Ne-am schimbat hainele: ce este important de știut despre faceliftul Treizecizero

Adrian Țoca | 29 mai 2015

Treizecizero este, de acum, într-un format responsive, mobile-friendly. De asemenea, structurarea articolelor pe homepage este mai simplă, iar accentul pus pe imagine este mai mare. Refresh-ul pe care ni l-am dat va continua și pe plan editorial, în lunile următoare, cu mai multe experimente și idei

Roland Garros este oferit de

S-a întâmplat ca pe fiecare an să facem câteva modificări pe site în preajma Roland Garros și, întâmplător, timing-ul și tradiția se păstrează și anul acesta. În 2013, ne-am relansat într-un design foarte drag nouă și care a contribuit decisiv la poziționarea site-ului acolo unde ne doream. În 2014, tot de RG, am lansat prima secțiune specială dedicată unui turneu, idee care a devenit apoi o obișnuință, fiind repetată pentru Wimbledon, București, US Open, Singapore sau Londra. Iar anul acesta celebrăm Roland Garros printr-un facelift, despre care vă voi spune câteva lucruri în cele ce urmează. Nu e un relaunch propriu-zis, ci mai degrabă o adaptare. Mai întâi, e o ajustare la modul în care voi consumați site-ul, pentru că în funcție de obiceiurile dezvoltate de voi de-a lungul timpului se impuneau îmbunătățiri. Doi la mână, e o adaptare la trendurile actuale de design, o reîmprospătare necesară a elementelor bune din vechiul format. 

Am căutat însă ca schimbarea să fie cât mai ușoară și să nu pierdem din ADN-ul site-ului – tocmai pentru că unele detalii din vechea versiune ne-au fost foarte dragi și nu meritau să renunțăm complet la ele. Astfel, s-au păstrat intacte câteva elemente definitorii pentru Treizecizero, precum schema de culori, fontul articolului, stilul folosit pentru titlul articolului, spațiul alb, designul curat, elegant, simplitatea și alte câteva detalii. În schimb, o schimbare esențială este cea a modului în care este împachetată lista ultimelor articole de pe homepage. 

 

Câteva informații esențiale despre facelift:

  • Treizecizero este acum într-un format responsive. Ne-am updatat look-ul și pentru platformele mobile, ceea ce înseamnă că experiența de navigare de pe varianta desktop va fi acum păstrată, indiferent de device-ul folosit. Le mulțumim tuturor celor care s-au interesat și ne-au recomandat să ne grăbim cu această implementare, apreciem feedback-ul vostru și răbdarea. Cu aproape jumătate din audiența Treizecizero folosind exclusiv smartphone-ul sau tableta pentru a accesa site-ul, schimbarea era mai mult decât necesară.

  • Mai mare accent pe visual. Imaginile sunt mai mari, atât pe homepage, cât și pe pagina de articol. Am simplificat structura homepage-ului, în așa fel încât să fie mai clară apariția celor mai recente articole, mai bine evidențiată. Acestea apar acum pe trei coloane, sub Main Story, în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că am renunțat la prezența pe homepage a selecției de articole vechi, dar recomandate noilor utilizatori, pe care le veți regăsi curând într-o pagină dedicată. Iar tipul de știri care au apărut anterior în secțiunea de Stream vor trece acum pe site, printre materialele de analiză obișnuite – am renunțat la diferențierea lor prin grafică. În schimb, experimentul nostru cu Stream (adică selecția de info pe scurt) va suferi o nouă schimbare, care va fi integrată în cele ce urmează.

    Schimbările de structură de pe homepage se ajustează, de asemenea, la creșterea importanței paginii de articol, în detrimentul homepage-ului. Este zona din site unde voi vă petreceți cel mai mult timp.

  • Un nou tip de Newsletter. Cei care ne urmăresc de mai mult timp știu că, până acum, am comunicat pe Newsletter mai degrabă formal, rar, anunțându-vă în momentele în care lansam câte o rubrică sau câte o idee nouă. Această abordare se va schimba. Am lansat de azi un nou format-test de Newsletter, unul foarte cald, foarte prietenos, care va face o sinteză a zilei în tenis, dintr-o perspectivă mai relaxată, a tuturor evenimentelor notabile de peste noapte sau a celor care urmează. Nu ne interesează în mod deosebit să facem trafic cu el, adică nu asta e prioritatea. Ne interesează să croim o sursă complementară de informație. Tocmai de aceea, veți vedea, nu o dată, link-uri către alte platforme de conținut. Experimentul va testa oportunitatea unui alt canal de content util pentru voi. Închipuiți-l ca pe un brief de dimineață, un supliment pe care să-l citiți la cafea sau în fugă spre birou și care să vă pună la curent cu tot ce e important. Îl vom adapta și în funcție de cerințele voastre. 

  • Roland Garros dă startul unui nou parteneriat pe Treizecizero. Pentru al treilea an consecutiv, Treizecizero este prezent la Roland Garros și urmărește de la fața locului jucătorii români și starurile internaționale într-unul dintre cele mai frumoase turnee de tenis. Este un efort mare din toate punctele de vedere pentru un site de nișă, dar ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, vechi și noi, am putut să menținem tradiția și să fim alături de unele dintre cele mai mari și mai apreciate platforme media din lume.

    Anul acesta, BRD susține conținutul Roland Garros. 

    De altfel, am pregătit pentru lunile următoare o serie de surprize și proiecte editoriale, proiecte de care suntem tare mulțumiți și pe care credem că le veți găsi foarte… diferite. Suntem mândri că un proiect început fără resurse reale, fără să i se dea șanse reale, cu nimic altceva în spate în afară de pasiune și dorința de a face lucrurile altfel, a putut capacita în jurul lui atâtea resurse remarcabile. Iar când spun resurse mă gândesc în primul rând la cititorii care ne inspiră și ne susțin în drumul nostru (ar trebui să vedeți mesajele pe care le primim, sunt profund recunoscător), dar și la oamenii din industrie, cei care pun umărul și ajută cu gesturi mici, dar inevaluabile, plus branduri de renume, care apreciază ceea ce face din Treizecizero un produs editorial diferit și înțeleg de ce e important să-l susțină și să i se alăture.

  • Alte surprize. Facelift-ul s-a făcut la început de Roland Garros, dar îmbunătățirile vor continua, discret, zilele următoare. La fel și corectatul diverselor bug-uri, în cazul cărora mulțumim anticipat pentru răbdare. Precum sintagma consacrate din articole, site-ul e în curs de actualizare. Vom adăuga alte elemente din mers, și în plus, avem o foarte lungă listă de surprize, mici sau mari, pentru restul anului. Toate vor încerca să păstreze și să consolideze ceea ce a devenit, între timp, Treizecizero. Adică nu doar un site despre tenis, ci un prieten. Iar acum, după ce v-am spus toate astea, ne putem concentra liniștiți pe conținut.

    Ca întotdeauna, feedback-ul vostru este bine primit, la comentarii sau la salut@treizecizero.ro. Mulțumiri și sperăm să vă placă!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi