Finală anticipată: Novak Djokovic și Rafa Nadal sunt din nou în finală la Roland Garros

Adrian Țoca | 6 iunie 2014

Novak este primul finalist al ediției 2014 a Roland Garros.

Roland Garros este oferit de

La doi ani de la prima sa apariție în finala de la Paris, Novak Djokovic va avea o nouă șansă să pună mâna pe singurul trofeu de Grand Slam care îi lipsește. Sârbul s-a calificat în finala de duminică după ce l-a învins pe Ernests Gulbis în semifinale, cedând cu această ocazie și al doilea set pe traseul de la Paris.

Novak a învins cu 6-3, 6-3, 3-6, 6-3 și a devenit al șaselea om din istorie care ajunge în cel puțin două finale la fiecare dintre cele 4 Slamuri, după ce Agassi, Federer, Lendl, Nadal și Rosewall au reușit aceeași performanță.

Djokovic ar putea reveni pe primul loc în cazul în care îl va învinge în finală pe Rafa Nadal.  

Este și o consolare pentru antrenorul său, Boris Becker, care „ajunge” într-o finală de RG prin intermediul lui Nole. Boris s-a oprit, ca jucător, de trei ori în semifinale.

Pentru Gulbis este finalul unei serii excelente pe zgură, concretizată cu titlul de la Nisa și cele cinci victorii de la Paris, dintre care cea mai strălucitoare e cea cu Federer, în optimi. Gulbis, care l-a eliminat mai apoi pe Berdych în sferturi, va urca în Top 10 de luni, un salt de șapte poziții de pe locul 17 de pe care a început turneul. 

Rafa a trecut fără emoții de Andy

Într-un meci fără istoric, Rafa Nadal l-a învins în trei seturi pe Andy Murray, 6-3, 6-2, 6-1. Rafa ajunge în cea de-a 20-a finală de Grand Slam a carierei și a 9-a la Paris, unde a câștigat de fiecare dată în precedentele ocazii când a ajuns în finală.

Duminică vom avea finala prevăzută de aproape toată lumea: Nadal – Djokovic. Va fi meciul 42 între cei doi, cu Rafa conducând cu 22-19. Djokovic a câștigat ultimele patru meciuri directe, cel mai recent, cel de la Roma, din finală. Rafa a câștigat precedenta finală la Roland Garros pe care au disputat-o cei doi.  

„Nu e niciun dubiu în mintea mea că Rafa este favorit pentru finală”, a spus Djokovic.

 

Articol în curs de actualizare.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi