Ferrer tace şi face: David e deja la al treilea titlu al sezonului

Adrian Țoca | 4 martie 2012

Ferrer tace şi face: David e deja la al treilea titlu al sezonului

În timp ce fanii tenisului urmăreau cu atenţie evenimentele de la Dubai, la Acapulco, David Ferrer şi-a văzut liniştit de treabă, adunând victorie după victorie. 

Ultimul din “Golden Swing”, seria de turnee sud-americane pe zgură, competiţia de la Acapulco i-a adus în finală pe David Ferrer şi Fernando Verdasco. Primul îi eliminase, pe parcurs, pe S.Gonzalez, Kubot, Andujar şi Giraldo, în vreme ce parcursul lui Nando a fost unul mult mai dificil: Volandri, Chela, Almagro, Wawrinka, serie pe parcursul căreia el n-a pierdut niciun set. 

Poate şi asta e o explicaţie pentru felul în care a clacat Verdasco în finală. Fără energie şi fără resurse, el a fost victimă sigură pentru un Ferrer cum îl ştim, adică muncitor, din cale afară de determinat, tenace, laborios. Deşi  pierduse 6 din cele 9 meciuri jucate cu Verdasco pe zgură, David şi-a spulberat adversarul. Două break-uri pe set şi 88 la sută din punctele jucate cu primul serviciul câştigate, iar deznodământul a fost clar: 6-1, 6-2 pentru Ferrer. 

“Sunt foarte dezamăgit. Vreau să-mi cer scuze pentru că am jucat atât de prost. Pur şi simplu, n-am putut ţine mingea în joc azi”, s-a explicat Verdasco, cel care, înainte de meci, anunţa că simte că revine la forma din 2009, an în care a făcut acea semifinală magnifică cu Nadal, la Australian Open.

“Sunt mândru că am câştigat aici, cred că am făcut cel mai bun meci al săptămânii chiar în finală”, a conchis Ferrer, care se află la al treilea titlu consecutiv la Acapulco.

Totodată, el devine şi primul jucător care câştigă trei titluri în 2012, el impunându-se şi la Auckland şi, săptămâna trecută, la Buenos Aires, ceea ce duce totalul său de trofee în carieră la cota 14.

 

2012, topul victoriilor:

1. David Ferrer 18 (înfrângeri: 1), 2.Nicolas Almagro 17 (5), 3. Roger Federer 16 (2) 4.Juan Martin Del Potro 16 (4), 5.Milos Raonic 15 (2), 6.Andy Murray 14 (2), 7. Tomas Berdych 14 (3), 8. Jo-Wilfried Tsonga 13 (3), 9. Carlos Berlocq 12 (6), 10. Philipp Kohlschreiber 12 (6).

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi