi e Fed Cup, după care fiecare turneu e de abordat cu toată energia și cu atitudinea potrivită, ca să poată să spună mereu că „am dat tot”. Înainte, de multe ori avea regrete: că s-a supărat, că a cedat prea ușor, că a dat niște game-uri. Asta, pe undeva, o făcea să se simtă prost. Și față de ea, dar și față de echipă. Or, în situația asta nu mai vrea să mai ajungă. 

Am mai hotărât și câteva lucruri pe care le lucrăm la antrenamente. Chiar și la antrenament, Simona e mult mai bine decât înainte; e mult mai răbdătoare, mai deschisă. Sunt zile cu antrenamente foarte grele, altele mai ușoare, cu acceptarea unor sincope temporare, ceea ce nu exista înainte – toleranța la greșeală era zero la ea. Acum această frustrare nu mai există, e dispusă să încerce din nou și din nou, până-i iese.”, a spus Daniel Dobre, în interviul pentru 30-0. Ultima parte urmează pe site.

Foto: Jimmie48Photography

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos, format din trei modele complementare.

Alege-ți modelele preferate de AICI!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi