Muguruza rezolvă complexul Pliskova, surprinde plăcut prin constanța post-Wimbledon

Radu Marina | 19 august 2017

Garbine Muguruza o învinge categoric pe Karolina Pliskova şi se califică în prima finală WTA după mai bine de doi ani, reuşind să oprească seria de 6 înfrângeri consecutive în fața Karolinei. Ultima dată când Muguruza reuşea să o învingă pe Pliskova se întâmpla acum 4 ani, la Roland Garros. Muguruza confirmă încă o dată […]

Garbine Muguruza o învinge categoric pe Karolina Pliskova şi se califică în prima finală WTA după mai bine de doi ani, reuşind să oprească seria de 6 înfrângeri consecutive în fața Karolinei. Ultima dată când Muguruza reuşea să o învingă pe Pliskova se întâmpla acum 4 ani, la Roland Garros.

Muguruza confirmă încă o dată că răspunde foarte bine după titlul de la Wimbledon. Dacă după primul ei Slam a avut nevoie de mai bine de un an să ajungă iar într-o finală, după Wimbledon, Muguruza a reuşit să lege câteva turnee bune şi are o serie de meciuri în care a arătat pe alocuri acelaşi joc curat şi foarte clar de la Wimbledon.

După triumful de la Londra, Muguruza spunea că, dacă a câştigat, nu înseamnă că de acum încolo meciurile ei vor fi dintr-o dată mai uşoare. Spunea că își propune să uite ce s-a întâmplat la Wimbledon şi să se concentreze pe fiecare meci şi turneu în parte.

Asta a făcut şi astăzi. A arătat foarte concentrată la fiecare punct, a reuşit să facă un meci excelent cap-coadă şi a jucat exact ce trebuie pentru a o învinge pe Pliskova; a căutat reverul cehoaicei foarte des, a făcut pasul în faţă pe a două servă, încercând să fie decisivă (Pliskova a strâns doar 6 puncte în tot meciul cu serviciul doi) şi a ţinut-o permanent în mişcare, jucând constant stânga-dreapta şi luând mingea devreme mai mereu.

Meciul nu a impresionat, asta şi pentru că  Pliskova a părut fără energie, s-a deplasat greu şi nu a putut lega jocul mai deloc. E o consecinţă firească, probabil, a faptului că ieri a jucat două meciuri la un interval scurt de timp, care şi-au spus cuvântul. Sigur, chiar şi aşa meritul lui Garbine rămâne, mai ales că în setul doi Pliskova a încercat să intre în meci, a avut câteva mingi de break la început de set, apoi la 2-2, a mai avut o mică fereastră, dar întotdeauna Muguruza a avut răspunsul potrivit şi a jucat la o intensitate fantastică punctele importante. E un aspect la care cred că progresul e evident; am văzut-o jucând excelent şi cu Keys în tiebreak, acolo unde a salvat trei mingi de meci, apoi ieri cu Kuznetsova la 5-5 în decisiv, când a făcut un game la retur impecabil, reuşind să pună constant presiune pe rusoaică. Și, bineînţeles, chiar la Wimbledon în finală, când a salvat acele mingi de set la 4-5, jucând un tenis la un super nivel.

Echilibrul s-a rupt la 3-2 în setul secund, când Garbine a făcut breakul după un schimb lung încheiat cu un winner de rever în cross scurt. De acolo, Pliskova a împrăştiat în stânga şi în dreapta erorile, Muguruza a continuat cu jocul bun şi s-a ajuns la 5-2 şi 3 mingi de meci pe serviciul cehoaicei – toate salvate de Pliskova cu serviciul. A fost un game foarte important, iar Muguruza a simţit asta şi nu a lăsat să-i scape din mâna meciul (aşa cum s-a întâmplat anul trecut la Singapore unde a avut 5-2 în decisiv şi a pierdut 5 game-uri la rând). Campioana de la Wimbledon a continuat să fie foarte activă la retur, a fost agresivă cu forehand-ul şi şi-a creat şanse, reuşind în final să închidă meciul pe serviciul cehoaicei.

https://twitter.com/WTA/status/898960150056194048

Muguruza reuşeşte astfel prima finală din carieră la Cincinnati şi a 4-a victorie împotriva unui număr 1 mondial (de două ori a învins-o pe Serena în 2014 şi 2016 la Paris, o dată pe Kerber anul acesta la Wimbledon). Așteaptă, acum, învingătoarea dintre Simona Halep și Sloane Stephens. Mai important, își consolidează candidatura la locul 1 la final de an, o luptă care pare să se strângă între ea, Pliskova, Simona și Svitolina. 

Foto: Jimmie48Photography

***

În 30-0 Pe Curat, Ediția 2017 – găsești, pe lângă multe articole și portrete, și design bun 😉 

„Versus” este o serie de ilustrații despre ce se întâmplă pe teren atunci când de cealaltă parte a fileului sunt câțiva jucători memorabili. Eroii celor opt postere: Simona Halep, Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Gilles Simon.

 

Ai peste 120 de pagini cu articole dedicate eroilor tăi preferați din tenis.  

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat, Ediția 2017, de aici.

 

 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi