Sorana: „Normal că regret dublul. Probabil n-o să mai joc dublu vreodată. Eram foarte ok până ieri”

Camelia Butuligă | 1 iunie 2017

Sorana Cîrstea regretă că a jucat dublul de ieri care i-a adus iar o accidentare la umărul drept. Problema la umăr a forțat-o să rateze aproape doi ani întregi în circuit, iar la întoarcere, ea a trebuit să-și ajusteze mișcarea la serviciu.

Un meci care începuse atât de promițător, și ca nivel, și ca match-up, și care i s-a scurs printre degete Soranei pentru a-i scăpa definitiv când umărul (din cauza căruia a abandonat ieri la dublu) a început să-i facă probleme în setul doi.

Carla Suarez-Navarro are un stil variat și bazat pe construcție, care se potrivește bine cu cel al Soranei, ofensiv și bazat pe găsirea rapidă a winnerului. Nu degeaba Sorana avea un avantaj de 4-1 în H2H: când îi merg loviturile, spaniola nu prea are ce să facă decât să alerge și să spere că va greși. Partida a debutat cu Sorana desprinzându-se la 3-1, tocmai pe baza acestui tenis ofensiv. Însă acest tenis ofensiv are și un dezavantaj: produce neforțate tocmai pentru că este riscant. Suarez-Navarro, ca orice jucătoare de top cu pedigree, ciulește imediat urechile și își ascute loviturile atunci când ajunge la 30 în game. Așa a făcut și în gameul de la 3-1, când i-a luat Soranei breakul înapoi, și la sfârșitul setului unu, când i-a făcut un break la 5-5, și în primul game din setul doi, când a făcut din nou break. Când șurubul scorului s-a strâns, Carla a fost mai agresivă, mai hotărâtă și mai inspirată. Per total, nivelul ei a crescut încet și sigur de lungul primului set. Sorana, de partea cealaltă, a scăzut ușor-ușor în intensitate, luând niște decizii neinspirate și făcând câteva cadouri la momente cruciale.

La începutul setului doi, Sorana a cerut pauză medicală și a primit tratament la umăr. Trainerul avea să coboare pe teren de câteva ori în setul doi, în pauze, masându-i zona dintre gât și umărul drept. După ce la 2-1 a recuperat breakul pierdut inițial cu ofensivă proprie lansată tot la 30 egal, Sorana a început să lovească mai apăsat, căutând lovitura decisivă mai devreme în schimb. Cum a confirmat ulterior la conferință, situația umărului a obligat-o să încerce să scurteze punctele pe cât posibil.

Agresivitatea sporită a dat roade o vreme (s-a desprins la 4-2), dar apoi a început să dea rateuri, neforțatele adunându-se galopant: din cele 17 puncte jucate din acel moment până la sfârșitul partidei, 12 au fost neforțatele Soranei, majoritatea pe rever. Scor final 7-5, 6-4, după o oră și jumătate în care nivelul jocului a oscilat destul de mult, perioadele de joc foarte bun alternând cu momente când se acumulau erorile. (Camelia)

Foto: Jimmie48Photography

Sorana: „Normal că regret dublul; probabil că a fost ultimul meci de dublu al carierei”

Sorana a venit extrem de abătută la conferință și însoțită de un oficial ITF care a limitat timpul pentru întrebări, cum se întâmplă, de regulă, când jucătorul nu este într-o dispoziție emoțională grozavă ca urmare a unor evenimente de pe teren. Cu o voce apăsată, a spus că s-a făcut tot ce se putea ca să fie într-o stare bună pentru meciul.

„M-am accidentat la umăr ieri în meciul de dublu, azi n-am putut să servesc și normal că e greu să joci fără serviciu”, a început ea.

„Da, normal că regret, dar n-ai cum să știi niciodată. Eram foarte ok fizic și am zis să joc un meci de dublu. Am avut ghinion, probabil că a fost ultimul meci de dublu al carierei, nu cred că voi mai juca. Normal că regret. Eram foarte ok până ieri.”

Imediat după retragerea de ieri după amiază, petrecută la 1-4 în decisiv, Sorana a căutat să limiteze daunele: „Da, am făcut tratament, iar mai mult decât ce am făcut înainte de meci n-am ce…  Am făcut tot ce s-a putut ca să fiu într-o formă cât mai ok, să pot să joc, am încercat tot ce s-a putut. N-a fost suficient.” Nu știe, încă, dacă riscurile sunt pe termen lung. „Voi vedea, voi vorbi cu medicul, cu antrenorul, voi vedea.”

A detaliat ce încercase să facă azi: „Am încercat să închid repede punctele pentru că nu îmi mai simțeam mâna, normal că încercam să închid repede ca să nu trebuiască să … să joc cât mai mult. Însă cu o jucătoare ca ea trebuie să stai în teren, să construiești punctul, să joci ce-am jucat în ultima vreme, ce-am jucat în primul tur, ce-am făcut la antrenament. Cu o jucătoare ca ea nu poți să câștigi una-două.”

Sorana încheie astfel prematur un turneu în care n-a putut să își joace șansa în condiții de formă fizică normală. După ce începuseră să o ocolească, problemele fizice la umăr se întorc în cel mai nepotrivit moment. Sori avusese un start de sezon excelent, jucase bine la Australian Open și la o serie de alte turnee și era aproape de Top 30 în Race. Asta după ce aceleași probleme au obligat-o să rateze aproape doi ani și să-și altereze mișcarea la serviciu. (Adrian)

 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi