Cincinnati, tragerea la sorți: Simona, cu Sharapova și Bouchard pe aceeași parte

Adrian Țoca | 9 august 2014

La primul ei turneu în calitate de număr 2 mondial, Simona are liber în primul tur.

Tragerea la sorți de la Cincinnati, primul turneu pe care Simona Halep îl va juca din postura de număr 2 mondial, s-a efectuat în această noapte. Tot ce e important de știut despre cele două tablouri:

WTA

– Simona Halep are bye în primul tur, apoi va întâlni învingătoarea dintre Kirsten Flipkens și o jucătoare venită din calificări. De notat că tabloul de calificări e puternic la Cincy, de nivelul unui turneu International mediu.

– Simona, favorită 2, le are pe partea sa de tablou, dintre numele importante, pe Sharapova, Kvitova, Bouchard sau Ivanovic. Pe cealaltă parte de tablou: Serena, Azarenka, Radwanska. 

– Drumul către finală al Simonei arată astfel: R1 – Bye, R2 – Flipkens/Q, R3 – Safarova/Venus, Sferturi – Sharapova, Semifinale – Bouchard/Ivanovic/Kvitova, Finală: Serena Williams. 

– În meciurile directe, Simona o conduce cu 3-0 pe Flipkens, cu victorii pe toate suprafețele.

– Sorana Cîrstea o va întâlni în turul inaugural pe Ana Ivanovic, reeditarea superbei victorii din Fed Cup, din primăvară. În cazul unei noi victorii, Sorana ar întâlni în runda a 2-a învingătoarea dintre Christina McHale și o jucătoare din calificări. 

– Sorana începe săptămâna viitoare de pe locul 80 WTA.

– Campioana en-titre este Victoria Azarenka, învingătoare în finala de anul trecut cu Serena Williams. Simona Halep a făcut sferturi de finală anul trecut, învinsă de Serena.

– Turneul feminin de la Cincy face parte din categoria Premier 5 și are premii totale de 2,567 milioane de dolari. Câștigătoarea primește 900 de puncte.

– Tabloul complet e aici

Pe hârtie, tabloul Simonei pare moderat spre greu, îndeosebi din turul 3. E greu de crezut că Venus Williams, prezentă în semifinale la Toronto, va mai rezista încă o săptămână, astfel că, după meciul cu Flipkens (sau cu jucătoarea din calificări), în care Simona pornește ca favorită, cel mai probabil următoarea adversară va fi semifinalista de la Wimbledon, Lucie Safarova. Halep a câștigat două din cele trei meciuri directe, inclusiv unul pe muchie în această primăvară, la Indian Wells, când Simona s-a impus cu 6-4 în decisiv după ce a recuperat un handicap de un break. Dacă totul va fi ok, Simona va avea cel mai probabil șansa de a o reîntâlni, în sfârșit, pe Maria Sharapova, rejucarea mult dorită de către fani a finalelor de la Madrid și, mai ales, Roland Garros. Ar trebui ca, de data asta, contextul s-o avantajeze pe Simona, al cărei joc e mult mai adaptat la hardul nord-american decât este cel al Sharapovei. 

Dacă acest traseu pare plauzibil, e greu de presupus ce se va întâmpla mai departe, toate posibilele oponente din semifinale având șanse relativ egale de a ajunge până acolo. E de așteptat ca Eugenie Bouchard să își dorească să facă rapid uitată înfrângerea dezolantă din Canada. Și ea, și Ana, și Petra au pierdut devreme și sunt relativ odihnite pentru Cincinnati. 

Dincolo, e interesant de văzut cum va reacționa Serena după o săptămână grea la Montreal și cu destule adversare tari pe parcursul către o altă finală.  

 

ATP

– Ca și la Toronto, Novak Djokovic și Roger Federer sunt favoriții 1 și 2. Tot ca și la Toronto, Djokovic l-a primit pe partea sa de tablou pe Stanislas Wawrinka (favorit 3), în vreme ce Federer îl are pe Tomas Berdych (favorit 4). Diferența majoră e că Andy Murray este acum în jumătatea lui Federer. Tot pe partea lui Djokovic sunt, încă o dată, Tsonga și Dimitrov.

– Djokovic debutează în turul 2 cu învingătorul dintre Gilles Simon și un jucător din calificări. Federer debutează cu învingătorul dintre Pospisil și Stepanek.

– Drumul spre finală al lui Djokovic: R1 – Bye, R2 – Simon, R3 – Robredo, Sferturi – Tsonga/Ferrer, Semifinale – Wawrinka/Dimitrov, Finală – Federer/Murray

– Drumul spre finală al lui Federer: R1 – Bye, R2 – Pospisil, R3 – Monfils/Bautista, Sferturi – Murray/Isner, Semifinale – Raonic/Berdych/Gulbis.

– Turneul masculin de la Cincinnati este Masters și are premii totale de 4,017 milioane de dolari. Câștigătorul primește 1.000 de puncte.

– Tabloul complet e aici.

Lipsit de Rafa Nadal, campionul în premieră de anul trecut, Cincinnati este un target foarte valoros pentru Novak Djokovic. E și un motiv pentru care înfrângerea din Canada nu cântărește prea mult pentru sârb, care e mult mai interesant să-și prioritizeze energiile către unicul turneu Masters pe care nu l-a câștigat niciodată. Cincy e, de regulă, terenul favorit al lui Federer sau Murray. Elvețianul a triumfat aici de cinci ori, în vreme ce Murray s-a impus în două ocazii.

Tocmai de aceea, e de așteptat să vedem un cu totul alt Djokovic, comparativ cu Canada, mult mai motivat și mai concentrat. Chiar și așa, tabloul lui rămâne solicitant din sferturi în sus. Un posibil rematch cu Tsonga ar fi urmat de o semifinală cu Wawrinka sau Dimitrov, cu ambii Nole având probleme anul acesta. Pentru Federer, în funcție de cum se deschide tabloul, poate fi un traseu foarte greu, de tipul Posipisil/Monfils/Murray/Gulbis sau unul presărat cu jucători pe care elvețianul îi preferă, gen Stepanek/Bautista/Isner/Raonic.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi