Zi plină la BRD Năstase Țiriac: Opt meciuri de simplu, patru de dublu, două demonstrative

Adrian Țoca | 24 aprilie 2012

Zi plină la BRD Năstase Țiriac: Opt meciuri de simplu, patru de dublu, două demonstrative

Zi lungă și plină la BRD Năstase Țiriac. Fanii tenisului vor avea de alergat între terenuri pentru a prinde cele mai interesante meciuri. Și asta pentru că se joacă opt meciuri de simplu, urmând să se definitiveze astfel țintarul turului secund, plus alte patru de dublu.

Trei dintre cele opt meciuri de simplu se joacă pe Central, și toate trei implică români. Victor Crivoi va deschide balul. Posesor al unui wildcard, Crivoi, care are un palmares de 3 victorii și 6 înfrângeri la turneul bucureștean, va încerca să-l elimine pe estonianul Jurgen Zopp, un estonian venit din calificări, care a făcut pași mari în ultimul an. Va urma Marius Copil, alt wildcard, care va da piept cu germanul Tobias Kamke, pentru ca Adrian Ungur, cel mai bine clasat român, locul 93 ATP, și cel în care stau și cele mai mari speranțe, să joace cu Dudi Sela. 

Pe celelalte terenuri se joacă Fabio Fognini – Joao Souza, Daniel Brands (Q) – Ivan Dodig (8), Erik Chvojka (LL) – Cedrik-Marcel Stebe (terenul 2), Andreas Seppi (6) – Guillaume Rufin (Q) și Attila Balazs (Q) – Lukas Lacko (toate pe terenul 3).

Chardy și Volandri au plecat acasă

Jeremy Chardy, cap de serie nr.5, a devenit primul cap de serie eliminat la BRD Năstase Țiriac, după ce Potito Starace (foto), un veteran al zgurei și al prezențelor la București, i-a administrat un sec 6-3, 6-0. A fost prima victorie pentru Potito în cele patru meciuri cu Chardy. Un alt italian care a intrat în concurs n-a fost la fel de norocos. Filippo Volandri a cedat, 3-6, 6-1, 6-3 în fața lui Matthias Bachinger, un german care a urcat pe tablou abia după retragerile lui Benneteau și Petzschner.

Prima zi de meciuri din turul 1 s-a încheiat nefericit pentru un favorit al publicului. Grigor Dimitrov, jucătorul atât de comparat cu Roger Federer, a pierdut în două seturi la debutul la București, 2-6, 4-6 cu Xavier Malisse, belgianul prinzând o zi foarte, foarte inspirată. 

Luni a jucat și un român: Gabriel Moraru a cedat în fața lui Lukasz Kubut, 2-6, 3-6.

Azi, ziua demonstrativului: cu McEnroe în prim-plan

Devenit un obicei la BRD Năstase Țiriac, meciul demonstrativ din acest an va începe la ora 19:00. Mai întâi, John McEnroe și Andrei Pavel vor juca un set de simplu, apoi, în momentul principal al serii, se vor duela perechile McEnroe/Bahrami vs Pavel/Năstase. Meciurile vor fi precedate de o conferință de presă susținută de cei patru. McEnroe va oferi și o sesiune de autografe, de la ora 18:45, la standul Enel.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi