Ana Bogdan: „Cu siguranță, e un meci care va avea un loc special în sufletul meu. E pe primul loc în topul meu”

Ramona Toderaș | 7 februarie 2020
Ana Bogdan:

„Atmosfera din sală m-a ajutat extrem de mult și nu doar în setul decisiv, cât și pe parcursul meciului. Au fost extraordinari și doresc sa le mulțumesc tare mult că au avut atâta energie și îmi doresc mult sa vină și mâine pentru ca mâine este o zi decisivă. Avem nevoie de sprijinul lor.”

Ana Bogdan, MVP-ul primei zile a meciului dintre România și Rusia, era tare fericită la conferința de presă, unde a mulțumit publicului pentru energia primită în victoria cu Kudermetova și a spus că va face tot posibilul să fie recuperată și în formă pentru meciul cu Ekaterina Alexandrova, primul meci din ziua a doua.

Despre public

„Mă bucur că a fost atât de multă lume. Energia publicului și susținerea lor m-au ajutat extrem de mult și m-au făcut să lupt până la ultimul punct. Am crezut foarte mult ca voi câștiga și am fost acolo la fiecare minge, m-am luptat pentru fiecare punct. 

Atmosfera din sală m-a ajutat extrem de mult și nu doar în setul decisiv, cât și pe parcursul meciului. Au fost extraordinari și doresc sa le mulțumesc tare mult că au avut atâta energie și îmi doresc mult sa vină și mâine pentru ca mâine este o zi decisivă. Avem nevoie de sprijinul lor.”

Despre Gabi Ruse

„Nici nu am apucat să ne vedem dupa ce ea a terminat meciul. Eu începusem deja încălzirea și eram într-o altă cameră. Cred că a avut emoții destul de mari și abia prin setul al doilea și-a revenit, dar cred că a fost un pic cam târziu. Mâine este o altă zi și va fi un cu totul alt meci și îmi doresc sa iasă cât mai bine.”

Despre cum se simte fizic

„Mă simt foarte bine, o să am grijă să am o recuperare bună în această seara, să mă odihnesc și mâine voi fi pregătită.”

Unde încadrează această victorie într-un top personal

„Cu siguranță este pe primul loc pentru că este pentru prima dată când joc pentru România în Fed Cup. Cred că a fost un meci mare, pe care l-am gestionat bine. Va rămâne un meci care va avea un loc special în sufletul meu.” 

Daca va conta faptul că Alexandrova a stat mai puțin pe teren azi

„Nu știu, poate da, poate nu. În fiecare zi te simți altfel, contează și foarte mult ce fel de recuperare faci și cum te odihnești în noapte dinaintea meciului. Eu nu o să stau sa mă gândesc câte ore am stat pe teren, contează că am câștigat și cu asta trebuie sa rămân în minte.” 

Despre întâlnirea precedentă cu Alexandrova si ce va fi diferit mâine:

„Cu siguranță, publicul mă va ajuta. Când am jucat ultima dată cu ea la Limoges veneam după un turneu câștigat în Dubai. Am zburat direct acasă, mi-am refăcut bagajele și am plecat în Franța. Am avut două meciuri foarte grele și apoi am jucat cu ea. Eram destul de obosită și simțeam că nu mai pot face față ritmului, nici concentrarea n-a mai fost la fel. O sa mă gândesc mai mult la tactică, ce a fost atunci nu mai contează.”

Segărceanu, despre posibile schimbări: „În principiu, vom merge pe aceeași variantă” 

Căpitanul nejucător al echipei României crede că obiectivul pentru prima zi a fost atins. „Eu cred că da, a fost un obiectiv la care speram. Vreau să o felicit pe Ana pentru că a jucat foarte bine, este într-o perioadă foarte bună de pregătire și are potențial de Top 50 și sper că anul ăsta o sa ajungă acolo. A făcut un meci excelent, a stat lângă adversară chiar dacă aceasta are un clasament mai bun. În Fed Cup, meciurile sunt complet diferite, Ana a reușit să se stăpânească, chiar dacă a pierdut tiebreak-ul,1 unde a avut multe șanse. Eu sunt foarte mulțumit cu acest 1-1. Deschide speranțele către o victorie, de ce nu? Ne jucăm șansa și Clujul poate sa ne aducă încă o dată noroc și sa facem o mare surpriză.”

Despre primul meci al zilei, Segărceanu a spus că Gabriela nu a jucat neapărat rău, în ciuda scorului drastic de până la un moment dat.

„Nu pot spune că a jucat rău, sigur, emoțiile s-au văzut. Chiar și așa, game-urile de la începutul meciului au fost strânse, Gabriela a avut șanse sa facă break, deci scorul de 6-1 nu arată cursul adevărat al setului. În al doilea set și-a revenit, dar a avut în față o jucătoare care se află într-o perioadă foarte bună, clasată pe locul 28 în lume, cu un turneu câștigat în acest an, iar asta se vede. În momentele importante Alexandrova a jucat bine și a gestionat cu încredere acele momente.”

Despre posibilele schimbări în echipe, antrenorul nejucător al României a spus: „Vom analiza în această seară fiecare cum se simte. În principiu, vom merge pe aceeași variantă. Sperăm ca Ana să se refacă și sa facă un meci bun și apoi vom vedea de unde vom scoate un alt punct. Și, da, cred că există șansa ca Rusia să o introducă pe Blinkova.” 

Foto: Ramona Toderaș | 30-0

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi