Master Florin Mergea câștigă titlul la Madrid după minge de meci salvată!

Adrian Țoca | 10 mai 2015

Florin Mergea este la cea mai bună performanță a carierei.

Cea mai importantă partidă a carierei lui Florin Mergea la dublu, dar nimic nu a trădat asta. Florin s-a comportat așa cum ne-a obișnuit în astfel de meciuri cu miză, arătând că aparține grupului celor mai buni jucători de dublu din lume, indiferent de formula în care joacă. Olteanul a fost cel mai bun om al finalei mare parte a meciului și își trece în cont cel mai mai prețios titlu din cele patru ale carierei.

Mergea și Bopanna au început furtunos, detașându-se rapid la 3-0. De altfel, cuplul româno-indian a câștigat 14 din primele 16 puncte ale finalei și n-au slăbit ritmul nici în restul setului. Au câștigat 92 la sută din punctele jucate pe primul serviciu și au rămas o permanență amenințare pe serviciul lui Matkovski și Zimonjic, ale căror dese nesincronizări i-au costat puncte importante. Break-ul al doilea a venit inevitabil, iar primul set era în cont, 6-2, în numai 23 de minute, cu Rohan și Florin adunând un număr dublu de puncte.

Setul secund a început mai echilibrat, iar Matkovski și Zimonjic au reușit, în fine, primul lor break, la 1-1. Ritmul meciului s-a intensificat, dar Florin a ajuns extraordinar o minge la fileu și a plasat-o elegant în lungul liniei, aducând rebreak-ul pentru 2-2. Un rally frumos, care i-a evidențiat calitățile lui Mergea: viteză, deplasare excelentă, tehnică mult superioară și bun simț al terenului. Plus importanța momentului, punctul reușit de el omorând din fașă posibila desprindere a adversarilor. 

S-a mers apoi cap la cap cu serviciul până în tiebreak, unde perechea româno-indiană a obținut primul minibreak, grație unui rever superb al lui Bopanna. Avantajul obținut n-a fost însă conservat până la capăt, iar tiebreak-ul a fost pierdut pe o dublă greșeală a lui Florin.

Supertiebreak-ul a început la fel de furtunos ca și primul set. Florin și Rohan s-au desprins la 6-0, ajutați și de două erori uriașe ale lui Matkovski, care a ratat complet două smash-uri. Dar emoțiile nu s-au sfârșit acolo. Revenirea adversarilor a fost la fel de rapidă. S-a ajuns la 7-7, când, sub o presiune imensă, Florin Mergea a găsit un serviciu doi cu care să-și țină echipa în joc. Însă Matkovski și Zimonjic au câștigat următoarele două servicii și au ajuns primii la minge de meci. Bopanna a servit, iar returul a trecut pe lângă Mergea și foarte aproape de linie, însă puțin în out. 

Câteva secunde mai târziu, a fost minge de meci pentru Florin și Rohann. Iar schimbul următor a fost trăit cu sufletul la gură. Mergea s-a angajat în rally și a obținut un out, care a pus capăt meciului.

Așa s-a încheiat o săptămână grozavă, cu patru victorii în câte trei seturi și cu emoții mari nu doar în finală, dar și în semifinale, când cei doi au salvat două mingi de meci în fața perechii Granollers/Lopez. Și, cel mai important, cu un trofeu atât de important la abia al patrulea turneu în această formulă.

Florin ajunge așadar la patru titluri din șapte finale în cariera de dublu și primul în acest sezon după trei finale ratate. Deși un cuplu proaspăt format, Mergea și Bopanna au deja perspective serioase de a se implica în lupta pentru calificarea la Turneul Campionilor de dublu de la Londra.

Florin i-a mulțumit soției sale la festivitatea de premiere, la care a fost prezent și Ion Țiriac, amintind de al doilea start al carierei sale, imposibil fără ajutorul Daianei Mergea. Despre restartul dat de Florin ați putut citi aici.

Rezumatul finalei:

 

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii și jucătoarele din România în 2015, ATP și WTA: șase titluri  – șapte finale

Titluri

Simona Halep – simplu, Shenzhen

Horia Tecău – dublu, Rotterdam

Simona Halep – simplu, Dubai

Simona Halep – simplu, Indian Wells

Marius Copil, Adrian Ungur – dublu, București

Florin Mergea – dublu, Madrid 

 

Finale

Monica Niculescu – dublu, Hobart

Florin Mergea – dublu, Auckland

Florin Mergea – dublu, Montpellier

Horia Tecău – dublu, Sydney

Irina Begu – dublu, Rio

Alexandra Dulgheru – simplu, Kuala Lumpur

Florin Mergea – dublu, Casablanca

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi