Fantastica poveste a Alisei Kleybanova devine şi mai frumoasă

Adrian Țoca | 21 martie 2012

Fantastica poveste a Alisei Kleybanova devine şi mai frumoasă

Hotărât lucru, turneul de la Miami a început cum nu se putea mai frumos. Toată suflarea prezentă acolo, jucători, antrenori, presă, spectatori, a devenit, cumva părtaşă la povestea rusoaicei Alisa Kleybanova, care a impresionat întregul circuit cu modalitatea în care a reuşit să lupte cu boala şi să se recupereze atât de repede. 

Pentru cine încă n-a aflat, Kleybanova a lipsit din circuit 10 luni, după ce i s-a descoperit o formă de cancer, boala lui Hodgkin, o afecţiune a celulelor albe. După o recuperare solicitantă şi chinuitoare, care a inclus şi chimioterapie, Alisa a reuşit să se vindece, ba, mai mult, să revină pe teren, în încercarea de a-şi relua cariera. 

Luna trecută, ea anunţa, extrem de bucuroasă că a primit un wildcard pentru turneul de la Miami (mai multe detalii, aici). “A fost foarte greu la început, din punct de vedere fizic. Nu doar pentru că-mi lipsea antrenamentul, ci pentru că eram foarte slăbită după tratament, nu puteam să fac efortul pe care îl făcea un om normal, ce să mai spun de un sportiv”, mărturisea, recent, Kleybanova. 

Dar nimic nu e mai important pentru Alisa decât tenisul. “Nu am cuvinte să vă fac să înţelegeţi cât de mult contează pentru mine să fiu iar pe teren. Nu am cuvinte!”, a repetat ea. Şi o credem. Iar bucuria reîntoarcerii i-a fost dublată de o victorie miraculoasă. Pentru că, da, la primul ei meci de la revenirea pe teren, Alisa Kleybanova a câştigat, în trei seturi, revenind după ce-l pierduse pe primul în favoarea suedezei Johanna Larrson: 2-6, 6-3, 6-2.

“Evident că în primul set am fost un pic pierdută în spaţiu. Primul meci e întotdeauna dificil. N-aveam idee cum o să-mi fie, cum o să reacţionez. Dar privesc altfel meciurile acum. Încerc să apreciez şansa de a fi pe teren şi munca pe care am depus-o ca să fiu acolo, aşa că mă bucur de fiecare punct şi voi încerca să mă bucur de fiecare meci”, a spus Alisa, care o va întâlni, în turul 2, pe compatrioata sa, Maria Kirilenko.

Alisa Kleybanova, alături de antrenorul ei, românul Iulian Vespan

Cu o tărie de caracter nemaipomenită, nu că nu ar fi dovedit-o deja în lupta cu cancerul, Alisa, care e antrenată de românul Iulian Vespan, a luptat fantastic, salvând 14 din cele 16 şanse de break ale suedezei. Numai şi acest simplu detaliu şi spune multe despre ea. 

“A fost foarte emoţionant şi pentru Iulian. Dar el se bucură în primul rând pentru că pot juca din nou tenis. Este cel mai bun prieten al meu şi e fericit când eu mă simt bine şi când zâmbesc. Tot ce vrea el este să fiu fericită”, a spus Alisa.

Şi, alături de Iulian, tocmai ce am început să-ţi dorim şi noi acelaşi lucru.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi