Podcast Treizecizero, începuturi. Ascultă aici episodul pilot al noului nostru produs

Adrian Țoca | 18 august 2015

Camelia este gazda primului podcast Treizecizero, iar invitata ei este Luminița Paul.

Este o vară plină la Treizecizero, cu o mulțime de planuri și idei în lucru, unele dintre ele deja implementate, altele încă în faza de execuție. Era cazul să ajungem și la una dintre ideile noastre preferate; un podcast a fost mai tot timpul pe lista noastră de dorințe și suntem bucuroși că am ajuns la faza în care putem să ne dedicăm o parte dintre resurse și acestui proiect. 

Despre podcasturi se pot spune o mulțime de lucruri foarte interesante; într-un paragraf laconic, să spunem că acest format a reușit, în ultimii ani, un spectaculos comeback pe lista de priorități a publisherilor din toată lumea. Ba chiar, în acest moment, e printre cele mai căutate și apreciate forme de conținut. Interesul enorm stârnit de Serial, un podcast împărțit în mai multe episoade și sezoane (și despre care vă recomandăm să citiți mai multe aici), a împins puternic această nișă din spate, mult timp considerată cumva depășită, învechită. Între timp, marile branduri media din Statele Unite împing resurse editoriale însemnate către podcasting; explicabil: 27 de milioane de americani ascultă cel puțin un podcast pe săptămână. 

Și în tenis, podcasturile au găsit un teren mai mult decât potrivit, date fiind specificul acestui sport sau cantitatea imensă de informație generată într-un ritm infernal. Știm că și voi ascultați deja câteva dintre podcasturile de tenis din limba engleză și sperăm că veți găsi loc în playlist de încă unul, primul în limba română după știința noastră.

Cu Camelia gazdă și cu Luminița Paul invitată, pornim de azi într-un format slim, dar vom adăuga din mers idei, rubrici și formate; nu ezitați să ne spuneți ce v-ați dori și cum ați vrea să evolueze programul. Din edițiile viitoare va exista, de la un moment dat, și un segment în care vom discuta despre teme propuse de voi sau chiar născute din secțiunea de comentarii. Azi avem episodul pilot, iar frecvența acestui (prim) podcast Treizecizero va fi săptămânală.

Podcastul completează o listă încărcată a acestei veri pentru noi. Am fost prezenți pentru al treilea an consecutiv la Roland Garros și am marcat momentul cu un redesign. Apoi am organizat prima întâlnire oficială a cititorilor, o zi nemaipomenită. După asta, ne-am încercat mâna în video și am sărit direct în live-uri, lansând BRD Tennis Insider, un studio zilnic produs de la Arene, pe durata turneului BRD Bucharest Open, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai spectaculoase și complexe experiențe din istoria acestui site. Între timp, Treizecizero la Cafea, newsletter-ul nostru lansat la Roland Garros, crește frumos și adună aprecieri în serie de la abonații săi (link-ul de abonare e aici).

Cu alte cuvinte, încercăm să fim alături de voi în cât mai multe formate și medii. Rămâneți alături de noi pentru că mai urmează surprize, încercăm să rămânem cât mai dinamici și mai creativi și în perioada următoare, iar voi puteți urmări în timp real transformările prin care trece Treizecizero în timp ce crește.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi