Deja-vu! Simona Halep câștigă cum numai ea știe. Simo o întoarce pe Sofia Kenin, într-o luptă ce ne-a amintit de meciurile cu Davis sau Kerber

Treizecizero | 17 ianuarie 2019

Simona Halep a mai făcut un pas important spre a-și regăsi nivelul de tenis și încrederea din vara trecută, trecând cu bine de un duel care ne-a consumat multe emoții. Simo a învins-o într-un meci dramatic pe tânăra și promițătoarea Sofia Kenin. A fost 6-3, 6-7, 6-4  pentru Simona, care se califică în turul al […]

Simona Halep a mai făcut un pas important spre a-și regăsi nivelul de tenis și încrederea din vara trecută, trecând cu bine de un duel care ne-a consumat multe emoții. Simo a învins-o într-un meci dramatic pe tânăra și promițătoarea Sofia Kenin. A fost 6-3, 6-7, 6-4  pentru Simona, care se califică în turul al treilea la Australian Open. 

Analiza meciului este aici.

Eliberată de o dublă presiune (startul turneului și o adversară cu care nu avea amintiri plăcute), Simona Halep a început excelent meciul. Dar Kenin, cum anticipasem, avea să se asigure că nu va fi o zi ușoară pentru Simona. Americanca de 20 de ani a arătat de ce a adus în acest meci o serie de șase victorii consecutive. Cu un stil de joc destul de similar cu al Simonei, Sofia a stat excelent în schimburi, construind bine și folosindu-și reverul excelent; americanca de origine rusă a adăugat inspirat și câteva scurte în momente oportune. În plus, a jucat cu încrederea dată de succesul recent de la Hobart, unde a câștigat titlul săptămâna trecută.

Simona a gestionat bine punctele și evoluția meciului, folosindu-și din plin în primul set inteligența și simțul terenului și experiența superioare. A avut nevoie de ele din plin, de altfel. A și servit bine în marea majoritate a meciului. Singura excepție, însă, avea să o coste relansarea meciului. Game-ul cinci din setul doi a permis o reintrare în meci a lui Kenin, după ce, la 6-3, 3-0, Simona părea că are șanse să încerce chiar un al doilea break. Dar Kenin a recuperat și a echilibrat substanțial setul, ducându-l până în tiebreak.

Acolo totul s-a jucat la limită, iar diferența s-a făcut în cele mai mici detalii; Kenin l-a câștigat cu 7-5 și a împins meciul în decisiv.

Setul al treilea a început cu un game-maraton de 10 minute, în care Simona a avut patru șanse de break, toate gestionate însă impecabil de Kenin, care și-a ridicat de fiecare dată nivelul excelent când a avut de înfruntat match points. Avea să fie un game otrăvit, care a destabilizat-o pe Simona și a secat-o un pic de resurse fizice. Meciul s-a transformat, de aici, într-o bătălie fizică, cu Kenin la conducere și cu Simona reactivă. La 2-3, ea și-a pierdut serviciul într-un game care a cuprins un punct care ne-a adus aminte de meciul de anul trecut, cu Lauren Davis, iar lucrurile nu mai arătau deloc bine.

La 4-2 și cu perspectiva victoriei în față, Kenin a dat, în sfârșit, semne de slăbiciune, făcând un game obosit la serviciu – cu o dublă greșeală și un forehand scăpat mult în out. Simona a sesizat imediat oportunitatea și n-a stat pe gânduri. După ce a ieșit din game-ul greu pentru 4-4, Simona a sprintat cu victoria, în 2 ore și 30 de minute. „N-am nicio idee cum am câștigat în seara asta!”, a spus ea, la secunde după meci.

Simona a terminat cu 9 ași și 74 la sută procentaj pe primul. Liderul mondial a câștigat 10 din 10 la fileu și a adunat 33 winners, versus 35 unforced errors (31/47 la Kenin).  

A fost revenirea Simonei pe Rod Laver, arenă unde a jucat anul trecut trei meciuri excepționale, de care ne-a reamintit lupta de azi: victoriile dramatice cu Lauren Davis și Angelique Kerber, ambele reușite după mingi de meci salvate, și finala cu Caroline Wozniacki.

Traseul liderului mondial continuă să rămână unul foarte greu. În turul următor, Simona o va întâlni pe Venus Williams, care a câștigat cu Alize Cornet, după ce în turul întâi o eliminase într-un meci intens pe Mihaela Buzărnescu.

Simona și Venus s-au întâlnit de cinci ori de-a lungul anilor; Venus a câștigat primele trei meciuri, toate jucate între 2012-2013, înainte de saltul dramatic de valoare al Simonei. Românca s-a impus apoi clar pe zgură la Roma în 2015 (6-2, 6-1) și vara trecută, în Canada, 6-2, 6-2.

***

NOU! Tricou Grand Slam Life. Disponibil acum pentru precomenzi în Shop!

Tricoul inspirat din viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Disponibil pentru precomenzi AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi