Simona o învinge pe Venus în al doilea ei meci al zilei, se revede cu Caroline Garcia în sferturi

Treizecizero | 10 august 2018

Simona Halep a trecut cu bine de al doilea meci al zilei pentru ea. După ce o învinsese într-o luptă strașnică pe Anastasia Pavlyuchenkova, Simona a învins-o confortabil în turul al treilea pe Venus Williams, 6-2, 6-2. Simona se va întâlni pentru un loc în semifinale cu Caroline Garcia, pe care o conduce cu 4-1 în head-to-head.

Simona Halep a trecut cu bine de al doilea meci al zilei pentru ea. După ce o învinsese într-o luptă strașnică pe Anastasia Pavlyuchenkova, Simona a învins-o confortabil în turul al treilea pe Venus Williams, 6-2, 6-2. Simona o va reîntâlni în sferturi pentru al doilea an la rând în Canada pe Caroline Garcia, care a făcut un meci excelent pentru a-i opri turneul Mariei Sharapova, pe care a învins-o cu 6-3, 6-2. Meciul se va juca în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu înainte de 01:30, ora României. Simona a câștigat patru meciuri din cinci cu Garcia, cel mai recent în sferturi la Roma.

Celelalte sferturi sunt Barty – Bertens, Sevastova – Stephens și Svitolina – Mertens.

*

Cum este tenisul: după-amiază la Montreal, fazele avansate ale turneului păreau atât de departe pentru Simona. Cu un start târziu în turneu, devenit și mai târziu după ce ploaia i-a amânat meciul de debut, românca privea la perspectiva unui dublu break dezavantaj în decisivul cu Pavlyuchenkova. Asta în timp ce alte jucătoare erau deja în sferturile de finală la acel moment. Fast-forward spre seară și Simona, câștigătoare a două meciuri într-o zi, li se alătură în sferturi pe un tablou rarefiat și cu perspective promițătoare pentru un nou weekend prelungit în Canada. E al patrulea an la rând când Simona ajunge cel puțin în sferturi la Openul canadian, la care a făcut finală în 2015, l-a câștigat în 2016 și a ajuns în semifinale în 2017.

Această misiune de a câștiga două meciuri într-o singură zi n-a fost mereu una plăcută sau încheiată cu succes pentru Simona; cea mai recentă experiență de acest gen s-a petrecut chiar în Canada, anul trecut, când a câștigat frumos cu Garcia în sferturi, numai pentru a pierde net al doilea meci al zilei, semifinala cu Svitolina. Dar pe lista numeroaselor experiențe căpătate în acest ultim an o putem trece și pe aceasta; un alt mit tăiat de pe listă, cum bine observau cititorii noștri în comentarii.

Cu greutăți în a-și găsi ritmul în primul meci, Simona a văzut mingea cât un pepene încă din primele secunde ale întâlnirii cu Venus, lovind-o clar, curat și fără reținere, în drum spre a câștiga primele opt puncte ale meciului. Alte condiții, alt adversar, alt meci. Pentru Venus, la rându-i forțată să joace de două ori într-o zi, recuperarea avea să fie oricum mai dificilă decât pentru Simona, iar asta s-a văzut curând. Cu un bandaj masiv la genunchiul drept, americanca a părut că și-a blocat și coapsa în game-ul al patrulea, într-un moment care ne-a speriat pe toți și ne-a reamintit o secundă de episodul Mihaelei Buzărnescu. Venus încerca să recupereze un break, în contextul în care meciul risca să se reseteze, după o pauză în care ploaia a amenințat iar să dea peste cap prgramul. Dar n-o să vezi pe Venus vreodată plângându-se pe un teren de tenis, așa că, dacă a avut dureri, asta nu s-a văzut în cele ce au urmat. S-a văzut însă limpezimea din jocul Simonei, care a știut tot timpul ce are de făcut, a deplasat-o pe Venus și a lovit decisiv când ocazia s-a prezentat. În special, reverul a fost eficient azi; ori de câte ori Simona a luat mingea repede și a țintit liniile, era capăt de drum în schimb pentru Venus. Halep a obținut și un al doilea break cu un rever în lung de linie și nu s-a mai uitat niciodată înapoi de acolo.

Venus a luptat cât a putut, apărând primele patru mingi de set cu retururi lungi și agresive, care au avut un rol și la cele două duble greșeli făcute de Simona. Halep a rezistat presiunii puse pe serviciu și a găsit un passing superb cu reverul în lung de linie la a cincea minge de set. Apoi Venus, cu încăpățânarea ei obișnuită, a mai avut un ultim efort, recuperând de la 3-0 la 3-2 în setul al doilea, dar a fost cam tot ce putea obține azi, într-un context deloc favorabil pentru ea. Simona a subliniat și ea asta, dându-i credit veteranei americane: „Ea nu s-a simțit grozav pe teren azi și cu siguranță n-a fost ziua ei cea mai bună, dar eu am încercat cât am putut de mult să mă concentrez pe jocul meu și să o fac să se miște mult. Și sunt fericită că sunt în sferturi acum”, a spus liderul mondial, care a sărbătorit două luni de la triumful Roland Garros cu două victorii.

Și tot cu o porție dublă, dar de clătite. „Am mâncat o clătită aseară”, a spus ea la conferință, când i s-a recomandat un preparat cu multe calorii. „Azi cred că o să mănânc două”.

După un astfel de efort, cu mai bine de patru ore pe teren și cu un test al nervilor depășit cu bine, o porție decentă de clătite și un somn strașnic sună drept cel mai frumos premiu pe care ți l-ai dori. „Acel prim meci a fost foarte important. M-am simțit obosită, dar am avut patru ore să mă refac. Când a început să plouă în primul set, mi-am dorit mult să se oprească, pentru că simțeam că-s mai proaspătă decât ea și îmi doream să jucăm azi. Cred că am avut un avantaj să nu fiu accidentată, așa am putut să alerg și să stau bine pe teren. Dar o să vedem mâine cum o să mă simt, pentru că sigur mă voi resimți când o să mă trezesc”, a spus Simona, concluzionând: „Nu ai mereu astfel de zile, în care să câștigi două meciuri cu două adversare foarte dificile. A fost o seară bună și mă bucur de ea. Sper ca mâine să fiu cât mai aproape de 100 la 100 fizic. Dacă mă voi simți bine, voi da tot ce am mai bun și voi lupta până la sfârșit, crezând că pot câștiga”.

Nici nu ne-am putea aștepta la o altă atitudine, Simo.

Foto: Jimmie48Photography

 

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Tricoul „N-o să”, despre cum să te ridici împotriva oricărei preconcepții

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Atenție: PRECOMANDĂ! Ediție limitată: doar 200 de bucăți. Preț promoțional primele 36 de ore. Livrări din 25 august.

Precomandă tricoul „N-o să” de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi