Miami, finala feminină: Radwanska vs Sharapova și ceva polițe de plătit

Adrian Țoca | 30 martie 2012

Miami, finala feminină: Radwanska vs Sharapova și ceva polițe de plătit

La Australian Open, Agnieszka Radwanska a avut prima declarație în care s-a plâns de zgomotul prea puternic al câtorva dintre rivalele ei din circuit. “Despre Sharapova ce poți zice? Cu siguranță că zgomotele ei sunt de-a dreptul enervante. E prea tare!”. Pusă de jurnaliști să comenteze, Sharapova a avut o replică cât se poate de elocventă: “Cine, Radwanska? Nu e deja în Polonia? Când a apucat să spună așa ceva?” – aluzie la faptul că Agnieszka nu mai era în turneu, fiind deja eliminată de Azarenka, în sferturi.

De atunci, cele două n-au avut ocazia să se întâlnească și pe teren, dar o vor putea face la cel mai înalt nivel, finala de la Miami, primul turneu cu adevărat important al anului în care Azarenka nu e în meciul pentru trofeu.

Interesant e că, ulterior, Radwanska a făcut aceleași declarații și în ceea ce o privește pe Victoria, în plus acuzând-o și de simularea unei accidentări. Ce a urmat, se știe: Azarenka a spulberat-o pe poloneză la Indian Wells. De urmărit dacă Maria va “ține minte” schimbul de replici din Australia.

Maria a câștigat șapte dintre cele opt meciuri precedente

Dincolo de partea “nervoasă” a finalei, e interesant de văzut meciul în sine, mai cu seamă că Radwanska și Sharapova sunt în duel direct pentru titlul de secondantă a bielorusei. Exceptând-o pe Vika, cele două finaliste sunt, de departe, jucătoarele cu cele mai impresionante rezultate din 2012: Aga are un bilanț de 29-4 (toate cele patru înfrângeri, la Azarenka) și un titlu (Dubai), în vreme ce Sharapova are un bilanț de 18-3 și două finale (Australian Open, Indian Wells).

Meciurile directe o avantajează teribil pe rusoaică, ea conducând cu 7-1 raportul întâlnirilor anterioare. Singura victorie a polonezei a venit în 2007, în turul 3 la US Open, o mare surpriză la acel moment. Cele două s-au întâlnit ultima oară la French Open, anul trecut, în turul 4, Sharapova câștigând după două seturi strânse: 7-6 (4), 7-5.

Cât de importante sunt meciurile directe s-a văzut și în semifinale. Dacă Maria a trecut de Caroline Wozniacki, pe care o învinsese de 5 ori în precedentele 7 meciuri, Radwanska a scos-o din turneu (6-4, 6-2) pe Marion Bartoli, cea care îi oprise seria de 26 de victorii a Azarenkăi. Un meci ciudat, în care Agnieszka a făcut break în toate cele 9 game-uri disputate pe serviciul lui Marion, câștigând 40 dintre cele 55 de puncte jucate pe retur, un feat incredibil chiar și pentru circuitul feminin. Pe lângă break-urile numeroase, semifinala celor două a mai avut parte de un time-out medical, pentru Bartoli, de 7 minute, și o pană de curent de 17 minute. 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi