Înapoi la ritmul cel bun: Simona Halep trece în sferturi la Moscova

Adrian Țoca | 17 octombrie 2013

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Moscova, după ce adversara sa a abandonat la scorul de 6-2 în favoarea româncei. Să sperăm la titlul al 5-lea?

Clipește și ai pierdut-o. Nici n-a început bine meciul cu Rybarikova că Simona îl și rezolvase, în bună măsură.

Reintrată în circuit după aproape două săptămâni de pauză, Simona a avut de așteptat până să intre în turneu. Se întâmplă deseori la turneele care au doar 28 de jucători pe tablou (patru dintre favoriți primind, astfel, bye) ca unul dintre favoriți să debuteze abia joia. Însă în cazul Simonei, lăsată ultima în programul zilei, probabil că e un pic ciudat să îți începi turneul când, în afara adversarei tale, au mai rămas în cursă doar șapte jucătoare, restul plecând deja acasă. Dar românca n-a lăsat acest lucru s-o afecteze. Un start lansat, cu break la primul serviciu al slovacei, a fost confirmat ulterior într-un set pe care românca l-a dominat în permanență. După un intermezzo asiatic cu destule momente ezitante, Simona și-a regăsit ritmul ei obișnuit. A fost, întâi de toate, mult mai sigură la serviciu. Deși n-a pus decât 40 la sută din primul serviciu în teren, Simona a compensat câștigând majoritatea punctelor jucate cu al doilea (11 din 13), neavând de salvat nicio minge de break. Halep a făcut din nou ravagii cu reverul în lung de linie și cu unghiurile pe care și le-a deschis: Rybarikova a avut mari probleme în a intui în ce direcție va primi mingea și de cele mai multe ori s-a văzut limitată la a face eforturi disperate să pună mingea înapoi și atât. A fost 6-2, dar putea fi foarte bine 6-1, dacă Simona n-ar fi ratat o minge de break (2/7 conversie) la un vole relativ simplu din preajma fileului, după un punct construit superb. După ce a pierdut setul, Rybarikova s-a retras, așa că Simona merge fără prea multă muncă în sferturile de finală.

Acolo o va întâlni pe Alisa Kleybanova, rusoaica despre a cărei luptă cu cancerul am mai scris. Kleybanova încearcă să-și facă, treptat, revenirea la cel mai înalt nivel în circuit, și a reușit, săptămâna aceasta, două victorii solide, dar solicitante, cu Lepchenko și cu Carla Suarez-Navarro. De văzut dacă jucătoarea antrenată de românul Iulian Vespan va mai avea resurse pentru întâlnirea cu Simona, mai ales că românca e proaspătă și foarte puțin solicitată. Iată una din ocaziile în care calitatea de cap de serie, cu tot cu bye-ul aferent, își arată avantajele.

Simona și Alisa s-au mai întâlnit o singură dată, în turul 2 al Australian Open 2011, când românca s-a impus în două seturi, 6-4, 7-6.

Celelalte sferturi de finală au adunat cam tot ce a fost mai bun la startul turneului: Pavlyuchenkova – Hantuchova (cu învingătoarea urmând s-o întâlnească pe Simona/Alisa), Ivanovic – Stosur și Kuznetsova – Vinci. 

Meciul de mâine al Simonei este al treilea, programat în jurul orei 15:00. Încă o victorie ar putea-o urca pe Simona pe unul dintre locurile 15-16, în funcție și de rezultatul Anei Ivanovic.

Tot vineri, la Moscova, o altă româncă e în sferturi, dar la dublu: Raluca Olaru și Olga Savchuk vor întâlni, pentru un loc în ultimele 4, dublul Huber/Rosolska (favorite 4). Se știu deja și adversarele din eventuala semifinală: Kudryavtseva/Rodionova.

Într-un alt meci de azi, Caroline Wozniacki a învins-o, 6-3, 6-2, pe Monica Niculescu.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi