Simona Halep elimină o altă campioană de Slam. Trece și de Stosur, este în sferturi la Cincy

Adrian Țoca | 16 august 2013

Simona a ajuns la 31 de victorii în acest sezon. La Cincinnati a eliminat două campioane de Slam în două zile consecutive. În sferturi o va întâlni pe Serena Williams.

Agnieszka Radwanska, Jelena Jankovic, Roberta Vinci, Kirsten Flipkens, Svetlana Kuznetsova, Andrea Petkovic, Marion Bartoli. Mai adăugați un nume important la impresionanta listă de victime de profil înalt pe care le-a făcut Simona Halep în această vară. Întoarsă cu forțe proaspete după o binemeritată vacanță, Simona continuă lucrurile de acolo de unde le lăsase. Faptul că, între timp, s-a schimbat din nou suprafața contează prea puțin. Simona a reușit să învingă pentru a doua zi consecutivă o campioană de Slam, ridicând la patru numărul acestor victime pentru fetele noastre (Kvitova, Na Li – învinse de Sorana, Bartoli, Stosur – învinse de Simona) în ultimele două săptămâni.

Succesul cu Stosur e cu atât mai notabil cu cât românca nu câștigase niciunul dintre precedentele trei meciuri directe cu Samantha. A fost un meci greu, un test solicitant pentru Simo, dar pe care jucătoarea noastră l-a depășit impecabil. Simona a fost mereu la conducere și a negociat cu succes ceea ce ar fi putut fi un moment de turnură al meciului, după ce și-a pierdut serviciul la 4-5 în setul secund, deși, ceva mai devreme, avusese câteva oportunități bune de a face break-ul desprinderii. Simona a revenit în forță în decisiv și a debutat cu break la zero. La 2-0 pentru ea, Halep a irosit patru șanse de dublu break, pierzând game-ul, ceea ce iarăși ar fi putut să relanseze meciul. Dar românca a continuat netulburată și și-a câștigat cu autoritate serviciul (76 la sută procentaj pe primul serviciu în meci), impunându-se cu 6-4, 4-6, 6-2, în două ore fără un minut.

Sigură de urcarea pe locul 23, Simona o va întâlni în sferturi pe Serena Williams. Cel mai recent meci dintre cele două s-a jucat anul acesta în semifinale la Roma, turneul exploziei pentru Simona, iar Williams a câștigat atunci cu 6-3, 6-0 și pe fondul oboselii jucătoarei noastre. Prima întâlnire directă a avut loc la Wimbledon, acum doi ani, tot americanca impunându-se și atunci, dar în trei seturi.

De la Roma încoace, Simona a câștigat trei titluri (două pe zgură, unul pe iarbă) și a jucat o semifinală. Acum ajunge în sferturi la primul ei turneu din sezonul de hard, cu două victorii de prestigiu deja la activ. Este, de asemenea, duelul jucătoarelor care conduc în clasamentul titlurilor câștigate în acest sezon. Absolut remarcabil, cu trei titluri, Simona e a doua clasată într-un top condus cu autoritate de Serena, 8 titluri.

„Simona e o jucătoare foarte bună. Returnează foarte multe mingi. Cred că va fi un meci greu pentru mine pe această suprafață. Simona joacă foarte bine, e foarte rapidă și face foarte puține lucruri greșit. Cu astfel de jucătoare este, uneori, cel mai greu de jucat”, a spus Serena, după victoria ei din meciul cu Mona Barthel. 

Celelalte sferturi sunt Wozniacki – Azarenka și Vinci – Jankovic. Sfertul Na Li – Radwanska nu se va mai juca, poloneza retrăgându-se pentru a merge acasă, la funeraliile bunicului ei.

Rezumatul zilei în turneul feminin:

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi