Ce tragere tare la Cincinnati: Simona vs vechi cunoștințe. Înainte de retragere, Serena vs Emma Raducanu

Treizecizero | 13 august 2022

Dacă tabloul ar curge conform capilor de serie, Simona ar trebui să treacă, pe rând, de Badosa, Jabeur și Swiatek doar ca să ajungă în finală.

Cincinnati, prima ocazie după Wimbledon în care elitele celor două circuite se vor afla în același loc, nu va duce lipsă de subiecte interesante. Așa rezultă după tragerea la sorți a turneului, care a pus pe masă cel puțin un meci care va genera un interes aparte în comunitatea de tenis.

Pe tabloul feminin vor fi prezente două românce, în vreme ce o a treia e pe tabloul de calificări.

Ca și la Toronto, Simona Halep e cap de serie 15 și va juca în primul tur cu Karolina Muchova, un rematch al duelului celor două din primul tur de la Wimbledon, câștigat de Simona, 6-3, 6-2, după o evoluție excelentă. De atunci, cehoaica a mai jucat doar două meciuri, la turneul de la Concord din această săptămână, unde s-a retras în turul al doilea, la 3-6, 0-4 cu tânăra Katrina Scott.

Un succes cu Muchova ar deschide calea unui meci cu învingătoarea dintre Kudermetova și Krejcikova, ambele, jucătoare cu care Simona are bilanț pozitiv. Primul cap de serie important în calea Simonei ar fi Paula Badosa, în turul al treilea, pe care a învins-o în două ocazii anul acesta, deci, din perspectiva h2h-urilor, traseul Simonei are jucătoare pe care le știe foarte bine. Dar dacă tabloul ar curge conform capilor de serie, Simona ar trebui să treacă, pe rând, de Badosa, Jabeur și Swiatek doar ca să ajungă în finală.

Până acolo, Simona are obiective imediate mai importante, ea urmând să joace sâmbătă cu Jessica Pegula în semifinalele de la Toronto. O victorie cu Pegula ar readuce-o pe Simona în Top 10, după aproape un an de la ieșirea din primele zece din lume.


Sorana Cîrstea va reveni pe teren la Cincy, după ce a ratat, din motive de Covid-19, turneul din Canada; dar tragerea ei nu a fost deloc ușoară. Va juca cu Belinda Bencic, una din cele mai bune jucătoare de hard din circuit, de asemenea într-o formă excelentă. Belinda juca în sferturile de la Toronto la ora tragerii la sorți de la Cincy, vs Haddad Maia.

Sorana a câștigat unicul meci jucat de cele două, 7-5, 6-2, în 2021, la Grampians Trophy, la Melbourne.

O victorie ar trimite-o pe Sorana într-un duel cu învingătoarea dintre Kvitova și Teichmann, cu Ons Jabeur în perspectivă pentru turul al treilea.

Irina Begu, la primul turneu după titlul câștigat la Palermo, e cap de serie 1 în calificări, unde o va întâlni pe Tereza Martincova. Asta spune multe despre cât de tare e tabloul de la Cincy: Irina e locul 33 în lume în acest moment, și cu toate astea nu a putut prinde un loc pe tabloul principal. Ea și Martincova au mai jucat în două ocazii (1-1), cel mai recent, anul acesta, la St. Petersburg, când Irina a câștigat în sferturile de finală, 6-4, 6-2.

Meciul primului tur, din toate punctele de vedere, va fi cel dintre Serena Williams și Emma Raducanu. După ce și-a anunțat retragerea din circuit, Serena a pierdut cu Belinda Bencic și și-a luat la revedere de la publicul canadian, prima din cele trei opriri ale turului ei de despărțire. Natural, orice meci pe care îl va mai juca de aici înainte va genera un interes enorm. Cu atât mai mult duelul (în premieră) cu una dintre cele mai interesante și discutate jucătoare din noul val, campioană en-titre la US Open, acolo unde Serena se va despărți de tenis.

O eventuală victorie i-ar oferi șansa Serenei la o potențială revedere cu vechea ei rivală Victoria Azarenka, la rându-i cu un meci tare în primul tur, vs Kaia Kanepi. Toate astea se întâmplă pe un segment de tablou unde mai sunt Bianca Andreescu, Jessica Pegula sau Camila Giorgi.

Nadal revine în circuit la Cincy

Pentru prima oară după retragerea de la Wimbledon, de dinainte de semifinala cu Nick Kyrgios, Rafael Nadal revine pe teren și va fi cap de serie 2 la Cincinnati, într-un context în care șansele lui la revenirea pe locul 1 în lume au crescut masiv.

Nadal, care va deschide în turul al doilea cu Coric sau un jucător din calificări, îi are pe partea lui de tablou, dintre favoriți, pe Alcaraz, Ruud și Auger-Aliassime.

Daniil Medvedev e cap de serie 1 și îi are pe partea lui pe Tsitsipas, Kyrgios, Rublev sau Hurkacz. Novak Djokovic este în continuare absent din circuit, el neputând să intre pe teritoriul american.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi